Aprilia SXV450 vs SXV550 lub inne SM, Enduro
• Strona 1 z 1
Aprilia SXV450 vs SXV550 lub inne SM, Enduro
Witam, mam pytanie, a mianowicie: rozmyślam nad zakupem Aprili SXV450 lub 550 i tu się zaczyna rozmyślanie, bo są one z roku 2006 i posiadają przebiegi około 6tys. i są one w cenach ok. 10tys.
Czy 450 a 550 jest jakaś różnica, mianowicie w spalaniu, mocy, prędkości, żywotności? Mam zamiar głównie jeżdżenia po drogach asfaltowych i polnych i od czasu do czasu po żwirkach
A jeśli nie polecacie Włoszek to może coś polecicie w tej cenie, tylko aby dało się to zarejestrować.
L.W.G
Czy 450 a 550 jest jakaś różnica, mianowicie w spalaniu, mocy, prędkości, żywotności? Mam zamiar głównie jeżdżenia po drogach asfaltowych i polnych i od czasu do czasu po żwirkach

A jeśli nie polecacie Włoszek to może coś polecicie w tej cenie, tylko aby dało się to zarejestrować.
L.W.G
- Ernest WiÄ…cek
- Świeżak
A co ile trzeba je wymieniać, i czy to prawda że jak silnik ma zamało oleju to coś się w nim psuje?
- Ernest WiÄ…cek
- Świeżak
Nie wiem gdzie Ty widziałeś SXV sprawnego za 10k...
Są to specyficzne moto, mają trochę chorób wieku dziecięcego i kilka "patentów" w silniku przez które nie posiadając odpowiedniej wiedzy łatwo doprowadzić do awarii. Ogólnie jest to sprzęt raczej z półki wyczynowej niż soft SM jak LC4 albo Huski 610 i trzeba być przygotowanym na częstszy oraz droższy serwis. Na forum SM jest temat o tym moto gdzie wypowiadają się posiadacze, warto tam zajrzeć.
Są to specyficzne moto, mają trochę chorób wieku dziecięcego i kilka "patentów" w silniku przez które nie posiadając odpowiedniej wiedzy łatwo doprowadzić do awarii. Ogólnie jest to sprzęt raczej z półki wyczynowej niż soft SM jak LC4 albo Huski 610 i trzeba być przygotowanym na częstszy oraz droższy serwis. Na forum SM jest temat o tym moto gdzie wypowiadają się posiadacze, warto tam zajrzeć.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
SXV nie są to ekonomiczne maszyny. Sporo rzeczy się lubi popsuć,a często są to awarię, czy też naprawy, bardzo złożone, i dzięki temu drogie. W takim budżecie poszukałbym czegoś innego, bo jak powiedział Landryss25, za 10k sprawnego SXV dostać to rzadkość.
- Adam Wang
- Świeżak
Sxv można dostać za 10k na olx, a więc mówicie że włoszki są awaryjne, drogie w naprawie i do poskładania.
A co byście polecili do 10k tylko żeby dało się zarejestrować.
A co byście polecili do 10k tylko żeby dało się zarejestrować.
- Ernest WiÄ…cek
- Świeżak
Moim zdaniem xt to takie spasione Supermoto, a jakieÅ› inne moto kawy, suzi, ktm, yamaszki, bety, gas gasa....?
- Ernest WiÄ…cek
- Świeżak
Wiecie co jednak się decyduje na Aprilie, motoryzacja to nie jest tanie hobby i to że są opinie złe i negatywne to zależy komu jaki egzemplarz i w jakim stanie się trafił.
Ale teraz nie wiem jaka pojemność była by dobra moglibyście porównać mi sxv 4.5 do 5.5? jaka jest moc, spalanie, prędkość, żywotność?
Ale teraz nie wiem jaka pojemność była by dobra moglibyście porównać mi sxv 4.5 do 5.5? jaka jest moc, spalanie, prędkość, żywotność?
- Ernest WiÄ…cek
- Świeżak
Przepraszam was że ciągle się powtarzam ale to mój pierwszy taki drogi motocykl i nie mogę się zdcydować.
http://olx.pl/oferta/aprilia-sxv-450-CI ... 396c0b56d5
Więc mówicie że motocykl jest wręcz *****wy i niewarto go brać w tak podejrzanej cenie?
to moje ostatnie pytanie na temat tego motocykla i nie będe was irytował tym SXV
http://olx.pl/oferta/aprilia-sxv-450-CI ... 396c0b56d5
Więc mówicie że motocykl jest wręcz *****wy i niewarto go brać w tak podejrzanej cenie?
to moje ostatnie pytanie na temat tego motocykla i nie będe was irytował tym SXV
- Ernest WiÄ…cek
- Świeżak
To ostatnie pytanie: podasz mi modele tych motocykli lepszych twoim zdaniem?
lepiej jakbyś podał więcej modeli żeby dało się w czym wybierać
lepiej jakbyś podał więcej modeli żeby dało się w czym wybierać

- Ernest WiÄ…cek
- Świeżak
leff napisał(a):inaczej, sa sprzety ktore dadza Ci rownie duzo zabawy przy duzo nizszych kosztach i mniejszych problemach, KTM, Husqa itd ...
Ale żaden sprzęt nie waży 122 kg przy 70 KM

Tutaj jest krótki opis SXV 550 -->
http://www.scigacz.pl/5,najbardziej,eks ... 23186.html

- Szimin
- Świeżak
Szkoda, że nie ma niczego innego z jej wagą i mocą, bo chciałbym ją mieć kiedyś w przyszłości. A jakby tak kupić ją i od razu pojechać do ASO Aprilii i wymienić najsłabsze elementy na wzmocnione? Może teraz już coś wymyślili, żeby ten model się tak nie psuł...

- Szimin
- Świeżak
Czlowieku,
pomijam juz fakt, ze moto jest naprawde agresywne ( mialem przyjemnosc z 550 - ka i szla na Kolo o wiele za szybko ).
Wbijasz sie w najdrozszy w utrzymaniu sprzet na ktory Cie nie stac - to po tym co piszesz.
Nikt o zdrowych zmyslach nie sprzeda za 10 kola sprzetu ktory jest w pelni sprawny - Ty jako mlody Pelikan lakasz wszystko.
Kup, pojezdzÃsz do pierwszej wtopy, na naprawe miec nie bedziesz i postawisz przy lozku, bedziesz mogl podziwiac .....
powodzenia.

pomijam juz fakt, ze moto jest naprawde agresywne ( mialem przyjemnosc z 550 - ka i szla na Kolo o wiele za szybko ).
Wbijasz sie w najdrozszy w utrzymaniu sprzet na ktory Cie nie stac - to po tym co piszesz.
Nikt o zdrowych zmyslach nie sprzeda za 10 kola sprzetu ktory jest w pelni sprawny - Ty jako mlody Pelikan lakasz wszystko.
Kup, pojezdzÃsz do pierwszej wtopy, na naprawe miec nie bedziesz i postawisz przy lozku, bedziesz mogl podziwiac .....
powodzenia.

| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości