Suzuki RM 125 dla 16 latka ?
• Strona 1 z 1
Suzuki RM 125 dla 16 latka ?
Witam mam 16 lat i szukam czegoś do cross/Enduro.Pisałem już tu kiedyś czy nada się dla mnie dt i powiedzieliście ze tak . Wczoraj jeździłem kolegi DT ( tylko tak po podwórku ) no i jeździ mi się zajebiscie . Moje pytanie jest takie :
1. Czy RM 125 nada siÄ™ do nauki jazdy ?
2.Czy dam radę w ogóle na RM ?
3. Czy znajdÄ™ RM z papierami ?
4.W jakich cenach szukać RM ?
5.Jak to się będzie spisywało w coss/enduro ?
6. czy w RM remonty robi siÄ™ tak jak w DT czy bardziej tak jak w fullach co roku ?
7.Jak ze spalaniem w dt 125 a RM 125 ?
dziękuje bardzo za wszystkie odpowiedzi
1. Czy RM 125 nada siÄ™ do nauki jazdy ?
2.Czy dam radę w ogóle na RM ?
3. Czy znajdÄ™ RM z papierami ?
4.W jakich cenach szukać RM ?
5.Jak to się będzie spisywało w coss/enduro ?
6. czy w RM remonty robi siÄ™ tak jak w DT czy bardziej tak jak w fullach co roku ?
7.Jak ze spalaniem w dt 125 a RM 125 ?
dziękuje bardzo za wszystkie odpowiedzi

- Traucer99
- Świeżak
1. Tak
2. Zależy...
3. Nie
4. Tyle ile masz kasy
5. Co to jest cross/enduro?
6. RM to cross, więc jak chcesz robić remonty jak w dt? I raczej nie co roku a z 3 razy w roku
RobiÄ…c po 100+++ mth co dla mnie to bez problemu.
7. RM na pewno pali więcej, ale nikt Ci nie powie ile.
2. Zależy...
3. Nie
4. Tyle ile masz kasy
5. Co to jest cross/enduro?
6. RM to cross, więc jak chcesz robić remonty jak w dt? I raczej nie co roku a z 3 razy w roku

7. RM na pewno pali więcej, ale nikt Ci nie powie ile.
exc 125 11'
- dawko00
- Świeżak
Codziennie siÄ™ czegoÅ› nowego dowiaduje
Coś pomiędzy torem a cięzkim terenem - tor w cięzkim terenie ^^ No chyba że chodzi ci o typowe cross country
Remonty no kosztowne, sprawdź sobie ceny tłoków, korbowodów, uszczelek, łożysk, napędów, wałów ewentualnie. W takiej crossówce tłok max 40 mth co 2 tłoki średnio korba, a reszta rzeczy to trzeba kontrolować stan.

Remonty no kosztowne, sprawdź sobie ceny tłoków, korbowodów, uszczelek, łożysk, napędów, wałów ewentualnie. W takiej crossówce tłok max 40 mth co 2 tłoki średnio korba, a reszta rzeczy to trzeba kontrolować stan.
exc 125 11'
- dawko00
- Świeżak
dawko00 napisał(a):Codziennie się czegoś nowego dowiadujeCoś pomiędzy torem a cięzkim terenem - tor w cięzkim terenie ^^ No chyba że chodzi ci o typowe cross country
Oj tam

- Traucer99
- Świeżak
RM nie będzie dobrym moto do nauki. Małe crossy nie mają zbyt przyjemnej charakterystyki, żeby dało się nimi sprawnie jeździć gdziekolwiek indziej niż na torze. Jak to Twoje pierwsze moto, to bierz dt i na nic innego nie patrz. Rm'ka będzie znacznie więcej paliła, zrobisz w niej ze cztery remonty zanim zrobiłbyś jeden w dt, no i w lesie będzie się mocno męczyła ze względu na krótkie przełożenia.
KTM EXC 125
- punk891
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości