EXC 300 płyn chłodniczy/ciecz
• Strona 1 z 1
EXC 300 płyn chłodniczy/ciecz
Witam, ostatnio podczas jazdy moje exc strasznie sie zagrzało, chłodnicy nie dało się dotknąć, a spod silnika po ziemi kapał płyn chłodniczy. Teraz jak sie przyjrzałem bardziej to jak go odpale to leje się spod dyfuzora przy cylindrze (kapie)... moje pytanie brzmi: Co to moze być ? Uszczelka pod głowicą ?
WIERZBA
-
ProWIERZBA - Świeżak
moze byc pod głowica, tam raczej oringi masz tylko,
moze byc też chyba uszczelka pod cylindrem bo tam w KTMach tych chyba szły kanały.
tak czy siak, skoro masz wode na tłoku to rozbieraj to jak najszybciej i zalej wał olejem do mieszanki - bo ci szlag trafi łozyska.
moze byc też chyba uszczelka pod cylindrem bo tam w KTMach tych chyba szły kanały.
tak czy siak, skoro masz wode na tłoku to rozbieraj to jak najszybciej i zalej wał olejem do mieszanki - bo ci szlag trafi łozyska.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Wątpie żeby była woda na tłoku, jak ściągłem dyfuzor to ani w nim ani w otworze tej wody nie było
EDIT: Już wiem dokładnie skąd leje... Spod wężyka który wchodzi do głowicy. Jakieś pomysły ??
EDIT: Już wiem dokładnie skąd leje... Spod wężyka który wchodzi do głowicy. Jakieś pomysły ??
WIERZBA
-
ProWIERZBA - Świeżak
Temat do zamknięcia, problem rozwiazany. Obejma od węża który wchodzi do głowicy musi być bardzo mocno przykręcona.
WIERZBA
-
ProWIERZBA - Świeżak
no to raz piszesz ze dyfuzorem zaraz nie... którym węzykiem od chłodnicy i co tam kapie ? precyzuj dokładniej
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Jeden wąż wchodzi do głowicy, spod niego kapało i lało się po cylku aż do dyfuzora. I był to płyn chłodniczy.
WIERZBA
-
ProWIERZBA - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości