Rozmiar kombinezonu
• Strona 1 z 1
Rozmiar kombinezonu
Witam. Jaki rozmiar kombinezonu wybrać?, jestem dość wysoki i szczupły, mam 190cm wzrostu, klatka 98cm, pas 75cm, a biodra 85cm. Patrząc według wzrostu to rozmiar 56-58, ale inne wymiary się nie zgadzają.
- poros18
- Świeżak
Bardziej kierowałbym się rozmiarem klatki piersiowej / bioder niż wzrostu. Poza tym też jestem wysoki oraz szczupły i według wzrostu powinien jeździć w roz. 56 a jeździe w rozmiarze 48
Przede wszystkim to jedź to jakiegoś sklepu z odzieżą motocyklową i po przymierzaj kombinezony (możesz poprosić sprzedawce żeby ci pomógł z dobraniem kombinezonu), bo rozmiarówka producenta to jedno a drugi to jak kombinezon będzie leżał na tobie.

Przede wszystkim to jedź to jakiegoś sklepu z odzieżą motocyklową i po przymierzaj kombinezony (możesz poprosić sprzedawce żeby ci pomógł z dobraniem kombinezonu), bo rozmiarówka producenta to jedno a drugi to jak kombinezon będzie leżał na tobie.
Kawasaki Ninja 250R -> Yamaha FZ6 S2
-
koperta4512 - Świeżak
Spodnie chowasz do butów, a problem krótkich rękawów załatwisz długimi rękawiczkami, kombinezon ma być bardzo mocno dopasowany i ochraniacze muszą "wypadać" w odpowiednim miejscu.
Wyjdzie pewnie max.54, a i tak może być luźno.
Bez przymierzania różnych modeli się nie obędzie.
Sam przy wzroście 187 i szczupłej budowie mam 52 z alpinestars.
Wyjdzie pewnie max.54, a i tak może być luźno.
Bez przymierzania różnych modeli się nie obędzie.
Sam przy wzroście 187 i szczupłej budowie mam 52 z alpinestars.
BMW S1000RR
-
RSSSS - Bywalec
koperta4512 napisał(a):Bardziej kierowałbym się rozmiarem klatki piersiowej / bioder niż wzrostu. Poza tym też jestem wysoki oraz szczupły i według wzrostu powinien jeździć w roz. 56 a jeździe w rozmiarze 48
Broń Boże nie kwestionuję Twojego zdania, ale gdzieś mi tam powiedziano, że wzrost ważniejszy bo najważniejsze żeby protektory były na swoim miejscu. Jak to w końcu jest?
CBR 600 f4
- taksobie
- Świeżak
Jak kombi będzie wisiało, to protektory tym bardziej na swoim miejscu nie będą.
W przypadku zbyt krótkich rękawów/nogawek RSSSS wszystko Ci powiedział. I tak musisz przymierzyć.
RSSSS@ dziwne, ja przy 176 cm wzrostu, 70-75 kg wagi (specjalnie kulturystycznie nieprzesadzony, chociaż coś tam jest
) jeżdżę w 50 od Alpine'a (model Orbiter).

RSSSS@ dziwne, ja przy 176 cm wzrostu, 70-75 kg wagi (specjalnie kulturystycznie nieprzesadzony, chociaż coś tam jest

NS1 -> RS125 -> Monster 800 -> Hornet 600-> CBR600RR pc37
- sewii
- Świeżak
Też miałem problem z doborem kombi. 188cm i 70km przymierzalem różnych firm i najlepiej sprawdził się Dainese Avro Div D1 w wersji przedłużanie rozmiar 92. Dainese jest jedną z nielicznych firm które posiadaj w asortymencie wersje skrócone i przedłużanie. No i jakość jest z najwyższej pułki, wiec zdecydowanie polecam 

- Pawetor90
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości