Nowe przepisy dotyczące jazdy bez wymaganych uprawnień.
• Strona 1 z 1
Nowe przepisy dotyczące jazdy bez wymaganych uprawnień.
Witam, zakładam ten temat w związku z wejściem w życie 18 maja 2015 r. nowych przepisów ruchu drogowego. Szukałem na internecie informacji i nie jestem pewien dokładnie jakie są konsekwencje jazdy motocyklem bez Kat A, mam na myśli motocykl 600 ccm. Moje pytania to:
1. Jak wysoka jest teraz kara pieniężna za jazdę bez prawa jazdy motocyklem ?
2. Czy w przypadku takiego zatrzymania zawsze sprawa jest kierowana do sądu i i jakie mogą być konsekwencje tego czynu ?
Dodam, że posiadam prawo jazdy innej kategorii.
Będę bardzo wdzięczny o odpowiedź
1. Jak wysoka jest teraz kara pieniężna za jazdę bez prawa jazdy motocyklem ?
2. Czy w przypadku takiego zatrzymania zawsze sprawa jest kierowana do sądu i i jakie mogą być konsekwencje tego czynu ?
Dodam, że posiadam prawo jazdy innej kategorii.
Będę bardzo wdzięczny o odpowiedź

- Szymon514040
- Świeżak
Dla mnie to smieszne, wiesz, ze nie masz prawa jezdzic bo nie posiadasz kat.PJ.
Wierz lub nie, ale jezeli sie cos stanie, to Mandat bedzie Twoim najmniejszym znaczeniem, przyslowiowa kropla w morzu rozczen finansowych

Wierz lub nie, ale jezeli sie cos stanie, to Mandat bedzie Twoim najmniejszym znaczeniem, przyslowiowa kropla w morzu rozczen finansowych

| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
Za kierowanie pojazdem bez uprawnień nakładana jest kara grzywny. Istnieje również możliwość orzeczenia zakazu prowadzenia pojazdów, o czym będzie decydował sąd. Osoby, które wcześniej w drodze decyzji administracyjnej miały cofnięte uprawnienie do kierowania pojazdem, będą karane grzywną, ograniczeniem wolności albo pozbawieniem wolności do 2 lat. Oprócz tego sąd będzie mógł orzec zakaz prowadzenia pojazdów.
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość