[Honda Wave 110i] Honda Wave 110i - powiew Azji
• Strona 1 z 1
[Honda Wave 110i] Honda Wave 110i - powiew Azji
Dyskusja na temat: Honda Wave 110i - powiew Azji
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Honda Wave 110i - powiew Azji
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Honda Wave 110i - powiew Azji
- Åšcigacz
- Mieszkaniec forum
Honda Wave, Kymco Nexxon, Kawasaki Athlete itd. to są wszystko klony pierwotnej konstrukcji, którą była Honda Super Cub, czyli mieszanki motocykla i skutera. Ten typ jednośladu określa się w krajach anglosaskich mianem "Underbone" (pod kością), a we Włoszech - "Tubone". U nas nie ma żadnego odpowiednika w nazwie.
Wave to nieliczna z jednośladów na wtrysku, która ma starter nożny. Raczej wątpliwe, żeby zdobył popularność w Polsce, gdzie jednak dominuje lanserstwo, a nie troska o ekonomię i oszczędność. <br><hr>Underbone Tubone
Wave to nieliczna z jednośladów na wtrysku, która ma starter nożny. Raczej wątpliwe, żeby zdobył popularność w Polsce, gdzie jednak dominuje lanserstwo, a nie troska o ekonomię i oszczędność. <br><hr>Underbone Tubone
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
To nie tak, że w Europie się nie sprzedają.
1. Głupia skłonność do szpanowania, przed sąsiadami, znajomymi, etc.
2. W ofercie może są i mniejsze pojemności, ale gorzej jak chcesz je kupić, np. Inazuma 250 w ofercie jest, w magazynie centralnym cała 1szt. Rynek małych pojemności wielka czwórka "Honda, Yama, Kawa, Suzi" oddali markom z kraju środka, a po zmianie przepisów się obudzili i rozpaczliwie próbują wrócić.
3. Sprzedawcy w salonach robią wszystko, aby odwieść klienta od zakupu tanich motocykli z uporem maniaka ciągną do tych, na które klienta nie stać: w Hondzie szukałem CBR250, chciano mi sprzedać CBR600 lub NC750X, w Suzuki zamiast Inazumy 250 propozycja wzięcia Gladiusa, bo jest na stanie, itd. itp.<br><hr>kris33
1. Głupia skłonność do szpanowania, przed sąsiadami, znajomymi, etc.
2. W ofercie może są i mniejsze pojemności, ale gorzej jak chcesz je kupić, np. Inazuma 250 w ofercie jest, w magazynie centralnym cała 1szt. Rynek małych pojemności wielka czwórka "Honda, Yama, Kawa, Suzi" oddali markom z kraju środka, a po zmianie przepisów się obudzili i rozpaczliwie próbują wrócić.
3. Sprzedawcy w salonach robią wszystko, aby odwieść klienta od zakupu tanich motocykli z uporem maniaka ciągną do tych, na które klienta nie stać: w Hondzie szukałem CBR250, chciano mi sprzedać CBR600 lub NC750X, w Suzuki zamiast Inazumy 250 propozycja wzięcia Gladiusa, bo jest na stanie, itd. itp.<br><hr>kris33
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Zapomnieliście dodać, że ma prosty sposób informacji o aktualnie zapiętym przełożeniu. <br><hr>mufka
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
jeżeli Wave nie zniknie z oferty po sezonie lun dwóch to może się odnajdzie większe grono nabywców, ale nie będą to tłumy....<br><hr>Vuvuzelerr
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Zakupiłem, jeżdżę i chwalę. Do miasta ideał, na krótkich trasach też daje radę. Do 80 km/h jedzie. Powyżej robi się niestabilnie z racji wąskiego profilu opon. Spalanie na docieraniu ok 2 litry na setkę. Ale najlepsza bezcenna mina kierowców aut jak ruszasz z pod świateł (maleństwem) a oni do 80 cie dojść nie mogą <br><hr>Mylo212
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Dzięki za artykuł! Podobają mi się takie rzeczowe artykuły, nawet pomimo że nie jestem zainteresowany kupnem takiego wynalazka<br><hr>Thomsonicus
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Zakupiłem to cudeńko, motor prosty i bezpretensjonalny, niczego nie udaje jest tym czym jest - czyli prostym użytecznym i lekkim motocyklem. Test w 100% oddaje charakter tego underbona.
Ciekawa jest historia protoplasty hondy Wave czyli Hondy Cub; to właśnie dzięki Hondzie Cub firma Honda święci dzisiaj triumfy i jest w czołówce najlepiej rozwijających się firm.
Temat Hondy Cub jest również często tzw. casem na uczelniach biznesowych; zachęcam do głębszego przestudiowania tematu. Słynnym hasłem reklamowym Hondy Cub z tamtego czasu (czyli sprzed 50 lat) było: "You Meet the Nicest People on a Honda". <br><hr>gopiotrek
Ciekawa jest historia protoplasty hondy Wave czyli Hondy Cub; to właśnie dzięki Hondzie Cub firma Honda święci dzisiaj triumfy i jest w czołówce najlepiej rozwijających się firm.
Temat Hondy Cub jest również często tzw. casem na uczelniach biznesowych; zachęcam do głębszego przestudiowania tematu. Słynnym hasłem reklamowym Hondy Cub z tamtego czasu (czyli sprzed 50 lat) było: "You Meet the Nicest People on a Honda". <br><hr>gopiotrek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ciekawą formę podróżowania i zwiedzania na tym motocyklu można obejrzeć tutaj:
<a href="http://advrider.com/index.php?threads/honda-wave-110i-turkey.992938" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://advrider.com/index.php?threads/honda-wave-110i-turkey.992938</a>/
<br><hr>gopiotrek
<a href="http://advrider.com/index.php?threads/honda-wave-110i-turkey.992938" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://advrider.com/index.php?threads/honda-wave-110i-turkey.992938</a>/
<br><hr>gopiotrek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Naprawdę fajny pojazd. Tanim kosztem można zwiększyć poj. do 140 cm3, i wówczas przelotowa to 100-110km/h<br><hr>SEBA
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 3 gości