Pierwsze moto - turystyk- 190 cm
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Nie zaszkodziło i nie spamuje bo jest tylko w jednym miejscu wystawione.Siedziałeś na Versysie kiedyś ?Czy na zdjęciu widziałeś tylko?Jak masz 160 zm wzrostu to moto pasuje jak ulał.A jak 190 to tak jakbyś na kucyka wsiadł.
Nie pisz posta pod postem, tylko edytuj- Movi
Nie pisz posta pod postem, tylko edytuj- Movi
- spiderman82
- Świeżak
spiderman82 napisał(a):na tor jak najbardziej się nadaje
Alez jak najbardziej !
nym takich ktorzy konia od wozu wystawili na wielkiej pardubickiej - wyscigi konne - to tak gdybys nie wiedzial
Pytanie co najwyzej ile tych Bandit'ow 1200 mozna na moto GP podziwiac albo na SBK ?

| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
spiderman82 napisał(a):na tor jak najbardziej się nadaje
Alez jak najbardziej !
Mysle, ze znalezli by sie tacy, ktorzy konia od wozu wystawili na wielkiej pardubickiej

Pytanie co najwyzej ile tych Bandit'ow 1200 mozna na moto GP podziwiac albo na SBK ?
Movi zaraz odemnie klapsa na doope dostaniesz

| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
Jak sie ktos uprze, to .....
Osobiscie uwazam za niezbyt udany wybor

- andy7
- Moderator
A ja szczerze nie ogarniam problemu pt. "będziesz wyglądać jak na psie". Albo się komuś dobrze jeździ, albo nie. Jeżeli nie, to oczywiście po sprawie, ale jeżeli dobrze, to wygląd jest ostatnią rzeczą o jaką bym się martwił. Co mnie z punktu widzenia osoby jadącej na motocyklu obchodzi jak na nim wyglądam? Chyba, że ktoś potrzebuje pozować do zdjęć na FB, to przepraszam 

- Vasago
- Świeżak
Honda Africa Twin rozwiazuje Problem wygladu.

- andy7
- Moderator
Vasago napisał(a):A ja szczerze nie ogarniam problemu pt. "będziesz wyglądać jak na psie". Albo się komuś dobrze jeździ, albo nie. Jeżeli nie, to oczywiście po sprawie, ale jeżeli dobrze, to wygląd jest ostatnią rzeczą o jaką bym się martwił. Co mnie z punktu widzenia osoby jadącej na motocyklu obchodzi jak na nim wyglądam? Chyba, że ktoś potrzebuje pozować do zdjęć na FB, to przepraszam
Sorry ale nie za bardzo mnie interesuje co ogarniasz a co nie i nie o to pytałem. Mam 190 cm i nie chce sie czuc jak na motorynce .
andy7 napisał(a):Jak sie ktos uprze, to .....
Czy mógłbyś rozwinąć ? Przyznam ze zaciekawił mnie ten motocykl a malo o nim ifnormacji
- hoolio
- Świeżak
hoolio napisał(a):andy7 napisał(a):Jak sie ktos uprze, to .....
Czy mógłbyś rozwinąć ? Przyznam ze zaciekawił mnie ten motocykl a malo o nim ifnormacji
Kwestia tago jak jestes wyszkolony, co potrafisz i pare innych vektorow, to nie jest takie proste jak Ci sie wydaje. Widzialem juz jak Kolo dosiadl takiego ( mimo 5 - ciu lat na 125 - ce ) i przy zawracaniu przejechal przez jedne Tory kolejowe a w srodku drugich sie zatrzymal. Jego szczescie, ze pociag nie jechal.
Generalnie to jest motocykl dla ludzi ktorzy nie sa juz swierzakami a Maja juz wieksze doswiadczenie albo dla tych ktorzy zrezygnowali z wielkopojemnosciowych motongow ( downsizeing ) i przesiadaja sie na cos mniejszego a gonic tym mozna naprawde sporo motocyli ktore sa znacznie szybsze i lepiej przyspieszaja.

- andy7
- Moderator
hoolio napisał(a):Vasago napisał(a):A ja szczerze nie ogarniam problemu pt. "będziesz wyglądać jak na psie". Albo się komuś dobrze jeździ, albo nie. Jeżeli nie, to oczywiście po sprawie, ale jeżeli dobrze, to wygląd jest ostatnią rzeczą o jaką bym się martwił. Co mnie z punktu widzenia osoby jadącej na motocyklu obchodzi jak na nim wyglądam? Chyba, że ktoś potrzebuje pozować do zdjęć na FB, to przepraszam
Sorry ale nie za bardzo mnie interesuje co ogarniasz a co nie i nie o to pytałem. Mam 190 cm i nie chce sie czuc jak na motorynce .
To pozwolę sobie na zdanie wyjaśnienia (ostatnie, żeby nie robić OT). Nie chodziło mi o uczucie, ze motocykl jest za mały, bo to w oczywisty sposób skreśla każdy zakup. Zarówno motocykla jak i kapci

A teraz już się nie wcinam i życzę udanego zakupu.
- Vasago
- Świeżak
Pojęcie za mały i za słaby jest względne: sam mam 190 cm i jeżdżę Moto Guzzi V7, które "uważa się" za mały motocykl. Na początku też mnie ostrzegano, że to za mały sprzęt jak na moje gabaryty, że będę wyglądał na nim "jak na psie". A w praktyce okazało się, że osiągam idealną pozycję, świetnie mi się tym jeździ w korkach warszawskich (swobodnie przejeżdżam tam gdzie utykają enduraki i cruisery). W trasie też daję radę z litrami - pod warunkiem że nie cisną >200km/h.
Skończyło się na tym, że moi znajomi orzekli, że w praktyce na V7-ce wyglądam OK. Z drugiej strony jak siadam na Monsterach, które są uważane za większe, to mam wrażenie jak bym kierownicę miał między kolanami, a kaskiem wyprzedzał przednią lampę. Takiego wrażenia nie mam na V7-ce, a odkąd mam clipony to jeżdżę w pozycji wyciągniętej nad bakiem. Widzę też, że niektórzy moi koledzy na Gutkach i mojego wzrostu wcale nie wyglądają na za małych na takich sprzętach jak California i Stelvio - wręcz czasami to wygląda jak by byli za duzi. I nikt tym się nie przejmuje tylko jeździ i cieszy się z posiadanego sprzętu.
Dlatego podłączam się do zdania Vasago - nie ma znaczenia czy motocykl jest w powszechnej opinii kolegów "za mały" tylko jak subiektywnie mieścisz się za sterami i czy znajdujesz pożądaną pozycję, pozwalającą na wygodne kierowanie motocyklem. I trzeba wziąć pod uwagę, że jeden woli Kaśkę a drugi Maryśkę, a motocykli nie przymierza się tak jak butów czy ubrań tj. po numeracji rozmiaru.

Dlatego podłączam się do zdania Vasago - nie ma znaczenia czy motocykl jest w powszechnej opinii kolegów "za mały" tylko jak subiektywnie mieścisz się za sterami i czy znajdujesz pożądaną pozycję, pozwalającą na wygodne kierowanie motocyklem. I trzeba wziąć pod uwagę, że jeden woli Kaśkę a drugi Maryśkę, a motocykli nie przymierza się tak jak butów czy ubrań tj. po numeracji rozmiaru.
Moto Guzzi V7 - szkoda życia na brzydkie motocykle.
-
Zimny72 - Zimny Drań
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A