Zobacz wątek - Jak dokładnie wybrać rozmiar kasku???
NAS Analytics TAG

Jak dokładnie wybrać rozmiar kasku???

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Jak dokładnie wybrać rozmiar kasku???

Postprzez MichalRS3 » 1/9/2007, 16:33

Chciałbym kupić kask przez internet. Mój obwód głowy odpowiada rozmiarowi M. Jednak różnica jest 1 cm w stosunku do S. Jaki kask należy kupić??? Podobno niektóre mają tendencję do "powiększania" się po pewnym czasie użytkowania, czyli może "latać" na głowie...
MichalRS3
Świeżak

Postprzez rosa » 1/9/2007, 22:29

idz do sklepu przymierz i zamow taki sam w sklepie intrnetowym
www.rosamotorcycle.pl | | FZ600/XRV650/WR450
rosa
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez ciana » 28/9/2007, 17:39

januszrosa napisał(a):idz do sklepu przymierz i zamow taki sam w sklepie intrnetowym

Popieram, najlepiej iść do sklepu przymierzyć, a potem np. na Allegro kupić taniej :D
ciana
Świeżak

Postprzez icid » 28/9/2007, 18:26

O tym powiękrzaniu się to nie słyszałem, niezłe. Może rośnie od podlewania to nie wyjeżdżaj na deszcz :):)
icid
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez konan » 28/9/2007, 19:37

Ja słyszałem o tym powiększanu po prostu gąbki się jak by to określić wyrabiają i spłaszczają z czasem użytkowania.
Nienawidze anty motocyklistów co życzą nam źle ;/;/ fan streetbike moto gp fmx/sm/mx/MP i ME/

Obrazek (otwórz link)Im
konan
Świeżak

Postprzez MichalRS3 » 8/10/2007, 15:14

Po co te złośliwości "icid"??? Czyli jednak jak kolega wcześniej napisał po wyrobieniu się gąbek może kask latać na głowie i być ciut większy. Pozdr
MichalRS3
Świeżak

Postprzez eristof » 8/10/2007, 21:11

Najlepiej mierz kask tej firmy której chcesz kupić a najlepiej ten sam model, ewentualnie później zamawiaj przez internet. Jak już będziesz go mierzył to zwróć uwagę czy nie wystaję ci broda spod niego i ma on uciskać lekko twoje policzki. Jak go założysz to pomachaj głową na boki czy nie "lata" Ci po głowie. Może sie ciasno zakładać i zdejmować ale po pewnym czasie dopasuje sie do Twojej głowy i będzie w porządku( nie martw sie jak sie dopasuje to nie będzie latać o ile dobrze go wybierzesz)
Rusz głową a d*** pójdzie za nią!!!

Yamaha Fazer FZS 600
eristof
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez MichalRS3 » 9/10/2007, 21:47

Wielkie dzięki za fachową poradę :) Pozdrawiam
MichalRS3
Świeżak

Postprzez Muddy » 1/8/2008, 10:40

Odświeżam temat.
Przymierzałem Shoeia XR-1000, planuje go kupic na ebayu. Sprawdzałęm rozmiary M i S. W M jest jakby na miarę, ale gdy potrząsnąłem głową czuję że minimalnie sie przesówa. Z kolei rozmiar S po założeniu przylega ciasno wokol glowy i nic sie nie przesowa. Jest tylko problem, że policzki sa tak bardzo scisniete, ze nawet jesli probowalbym rzuc gume przygryzalbym sobie policzki od wewnatrz. Jak to jest u was, czy to normalne ze kask tak mocno opina policzki? Nie chce po przejchaniu kilkudzesieciu kilometrow miec cale poprzygryzane wargi.
XJ 600 N
Muddy
Świeżak

Postprzez Traperoso » 1/8/2008, 18:06

To chyba raczej za mały jak tak masz, nie może ściskać głowy niczym imadło. Pozatym są zawsze różne wkłady policzkowe wybierz odpowiednie i ogień tzn. ok
Kawasaki ER5 2005
Traperoso
Mieszkaniec forum

Postprzez Muddy » 3/8/2008, 08:52

Chyba jeszcze raz musze wybrac sie do tego salonu i sie upewnic. Troche glupio mi przychodzic tam drugi raz w tej samej sprawie, ale moze czlowiek zrozumie :]
Co do Ski, ona nie sciska mi glowy. Przylega do niej bardzo dokładnie. Jedynie wkladki na policzki sa bardzo ciasne.
XJ 600 N
Muddy
Świeżak

Postprzez sober » 3/8/2008, 15:02

To wypluj te gumy z ust przed przmierzaniem :P
A tak serio to moze nie wiesz czy on przyciska lekko czy mocno policzki i wydaje ci sie ze jest strasznie ciasny... Jak ci sie kask porusza na dyni (mowa o M) samymi ruchami glowy, bez proby obracania go rekoma to takiego na bank nie bierz !! (moze wkladki na policzki dasz rade zmienic, albo sie szybko przyzwyczaisz)
Palenie zabija. A kiedy nie żyjesz, tracisz ważną część życia. - Brooke Shields
sober
Świeżak

Postprzez andy7 » 3/8/2008, 16:46

Tak porady naprawde niezle, dylemat w tym, ze to co w necie nie zawsze jest idealnie takie same jak w sklepie. Przekonal sie wlasnie o tym moj kumpel. Mimo rozmiaru M przyslany model byl za duzy. Dobrze, ze mogl wymienic na S.
kuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videos
andy7
Moderator

Postprzez WeWonItThreeTimes » 5/8/2008, 13:13

Muddy napisał(a):Chyba jeszcze raz musze wybrac sie do tego salonu i sie upewnic. Troche glupio mi przychodzic tam drugi raz w tej samej sprawie, ale moze czlowiek zrozumie :]
Co do Ski, ona nie sciska mi glowy. Przylega do niej bardzo dokładnie. Jedynie wkladki na policzki sa bardzo ciasne.

No to ja mam tak samo, tyle ze z Arai. I az chyba zrezygnuje,bo moze poprostu nie dla mnie ksztalt. Jakies rady koledzy?

Muddy,a Ty jak zalatwiles sprawe?

BTW:Witam wszystkich bo to moj 1szy post ;)
Obrazek
WeWonItThreeTimes
Świeżak

Postprzez YZF R1 » 5/8/2008, 14:12

icid napisał(a):O tym powiękrzaniu się to nie słyszałem, niezłe. Może rośnie od podlewania to nie wyjeżdżaj na deszcz :):)

tu chyba chodzi o ułożenie się kasku, gąbek, pianek itp każdy kask delikatnie po pewnym czasie robi się luźniejszy... :wink:
YZF R1
Moderator

Postprzez Muddy » 5/8/2008, 18:54

WeWonItThreeTimes, zalatwilem sprawe w ten sposob ze pojechalem jeszcze raz do salonu przymierzyc XRa. Mka jak sie przesowala tak sie przesowala, wiec ja odrzucilem bo po ulozeniu bedzie juz do niczego. Pozostala tylko Ska :) Rzeczywiscie sciska policzki, ale zastanawiajac sie nad tym to - jak pisal eneasz, przeciez musi tak byc zeby kask dobrze trzymal. W sumie pierwszym razem mialem wrazenie jakby byla bardziej ciasna. Ostatecznie mysle ze jest dobrze. Najwazniejsze jest to, zeby nie uciskalo cie w sama kopulke :] Jesli bedzie ciasny na czole czy z tylu glowy to chyba nie ma szans sie rozejsc. Dla mnie Ska jest pod tym wzgledem dobra.
Pozdrawiam
Ps. teraz tylko przeszukuje ebaya bo cholera ktos mi gwizdnal ostatnia sztuke w dobrej cenie :/
Muddy
Świeżak

Postprzez WeWonItThreeTimes » 6/8/2008, 10:01

Ja pojechalem jeszcze do innego sklepu,założylem i zapytalem Pana. Pan bardzo uprzejmie powiedzial ze M sie nie nadaje,choc mogl powiedziec ze OK bo S nie bylo akurat. Takze szacuneczek dla Pana z Yamaha na Polczynskiej.Przynajmniej wiem na czym stoje.
Obrazek
WeWonItThreeTimes
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości

na górê