Zobacz wÄ…tek - Jak zbudowac choppera?
NAS Analytics TAG

Jak zbudowac choppera?

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Jak zbudowac choppera?

Postprzez hoolio » 1/9/2007, 16:04

Witam!
Mam pytanie. Gdzie mozna kupic czesci do zrobienia choppera? Np rame , felgi opony itp?
Czy sa gdzies moze w necie strony z opisem , jak zrobic choppera?? Jelsi tak to prosze o linki.

pozdro
hoolio
Świeżak

Postprzez simonw » 1/9/2007, 16:23

Discovery Channel, od pon do piatku godzina 18. Amrican Chopper.
Czesci, jak to czesci, mozesz dorwac na bazarze, allegro, w sklepie motocyklowym (we wro mamy takie 2 z fajnymi czesciami) rame robisz zapewne sam... etc :)
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
Obrazek (otwórz link)
simonw
Mieszkaniec forum

Postprzez bolokolo » 1/9/2007, 18:59

powodzenia, przed toba duzo roboty :D
bolokolo
Bywalec

Postprzez michael » 1/9/2007, 22:02

jak masz takie podejście i nie jesteś w stanie nawet znaleźć odpowiednich części w necie to pomyśl na kit-bike'iem. dostajesz coś w rodzaju zestawu zrób-to-sam do złożenia i pomalowania. jeśli serio masz zamiar budować coś takiego z części od podstaw to masz chyba ostro dużo kasy. myślę, że 60-70tys pln lekką ręką idzie na budowę choppera od podstaw. w polszy np firma MotorBros jest znana ze świetnych customów. ogólnie prościej jest kupić jakiegoś fabrycznego choppera i nadać mu swój osobisty styl poprzez dodatki i aerograf niż budować coś zupełnie od postaw, bo za cenę nowego silnika S&S kupisz już całe używane moto. pozdro i powodzenia w realizacji pomysłów i marzeń!!
1952 SHL M-04
2000 Suzuki GSF 600 S Bandit
michael
Bywalec

Postprzez hoolio » 1/9/2007, 23:22

Michael moglbys mi napisac cos wiecej na temat tych kit bik'ow?? Tu nie chodzi o moje podejscie ja narazie dopiero ogolnie mysle o takim projekcie dltageo nie suzkalem konkretnych czesci akle tez ogolnie. Taki zestaw do zlozenia byl by dobry , wolbym zrobic wszytsko sam ale wiem ze koszty mnie "zjedza"
hoolio
Świeżak

Postprzez simonw » 1/9/2007, 23:41

A ja sie nie zgodze, bo niekoniecznie trzeba brac czesci nowe, mozna poszukac i spasowac sobie co tam potrzebujesz z roznych modeli, patrz Lasidora i jej ToFiK :)
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
Obrazek (otwórz link)
simonw
Mieszkaniec forum

Postprzez michael » 2/9/2007, 15:10

http://www.docsmc.com/KitBike.html
http://www.cyclehaven.com/id3.html
i ogólnie kit-bike w google wstukać. po prostu zamawiasz pudło gdzie masz silnik, rame, koła, osprzęt i wszystko czego potrzebujesz do budowy motocykla z części. zazwyczaj rama i karoseria są w stanie surowym, więc we własnym zakresie jakoś to malujesz. droga bardzo sprawa.
oczywiście da się taniej to robić wszystko. nie musi to być nowe. kwestia Twojego zaplecza warsztatowego i umiejętności. jeśli ja miałbym sobie coś składać w stylu choppera to kupiłbym silnik z ramą (jak rama z papierami to z rejestracją wydumki problemów nie będzie) np od starego harleya. na ebayu da się w miarę tanio to znaleźć. i szukał jakiejś reszty. przód z czegośtam, półki dorobić, etc. wszystko da się znaleźć taniej i dopasować i na pewno da się zrobić niepowtarzalną maszynę. ale jeśli w domu dysponujesz tylko młotkiem i śrubokrętem to może być ciężko cokolwiek poskładać.
ps. tak mi się przypomniało, że na stronie firmy Drozd Design (aerograf) jest The Chopper, taki czerwony. to właśnie kit-bike, opisywany na łamach ŚM. pozdro!
1952 SHL M-04
michael
Bywalec

Postprzez boniek » 2/9/2007, 16:11

Mały żarcik:
Obrazek
:lol:
boniek
Świeżak

Postprzez michael » 2/9/2007, 20:14

tanio i stylowo:-D
1952 SHL M-04
michael
Bywalec

Powrót do Motocykle

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

na górê