Zobacz wÄ…tek - Motor-Land
NAS Analytics TAG

Motor-Land

Katalog motocyklowy firm i serwisów
_________

Motor-Land

Postprzez konecka » 8/7/2015, 17:19

Motor-Land jest także importerem motocykli Rieju. Skuszona pochlebnymi recenzjami dotyczÄ…cymi motocykla enduro Rieju Marathon Pro 200 zamówiÅ‚am pojazd pod koniec marca 2015 roku przez Suzuki w Piasecznie. Realizacja zamówienia trwaÅ‚a do poÅ‚owy czerwca (poczÄ…tkowo zapewniano mnie, że motocykl bÄ™dzie gotowy do odbioru na przeÅ‚omie kwietnia i maja). Najpierw przeciÄ…gaÅ‚o siÄ™ bez wyraźnego powodu, potem do Suzuki dotarÅ‚ motocykl inny niż Motor-Land i Rieju podajÄ… w swoich specyfikacjach – z taÅ„szym zawieszeniem (warto na to zwrócić uwagÄ™ ponieważ do tej pory na stronie Motor-Land chwali siÄ™ modelami z zawieszeniem Marzocchi, podczas gdy tak naprawdÄ™ klient może siÄ™ spodziewać zawieszenia Olle). Motor-Land zaistniałą sytuacjÄ™ tÅ‚umaczyÅ‚ tym, że Suzuki nie zaznaczyÅ‚o, że motocykl ma mieć zawieszenie takie, jak w specyfikacji sprzÄ™tu. Moim zdaniem – zupeÅ‚na kpina, dobrze, że motocykl posiadaÅ‚ koÅ‚a i kierownicÄ™ bo tego też Suzuki w zamówieniu nie zaznaczyÅ‚o... Po kolejnym miesiÄ…cu oczekiwania motocykl trafiÅ‚ w koÅ„cu do mnie z wymienionym na wÅ‚aÅ›ciwe zawieszeniem (szkoda, że z nie dokrÄ™conÄ… kierownicÄ…, dobrze, że przed pierwszÄ… jazdÄ… wykryÅ‚am ten defekt bo mogÅ‚o siÄ™ to skoÅ„czyć boleÅ›nie). Natomiast pomimo kilkunastu telefonów oraz osobistej wizyty w Motor-Landzie do dziÅ› nie otrzymaÅ‚am zamówionej wraz z motocyklem pÅ‚yty pod silnik – pan WiÄ™zyk w rozmowie telefonicznej wprost oÅ›wiadczyÅ‚ mi, że klienci detaliczni go nie interesujÄ…... No i ostatnia sprawa – do dziÅ› nie dostaÅ‚am instrukcji w jÄ™zyku polskim (w żadnym innym wÅ‚aÅ›ciwie też nie bo na otrzymanym pendrajwie najbardziej zbliżona instrukcja dotyczy motocykla Rieju Marathon, a nie Rieju Marathon Pro), co jest ewidentnym Å‚amaniem praw konsumenta. W poÅ‚owie maja zapewniano mnie, że instrukcja „już siÄ™ drukuje” i „bÄ™dzie na dniach”, dziÅ› sprawa przedstawia siÄ™ identycznie – no cóż, klient detaliczny w Motor-Landzie nie jest wart uwagi nawet jeÅ›li wydaje kilkanaÅ›cie tysiÄ™cy zÅ‚otych na nowy motocykl...
konecka
Świeżak

Powrót do Komentarze do Katalogu Firm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê