Zobacz wątek - Peugeot Jetforce 50 tsdi

Peugeot Jetforce 50 tsdi

i inne małe pojemności
_________

Moderatorzy: Walenty, Movi, adam_tomasz, Czester, madcap, Leg1oN, Lovtza, Terror, melvin, Landryss25, kravec, gelo007, Bostorn, Miczab, Boshi, rosa, MarSen

Peugeot Jetforce 50 tsdi

Postprzez briss86 » 20/6/2015, 14:37

Witam. Mam problem z w/w skuterem. Mianowicie podczas jazdy dlawil się i po kilku km zgasł. Odpala i od razu gaśnie. Sprawdzony został wtrysk i kompresor, są ok. Z tyłu pod siedzeniem są 2 bezpieczniki i czarna kostka. Po kręceniu i próbie odpalenia jest ona gorąca. Ktoś wie co może być nie tak? Z góry dziękuję za odpwiedz.
briss86
Świeżak
 
Posty: 6
Dołączył(a): 20/6/2015, 14:06
Lokalizacja: Jessheim


Postprzez Kojczyk » 20/6/2015, 16:04

Ta kostka to nie moduł? (pożycz od kumpla żeby pasował i spróbuj odpalic )Może się przytar?
Zapytaj mnie a ci odpowiem.
Avatar użytkownika
Kojczyk
Świeżak
 
Posty: 273
Dołączył(a): 15/12/2014, 13:57
Lokalizacja: Zakliczyn

Postprzez briss86 » 20/6/2015, 16:54

Najprawdopodobniej uszkodzona jest niebieska kostka połączona z wtryskiem. Po rozkręceniu wtrysk pluje paliwo. Co to może być?
briss86
Świeżak
 
Posty: 6
Dołączył(a): 20/6/2015, 14:06
Lokalizacja: Jessheim

Postprzez Kojczyk » 20/6/2015, 17:01

W tym To ja ci nie pomogę nie znam się na wtrysku tylko gaźnik

Może ten wtrysk się przytkal
Zapytaj mnie a ci odpowiem.
Avatar użytkownika
Kojczyk
Świeżak
 
Posty: 273
Dołączył(a): 15/12/2014, 13:57
Lokalizacja: Zakliczyn

Postprzez briss86 » 20/6/2015, 17:09

jak wlacza zapłon miga lewy kierunkowskaz chyba daje jakieś sygnal, raz szybko raz wolno
briss86
Świeżak
 
Posty: 6
Dołączył(a): 20/6/2015, 14:06
Lokalizacja: Jessheim

Postprzez Kojczyk » 20/6/2015, 17:22

W sumie w samochodzie gdy szybko mruga to albo jakaś żarówka jest spalona lub coś z komputerem jest nie tak więc może moduł jest zepsuty

Może gdzieś zwarcie robi i dlatego też nie pali zobacz czy masz dobrą iskre

Bo jeżeli paliwo dochodzi a nie pali to albo nie mają gdzie spaliny uciekać i go duszĄ (zatkany wydech) lub po prostu nie ma zapłonu mieszanki czyli świeca
Zapytaj mnie a ci odpowiem.
Avatar użytkownika
Kojczyk
Świeżak
 
Posty: 273
Dołączył(a): 15/12/2014, 13:57
Lokalizacja: Zakliczyn

Postprzez briss86 » 20/6/2015, 17:34

Odpalił, przejechałem się i zgasł.
briss86
Świeżak
 
Posty: 6
Dołączył(a): 20/6/2015, 14:06
Lokalizacja: Jessheim

Postprzez Kojczyk » 20/6/2015, 17:55

To paliwo dochodzi? Jest iskra? Gdyby ta kostka była spalona to by wogle niepalil może pali jak jest zimny ? I gaśnie jak się rozgrzeje czyli tłok puchnie
Zapytaj mnie a ci odpowiem.
Avatar użytkownika
Kojczyk
Świeżak
 
Posty: 273
Dołączył(a): 15/12/2014, 13:57
Lokalizacja: Zakliczyn

Postprzez Kojczyk » 20/6/2015, 17:55

To paliwo dochodzi? Jest iskra? Gdyby ta kostka była spalona to by wogle niepalil może pali jak jest zimny ? I gaśnie jak się rozgrzeje czyli tłok puchnie
Zapytaj mnie a ci odpowiem.
Avatar użytkownika
Kojczyk
Świeżak
 
Posty: 273
Dołączył(a): 15/12/2014, 13:57
Lokalizacja: Zakliczyn

Postprzez briss86 » 22/6/2015, 13:56

Na zimnym tez nie odpala, czasem odpali na zimnym i na cieplym. Moze kompresor padl wtrysk rozpyla paliwo czy mocno czy slabo nie wiem, nie znam sie. Wtrys 500 Kompersor 500, 50 na 50 hmm ;(
briss86
Świeżak
 
Posty: 6
Dołączył(a): 20/6/2015, 14:06
Lokalizacja: Jessheim



Powrót do Motorowery do 50 ccm



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości




na gr