Zobacz wÄ…tek - pierwszy motocykl, jaki? honda cbr125? 3k-5k
NAS Analytics TAG

pierwszy motocykl, jaki? honda cbr125? 3k-5k

Jeśli chcesz porozmawiać o motocyklach, które nadają się dla posiadaczy kategorii A1 lub B (powyżej 3 lat) to jest to miejsce dla Ciebie.
_________

pierwszy motocykl, jaki? honda cbr125? 3k-5k

Postprzez majlu » 23/7/2015, 08:49

Witam
W marcu zrobiłem sobie prawo jazdy kat. B
Kupiłem sobie samochód, teraz na wakacje znalazłem sobie pracę i zarobiłem trochę grosza.
Na motocykl będę miał do przeznaczenia 3000-5000zł
Coś trochę poczytałem i jakoś utkwiła mi w głowie Honda CBR 125
Czy to byłby dobry wybór w tej cenie?

Dodam jeszcze taką rzecz, że to będzie mój pierwszy motocykl, wcześniej jeździłem tylko na skuterze 50cm3
Mam lekkie obawy jak ja sobie z tym poradzÄ™ :oops:
majlu
Świeżak

Postprzez Dyfuzorek » 3/8/2015, 20:48

takie pytanie techniczne mam - czy zdajesz sobie sprawę z wymagań jakie są abyś mógł jeździć tym moto?
Wydaje mi się, że od ostatniego momentu kiedy sprawdzałem informacje na ten temat nic się nie zmieniło, więc musisz mieć albo prawko na moto albo prawko kat.B przez conajmniej 2 lata (chyba). Sprawdź to, bo jeśli tego nie uwzględniłeś, to być może będziesz musiał wydać jeszcze kasę na kurs. Poza tym mam również nadzieję, że przeznaczyłeś też jakieś fundusze na zakup ubrania ;)
Dyfuzorek
Świeżak

Postprzez Wertyder » 3/8/2015, 21:44

Niestety nie masz uprawnień na jeżdżenie motorem 125.
Albo robić prawko albo czekać niemal trzy lata.
Honda CBR na początek wydaje się niezła (w końcu to Honda) ale dużo zależy od Twoich gabarytów, bo to jest stosunkowo niska i np. mój znajomy który jest dość słusznych rozmiarów wygląda na niej jakby siedział na jamniku ;).
Wertyder
Świeżak

Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości

na górê