Jak dokładnie wybrać rozmiar kasku???
• Strona 1 z 1
Jak dokładnie wybrać rozmiar kasku???
Chciałbym kupić kask przez internet. Mój obwód głowy odpowiada rozmiarowi M. Jednak różnica jest 1 cm w stosunku do S. Jaki kask należy kupić??? Podobno niektóre mają tendencję do "powiększania" się po pewnym czasie użytkowania, czyli może "latać" na głowie...
- MichalRS3
- Świeżak
idz do sklepu przymierz i zamow taki sam w sklepie intrnetowym
www.rosamotorcycle.pl | | FZ600/XRV650/WR450
-
rosa - VIP Åšcigacz.pl
O tym powiękrzaniu się to nie słyszałem, niezłe. Może rośnie od podlewania to nie wyjeżdżaj na deszcz
:)

-
icid - VIP Åšcigacz.pl
Ja słyszałem o tym powiększanu po prostu gąbki się jak by to określić wyrabiają i spłaszczają z czasem użytkowania.
Nienawidze anty motocyklistów co życzą nam źle ;/;/ fan streetbike moto gp fmx/sm/mx/MP i ME/
(otwórz link)Im

-
konan - Świeżak
Najlepiej mierz kask tej firmy której chcesz kupić a najlepiej ten sam model, ewentualnie później zamawiaj przez internet. Jak już będziesz go mierzył to zwróć uwagę czy nie wystaję ci broda spod niego i ma on uciskać lekko twoje policzki. Jak go założysz to pomachaj głową na boki czy nie "lata" Ci po głowie. Może sie ciasno zakładać i zdejmować ale po pewnym czasie dopasuje sie do Twojej głowy i będzie w porządku( nie martw sie jak sie dopasuje to nie będzie latać o ile dobrze go wybierzesz)
Rusz głową a d*** pójdzie za nią!!!
Yamaha Fazer FZS 600
Yamaha Fazer FZS 600
-
eristof - VIP Åšcigacz.pl
Odświeżam temat.
Przymierzałem Shoeia XR-1000, planuje go kupic na ebayu. Sprawdzałęm rozmiary M i S. W M jest jakby na miarę, ale gdy potrząsnąłem głową czuję że minimalnie sie przesówa. Z kolei rozmiar S po założeniu przylega ciasno wokol glowy i nic sie nie przesowa. Jest tylko problem, że policzki sa tak bardzo scisniete, ze nawet jesli probowalbym rzuc gume przygryzalbym sobie policzki od wewnatrz. Jak to jest u was, czy to normalne ze kask tak mocno opina policzki? Nie chce po przejchaniu kilkudzesieciu kilometrow miec cale poprzygryzane wargi.
Przymierzałem Shoeia XR-1000, planuje go kupic na ebayu. Sprawdzałęm rozmiary M i S. W M jest jakby na miarę, ale gdy potrząsnąłem głową czuję że minimalnie sie przesówa. Z kolei rozmiar S po założeniu przylega ciasno wokol glowy i nic sie nie przesowa. Jest tylko problem, że policzki sa tak bardzo scisniete, ze nawet jesli probowalbym rzuc gume przygryzalbym sobie policzki od wewnatrz. Jak to jest u was, czy to normalne ze kask tak mocno opina policzki? Nie chce po przejchaniu kilkudzesieciu kilometrow miec cale poprzygryzane wargi.
XJ 600 N
- Muddy
- Świeżak
Chyba jeszcze raz musze wybrac sie do tego salonu i sie upewnic. Troche glupio mi przychodzic tam drugi raz w tej samej sprawie, ale moze czlowiek zrozumie :]
Co do Ski, ona nie sciska mi glowy. Przylega do niej bardzo dokładnie. Jedynie wkladki na policzki sa bardzo ciasne.
Co do Ski, ona nie sciska mi glowy. Przylega do niej bardzo dokładnie. Jedynie wkladki na policzki sa bardzo ciasne.
XJ 600 N
- Muddy
- Świeżak
To wypluj te gumy z ust przed przmierzaniem
A tak serio to moze nie wiesz czy on przyciska lekko czy mocno policzki i wydaje ci sie ze jest strasznie ciasny... Jak ci sie kask porusza na dyni (mowa o M) samymi ruchami glowy, bez proby obracania go rekoma to takiego na bank nie bierz !! (moze wkladki na policzki dasz rade zmienic, albo sie szybko przyzwyczaisz)

A tak serio to moze nie wiesz czy on przyciska lekko czy mocno policzki i wydaje ci sie ze jest strasznie ciasny... Jak ci sie kask porusza na dyni (mowa o M) samymi ruchami glowy, bez proby obracania go rekoma to takiego na bank nie bierz !! (moze wkladki na policzki dasz rade zmienic, albo sie szybko przyzwyczaisz)
Palenie zabija. A kiedy nie żyjesz, tracisz ważną część życia. - Brooke Shields
-
sober - Świeżak
Tak porady naprawde niezle, dylemat w tym, ze to co w necie nie zawsze jest idealnie takie same jak w sklepie. Przekonal sie wlasnie o tym moj kumpel. Mimo rozmiaru M przyslany model byl za duzy. Dobrze, ze mogl wymienic na S.
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
Muddy napisał(a):Chyba jeszcze raz musze wybrac sie do tego salonu i sie upewnic. Troche glupio mi przychodzic tam drugi raz w tej samej sprawie, ale moze czlowiek zrozumie :]
No to ja mam tak samo, tyle ze z Arai. I az chyba zrezygnuje,bo moze poprostu nie dla mnie ksztalt. Jakies rady koledzy?
Muddy,a Ty jak zalatwiles sprawe?
BTW:Witam wszystkich bo to moj 1szy post

-
WeWonItThreeTimes - Świeżak
icid napisał(a):O tym powiękrzaniu się to nie słyszałem, niezłe. Może rośnie od podlewania to nie wyjeżdżaj na deszcz:)
tu chyba chodzi o ułożenie się kasku, gąbek, pianek itp każdy kask delikatnie po pewnym czasie robi się luźniejszy...

-
YZF R1 - Moderator
WeWonItThreeTimes, zalatwilem sprawe w ten sposob ze pojechalem jeszcze raz do salonu przymierzyc XRa. Mka jak sie przesowala tak sie przesowala, wiec ja odrzucilem bo po ulozeniu bedzie juz do niczego. Pozostala tylko Ska
Rzeczywiscie sciska policzki, ale zastanawiajac sie nad tym to - jak pisal eneasz, przeciez musi tak byc zeby kask dobrze trzymal. W sumie pierwszym razem mialem wrazenie jakby byla bardziej ciasna. Ostatecznie mysle ze jest dobrze. Najwazniejsze jest to, zeby nie uciskalo cie w sama kopulke :] Jesli bedzie ciasny na czole czy z tylu glowy to chyba nie ma szans sie rozejsc. Dla mnie Ska jest pod tym wzgledem dobra.
Pozdrawiam
Ps. teraz tylko przeszukuje ebaya bo cholera ktos mi gwizdnal ostatnia sztuke w dobrej cenie :/

Pozdrawiam
Ps. teraz tylko przeszukuje ebaya bo cholera ktos mi gwizdnal ostatnia sztuke w dobrej cenie :/
- Muddy
- Świeżak
Ja pojechalem jeszcze do innego sklepu,założylem i zapytalem Pana. Pan bardzo uprzejmie powiedzial ze M sie nie nadaje,choc mogl powiedziec ze OK bo S nie bylo akurat. Takze szacuneczek dla Pana z Yamaha na Polczynskiej.Przynajmniej wiem na czym stoje.

-
WeWonItThreeTimes - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości