Zobacz wątek - XR 125 gaźnik, gaśnie przy mocniejszym dodaniu gazu
NAS Analytics TAG

XR 125 gaźnik, gaśnie przy mocniejszym dodaniu gazu

Jeśli chcesz porozmawiać o motocyklach, które nadają się dla posiadaczy kategorii A1 lub B (powyżej 3 lat) to jest to miejsce dla Ciebie.
_________

XR 125 gaźnik, gaśnie przy mocniejszym dodaniu gazu

Postprzez Veyroner » 12/6/2015, 19:35

Witajcie. Ostatnio zauważyłem dziwną rzecz w mojej XR. Przy nagłym dodaniu gazu na postoju przymuli ją i od razu zgaśnie, dzieje się tak podczas gdy pracuje sobie na wolnych obrotach i nagle dodam gazu powyżej 2/5 manetki w górę. Dławi ją i gaśnie. Przy wyrywaniu na koło z miejsca (uczę się dopiero) sprzęgło, gaz na pół manetki, puszczam sprzęgło, podrywa na koło i momentalnie ją dławi ale nie gaśnie. Podczas normalnej jazdy można odpuścić gaz, dodać na max za kilka sekund i idzie normalnie. Problem nie występuje. Niby można jeździć, jednak przy podjazdach w lesie jak moto się zatrzyma, gwałtowne dodanie gazu dławi ją. Oddałem XR do mechanika to powiedział mi, że gaźnik jest już wypracowany. Ogólnie na postoju nie powinno tak się dziać jak wyżej opisałem?

Czy mogę kupić gaźnik jakiejś innej firmy czy musi być dokładnie pod XR? Używka 250zł a nie ma pewności czy też nie jest wypracowany... i ogólnie w gaźnikach XR nie można wyregulować dawki paliwa, z tego co mechanik powiedział.
Honda XR 125 04r.
Veyroner
Świeżak

Postprzez IntelCOOLer » 18/6/2015, 23:08

Oddaj motocykl do dobrego mechanika i niech on sam zdecyduje co się lepiej opłaca w twoim przypadku, czy lepiej zregenerować gażnik czy może inwestować w nowy. zestaw naprawczy do gaźnika to nie duży wydatek... o ile jest taka możliwość. Co do kupna gaźnika nie patrz na chińskie bo po roku będziesz miał to samo co teraz.
IntelCOOLer
Świeżak

Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

na górê