Prawo Jazdy
• Strona 1 z 1
Prawo Jazdy
Witam.
Piszę w tej sprawie tutaj ponieważ nie mogę się nigdzie doczytać tej informacji i nie mam gdzie się zgłosić.
Sprawa dotyczy prawa jazdy kategorii B (chociaż w przypadku A pewnie działa na tych samych zasadach)
Chodzi o nowe przepisy, które mają wejść w styczniu 2016 roku. Ten cały okres próbny naklejki liści klonu i zbyt duże ograniczenia prędkości w stosunku do przepisów, dodatkowe szkolenia jak pewnie wszyscy wiemy są bez sensu, ale nie o tym mowa.
Swoje 18 urodziny mam w połowie stycznia. Więc jak wiadomo kurs mogę rozpocząć 3 miesiące wcześniej (listopad).
Moje pytanie odnosi się do tego, że nie wiem czy jeśli rozpocznę kurs w listopadzie to w przypadku kiedy nie uda mi się go zaliczyć do początku 2016 dalej będę na starych zasadach (bez tego okresu próbnego) czy już będę musiał przechodzić przez ten cały koszmar.
Z góry dziękuje za odpowiedź.
LEWA!
Piszę w tej sprawie tutaj ponieważ nie mogę się nigdzie doczytać tej informacji i nie mam gdzie się zgłosić.
Sprawa dotyczy prawa jazdy kategorii B (chociaż w przypadku A pewnie działa na tych samych zasadach)
Chodzi o nowe przepisy, które mają wejść w styczniu 2016 roku. Ten cały okres próbny naklejki liści klonu i zbyt duże ograniczenia prędkości w stosunku do przepisów, dodatkowe szkolenia jak pewnie wszyscy wiemy są bez sensu, ale nie o tym mowa.
Swoje 18 urodziny mam w połowie stycznia. Więc jak wiadomo kurs mogę rozpocząć 3 miesiące wcześniej (listopad).
Moje pytanie odnosi się do tego, że nie wiem czy jeśli rozpocznę kurs w listopadzie to w przypadku kiedy nie uda mi się go zaliczyć do początku 2016 dalej będę na starych zasadach (bez tego okresu próbnego) czy już będę musiał przechodzić przez ten cały koszmar.
Z góry dziękuje za odpowiedź.
LEWA!
- faint321
- Świeżak
Re: Prawo Jazdy
faint321 napisał(a):...cały okres próbny naklejki liści klonu i zbyt duże ograniczenia prędkości w stosunku do przepisów, dodatkowe szkolenia jak pewnie wszyscy wiemy są bez sensu,
Co znaczy zbyt duze ograniczenia predkosci ? Naprawde chcesz podyskutowac na temat doswiadczenia swierzaka i jego jezdzie z dana ( wyzsza ) predkoscia ?
Nikt nie ma pojecia, a juz najmniej tego pojecia masz Ty, ile daje szkolenie.
Obetrzyj wiec mleko z pod nosa i ogarnij sie, bo na razie to niemasz wogole jakiegokolwiek pojecÃa o ruchu drogowym.
W innych krajach dziala od lat i sie sprawdza a w PL co ktorys tam mlody gniewny gryzl rzodkiewki od korzeni.
Sprawdz sobie statystyke zabitych w PL na drogach , z tego co pamietam, wyprzedza tylko Rumunia.

| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
faint321 napisał(a):Moje pytanie odnosi się do tego, że nie wiem czy jeśli rozpocznę kurs w listopadzie to w przypadku kiedy nie uda mi się go zaliczyć do początku 2016 dalej będę na starych zasadach (bez tego okresu próbnego) czy już będę musiał przechodzić przez ten cały koszmar.
Liczy sie data uzyskania uprawnien. W twoim wypadku bedzie to albo moment zdania egzaminu, albo dzien uzyskania pelnoletnosci (o ile egzamin bedzie przed 18 urodzinami). Odpowiednia data bedzie wypisana na dokumencie. Nie ma znaczenia kiedy rozpoczoles kurs

-
Fugu - Mieszkaniec forum
Fugu napisał(a):faint321 napisał(a):Moje pytanie odnosi się do tego, że nie wiem czy jeśli rozpocznę kurs w listopadzie to w przypadku kiedy nie uda mi się go zaliczyć do początku 2016 dalej będę na starych zasadach (bez tego okresu próbnego) czy już będę musiał przechodzić przez ten cały koszmar.
Liczy sie data uzyskania uprawnien. W twoim wypadku bedzie to albo moment zdania egzaminu, albo dzien uzyskania pelnoletnosci (o ile egzamin bedzie przed 18 urodzinami). Odpowiednia data bedzie wypisana na dokumencie. Nie ma znaczenia kiedy rozpoczoles kurs
Problem w tym, że dokument można odebrać dopiero w dniu uzyskania pełnoletności (nawet jeśli uda mi się zdać egzamin wcześniej)
- faint321
- Świeżak
Czy w tej gimbazie nie ucza juz czytac ze zrozumieniem?
Jeszcze raz, dla tych ktorzy do szkoly mieli pod gorke:
Napisalem:
Zeby uzyskac uprawnienia, musisz spelnic pare warunkow m.i.:
1.) zdac egzamin
2.) uzyskac pelnoletnosc
Termin w ktorym spelniles WSZYSTKIE warunki, jest dniem, ktory decyduje, jaki przepis Ciebie dotyczy.
Jeszcze raz, dla tych ktorzy do szkoly mieli pod gorke:
Napisalem:
Fugu napisał(a):Liczy sie data uzyskania uprawnien.
Zeby uzyskac uprawnienia, musisz spelnic pare warunkow m.i.:
1.) zdac egzamin
2.) uzyskac pelnoletnosc
Termin w ktorym spelniles WSZYSTKIE warunki, jest dniem, ktory decyduje, jaki przepis Ciebie dotyczy.
-
Fugu - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości