Oponki + częsci gas gas
• Strona 1 z 1
Oponki + częsci gas gas
Witam, mam problem bo od kilku tygodni zastanawiam się nad kupnem nowych opon do mojego gas gas'a ec 125. Wiadomo opona w większości do terenu ale nie raz się tam poleci kilkaset metrów (nie)legalnie
. Jakiś model który by dobrze się kleił ale nie za szybko schodził? PS. Jak dobrze dobrać szerokość ? :/ I na co ona wpływa ?
Temat 2: wie ktoś czy jest jakiś inny dealer części do gas gas'ów prócz tego z Nowego Targu ? Potrzebuje parę czesci typu plastiki itp. :/

Temat 2: wie ktoś czy jest jakiś inny dealer części do gas gas'ów prócz tego z Nowego Targu ? Potrzebuje parę czesci typu plastiki itp. :/
- Zioox
- Świeżak
im szersza opona tym lepiej sie zachowuje w kopkim piasku, po błocie z kolei ciezej sie przekopać do twardszej ziemi, i sie czasami mozna bardziej slizgać. z drugiej strony im wieksza tym cięzsza a 125tka czuje kazdy gram dodatkowy na kole praktycznie. węzsza jest lepsza pod względem "zabierania" mocy, bo mniej obciąza silnik. max 120 ski sie zakłada. standardowo 100-110.
opon jest wiele dobrych, jak kilka set metrów to mysle ze nie ma co kupować pancerniaka typu AC10 która wytrzymuje sporo asfaltu, poszukaj pirelli mx eXtra X, wiele razy polecałem i w sumie kazdy to kupił był zadowolony, tania i niezła oponka dosyc pancerna. albo nowe mitasy z zielonym paskiem całkiem przyzwoite. kazdy model spoko, generalnie popatrz tez na stronkach producentów i są tam tabelki z doborem opony pod warunki, nie wiem jakie masz. jak mieszkasz w górach to nie masz piachu jak na równinach. wiec inną oponke powinienes dobrać
nie wiem co to za dealer, ale pisałem do kilku i tylko jeden odpowiadał z tym mailem - info@gasgas.pl i w sumie kontakt w porządku bo praktycznie od razu ktos odpisywał pare razy, i częsci tez dostawałem szybko.
opon jest wiele dobrych, jak kilka set metrów to mysle ze nie ma co kupować pancerniaka typu AC10 która wytrzymuje sporo asfaltu, poszukaj pirelli mx eXtra X, wiele razy polecałem i w sumie kazdy to kupił był zadowolony, tania i niezła oponka dosyc pancerna. albo nowe mitasy z zielonym paskiem całkiem przyzwoite. kazdy model spoko, generalnie popatrz tez na stronkach producentów i są tam tabelki z doborem opony pod warunki, nie wiem jakie masz. jak mieszkasz w górach to nie masz piachu jak na równinach. wiec inną oponke powinienes dobrać
nie wiem co to za dealer, ale pisałem do kilku i tylko jeden odpowiadał z tym mailem - info@gasgas.pl i w sumie kontakt w porządku bo praktycznie od razu ktos odpisywał pare razy, i częsci tez dostawałem szybko.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Okej, dzieki za pomoc. Poszukam tych Pirelli mx eXtra X, i tak gdzies 100 bede szukał szerokosci. Aktualnie jest chyba u mnie 120/130 (nie pamiętam bo moto stoi u mechanika już 3 tydzień :/ nieźle sie wjebałem ale to nie na temat już
) Co do dealera, pisałem do nich i nic sie nie odzywali a jak dzwoniłem to mówili żebym maila napisał... A, jeszcze jedna sprawa. Opłaca się inwestować w wkłady do opon ? Poprzedni właściciel włożył z przodu ale w jednym miejscu był ubytek i przód skakał ;/ Co do przyczepności przód nigdy mi nie uciekł ale oponka z przodu zła nie jest. Więc pytanie czy jeśli nie jeżdżę profesjonalnie jest sens w to inwestować ?

- Zioox
- Świeżak
jak dla mnie mussy są tylko dla zawodników i to na zawody. one nie są wytrzymałe, trzeba o nie mocno dbać, ( smarować) i troszke zmieniają swoje parametry jak sie nagrzeją, ale najgorsze to że kosztują sporo a szybko sie wyklepują. dodatkowo rozklepują ranty felg, po dłuzszym czasie zwłaszcza jak sie musa nie zmieni na czas a jeździ to moze felge pokrzywić że sie opona bedzie zsuwała na niskich cisnieniach. generalnie jak dla mnie za duzo wad, dla jednej zalety - że nie da sie złapać kapcia
ja osobiscie zapewne bede inwestował w system tubliss, jakos bedziej to do mnie przemawia, nie jest duzo drozej, a podobno starcza na baaardzo długo. póki co jednak ufałem zawsze grubym dętkom i było w miare spoko.
ja osobiscie zapewne bede inwestował w system tubliss, jakos bedziej to do mnie przemawia, nie jest duzo drozej, a podobno starcza na baaardzo długo. póki co jednak ufałem zawsze grubym dętkom i było w miare spoko.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości