Zobacz wątek - Ładowarka solarna do akumulatora - Oxford OF949 - opinie
NAS Analytics TAG

Ładowarka solarna do akumulatora - Oxford OF949 - opinie

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Ładowarka solarna do akumulatora - Oxford OF949 - opinie

Postprzez miki1406 » 12/6/2015, 13:31

Wpadłem na coś takiego...

Ładowarka solarna do akumulatorów - Oxford OF949

Jestem ciekawy, czy ktoś testował takie coś... Z początku podszedłem do tematu ze śmiechem, ale potem pomyślałem o ludziach, którzy maja w mieście blaszaki bez dostępu prądu... Montujesz na dachu i codziennie doładowuje... Wiadomo, że nie jest to "rozruch na kółkach"...

http://intermotors.pl/product-pol-662-Ladowarka-sloneczna-OXFORD-do-akumulatora-Solariser.html (otwórz link)

Kod: Zaznacz cały
Ładowarka słoneczna do akumulatorów SOLARISER pozwala utrzymać właściwy stan naładowania akumulator motocyklowego przez cały rok. Urządzenie sprawdza się doskonale w sytuacjach, gdy nie ma możliwości skorzystania z zasilania sieciowego. Cieszy się dużą popularnością wśród właścicieli motocykli i łodzi. Ładowarka bardzo ułatwia obsługę motocykla zaparkowanego na zewnątrz. Panel słoneczny najlepiej umieścić bezpośrednio na słońcu na motocyklu, w oknie lub na dachu garażu. To idealne rozwiązanie dla osób trzymających swój motocykl w garażu bez zasilania 230V. Dioda LED sygnalizuje tryb pracy urządzenia. SOLARISER można w prosty sposób podłączyć do akumulatora poprzez gniazdo zapalniczki, klemy bądź za pomocą przewodów zainstalowanych na stałe bezpośrednio do baterii. Pracuje w szerokim zakresie temperatur, od -20 do 100 stopni Celsjusza. Zestaw zawiera ładowarkę, przewody zakończone uchwytami typu „krokodylki”, przewód pod gniazdo zapalniczki, przewody do trwałego podłączenia do akumulatora. Natężenie ładowania w przedziale 10-100mA. - nie wymaga stałego źródła zasilania - bardzo łatwa obsługa - wyposażony w diodę LED - pracuje w szerokim zakresie temperatur: od -20 do 100 stopni Celsjusza - idealny do użycia na zewnątrz - pozwala utrzymać właściwy stan naładowania akumulatora przez cały rok
Jak fenix z popiołów :)
miki1406
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Fugu » 12/6/2015, 13:41

Smiec. Zakladajac ze masz akumulator 10Ah, a ladowarka daje maks. 100 mA, potrzebujesz 100h zeby naladowac aku. W praktyce licz bardziej z 50..20 mA -> 200..500h. Oczywiscie w sloncu, czyli maksymalnie pare godzin na dzien.
Fugu
Mieszkaniec forum

Postprzez miki1406 » 12/6/2015, 13:52

Czyli patrząc na wydajność, jeśli ktoś na prawdę jeździ sporadycznie, to lepiej wyjąć baterię, zabrać do domu i podłączyć pod ładowarkę na 220v... Tak mi się zdawało, że cudów nie ma :)
Jak fenix z popiołów :)
miki1406
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Gruntowy » 19/6/2015, 18:05

I dobrze się zdawało :)
Nie warto kupwać takich gadżetów.
Gruntowy
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe