Cbr125r - prędkościomierz przy wyzszych obrotach
• Strona 1 z 1
Cbr125r - prędkościomierz przy wyzszych obrotach
Witam. W mojej cbr 125 po przekroczeniu ~7-8 tys obtotow zatrzymuje sie wskazowka prędkościomierza, na każdym biegu. Linka sie urwala juz i na nowej również oryginalnej to samo. Jak przejechalem sie z odkreconymi zegarami bylo ok. Mozliwe ze to przez wibracje? Co z tym zrobic? Doradzcie prosze
- Oastra
- Świeżak
Było wszystko podpięte pod zegary ale nie przykręcałem ich ani plastików - wtedy pokazuje prędkość jak należy. Jak się skręci wszystko na gotowo to linka dotyka do ramy przy samym liczniku stąd moje przypuszczenie że cały problem powstaje przez wibracje. Czy to dobry trop i jak to rozwiązać? Na razie zastanawiałem się żeby coś włożyć pomiędzy linkę a ramę tam gdzie się stykają lub nasmarować linkę ale przecież jest nowa. co myślicie?
- Oastra
- Świeżak
Zatrzymuje siÄ™ na tej predkosci ktora jest akurat przy tych obrotach. Na jakim biegu by to nie bylo. Przykladowo na 4 biegu dojdzie ladnie do 80 i tak juz zostaje, wrzuce 5 lub 6 to wskoczy na ta predkosc co powinno.
edit: poprowadziłem linkę że niczego nie dotyka i bez zmian. co to może być i co mają obroty do prędkościomeirza?
edit: poprowadziłem linkę że niczego nie dotyka i bez zmian. co to może być i co mają obroty do prędkościomeirza?
- Oastra
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości