Czym skutecznie umyć tylną felgę?
• Strona 1 z 1
Czym skutecznie umyć tylną felgę?
Witam,
jak w temacie mam problem z doprowadzeniem do porządku felgę, która jest okropnie usyfiona resztkami smaru z łańcucha. Może znacie jakieś skuteczne środki na pozbycie się tego smaru?
jak w temacie mam problem z doprowadzeniem do porządku felgę, która jest okropnie usyfiona resztkami smaru z łańcucha. Może znacie jakieś skuteczne środki na pozbycie się tego smaru?
- Pan600
- Świeżak
Nie próbowałem kreta, trudno wyciągnąć go spod kopca:-)
A na serio to dobre są odtłuszczacze/zmywacze w sprayu albo np dimer, ten drugi trzeba rozcięczyć i zmyć po odpowiednim czasie bo jest żrący.
A na serio to dobre są odtłuszczacze/zmywacze w sprayu albo np dimer, ten drugi trzeba rozcięczyć i zmyć po odpowiednim czasie bo jest żrący.
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
Do tej pory myslalem, ze do mycia felg jest plyn do mycia felg, szkoda, ze sie mylilem

| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
Plyn do mycia felg jest projektowany do usuwania resztek z klockow hamulcowych. Smarow nie usuwa zbyt dobrze.
Do usuwania resztki smarow, uzyj plynu do czyszczenia lancucha (n.p. S100 Dr. Wack Chemie), evtl. srodkow domowych jak benzyna ekstrakcyjna, ropa lub WD-40.
TYLKO: sprawdz na niewidocznym miejscu, czy ten srodek nie rozpuszcza lakieru, ktorym jest polakierowana twoja felga i nie pozwol mu na kontakt z guma.
Do usuwania resztki smarow, uzyj plynu do czyszczenia lancucha (n.p. S100 Dr. Wack Chemie), evtl. srodkow domowych jak benzyna ekstrakcyjna, ropa lub WD-40.
TYLKO: sprawdz na niewidocznym miejscu, czy ten srodek nie rozpuszcza lakieru, ktorym jest polakierowana twoja felga i nie pozwol mu na kontakt z guma.
-
Fugu - Mieszkaniec forum
Ja czyszczę środkiem do czyszczenia łańcucha, jednak trochę go zostaje i trzeba potem powycierać ręcznikiem papierowym albo jakąś szmatką, felga jest po prostu taka "tłusta" i się zaraz syfem zalepi. Musze spróbować zrobić to benzyną, w końcu to nie łańcuch, i tłuste też po niej nie będzie.
-
Jarucyn - Świeżak
suhy-19 napisał(a):ale macie problemyjak felga jest uwalona smarem to sie bierze srodek do mycia silnikow i po problemie
Nie mam takich problemów, do asfaltu mam kilometr szutrówki i felgę mam zawsze uje*aną

Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
Ja od zawsze myje zmywaczem do hamulców.
Index'y w IC
CART00201 - 600ml - 10,33zł
CART00200 - 750ml - 13,74zł
Ceny detal - z numerem taniej stosownie do wielkości rabatów...
Do tego szmatka / ręcznik papierowy...
Index'y w IC
CART00201 - 600ml - 10,33zł
CART00200 - 750ml - 13,74zł
Ceny detal - z numerem taniej stosownie do wielkości rabatów...
Do tego szmatka / ręcznik papierowy...
Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Ścigacz.pl
Może kolega pomoże...
http://m.zielonagora.gazeta.pl/zielonagora/1,106543,18470165,woodstock-2015-para-pila-drinki-z-wodki-i-plynu-do-felg-sa.html (otwórz link)
http://m.zielonagora.gazeta.pl/zielonagora/1,106543,18470165,woodstock-2015-para-pila-drinki-z-wodki-i-plynu-do-felg-sa.html (otwórz link)
BMW S1000RR
-
RSSSS - Bywalec
Marsjanin napisał(a):Dla mnie idealnie działa pasta do mycia rąk dla mechaników lub płyn BHP.
Tak tak! Ja nią myję nawet miejsce parkingowe. Skubana wszystko zmywa. Tylko dobra musi być. Ja używam takiej żółtej Americol. Do tego ładnie pachnie.
-
Katje - Świeżak
• Strona 1 z 1