Zobacz wątek - Yamaha dt 80 maly budzet inny motor przyszłościowo
NAS Analytics TAG

Yamaha dt 80 maly budzet inny motor przyszłościowo

Jeśli chcesz porozmawiać o motocyklach, które nadają się dla posiadaczy kategorii A1 lub B (powyżej 3 lat) to jest to miejsce dla Ciebie.
_________

Yamaha dt 80 maly budzet inny motor przyszłościowo

Postprzez Killerbin18 » 8/6/2015, 22:09

Witam
Wiem że był już podobne tematy ale mój będzie troszkę inny.
Mam 15 lat rocznikowo 16. Mój ojciec kupił Honde Cbr 125 ale powiedział że najpierw mam wybrać jakiegoś szrota bo boi się dać odrazu takie moto żeby nie zarznął to raz a dwa nie chce żebym popisywał się przed kolegami takim moto bo "ceberka" jest w stanie idealnym 2014 rocznik . I do przyszłej wiosny mam jeździć na jakimś gównie do 2000zł. Czy jeśli chce jeździć przyszłościowo na hondzie to jest sens kupowania na tzw. Szrota yamahe dt bo nie widzę sensownego ścigacza w tej cenie i czy da mi to wgl jakąś wprawę na moto(Lub ewentualnie całkiem inne moto macie do zaproponowania) ? Może być uszkodzony jestem w stanie naprawić większość rzeczy. (ale bez przesady żebym nie musiał kij wie ile dawać pieniedzy)
Z góry dziękuje jeśli jest coś niezrozumiale to piszcie bo nie znam się tak bardzo i pisze jako osoba pierwszy raz na forum.
Killerbin18
Świeżak

Postprzez cioracz » 9/6/2015, 07:24

TatuÅ› mÄ…drze robi. Lepiej zebys nie wyglebil na praktycznie nowej cbr'ce ;) za 2k to wgl bedzie ciezko. DT nauczy Cie jedynie zmiany biegow. I sadze ze spoko jak kupisz DT bo i bedzie czym sie po wyglupiac w terenie a i Tata spokojniejszy ;)
Simson s51 jest, Jawa 350 typ.632 jest
cioracz
Mieszkaniec forum

Postprzez Killerbin18 » 9/6/2015, 09:31

Widziałem do 2000zl jakies szroty nie musi byc zarejestrowana ani dobrze chodzic tak jak mowie lekkie uszkodzenia sobie zrobie jedyny problem to ten za troche malo tych motocykli w dolnymslasku i tu rodzi sie pytani na co musze zwracać uwagę dzwoniac i pytajac sie o to moto zeby nie pojechac 170km po moto i wrocic bez moto?
I jezzcze jedno pytanko szukac Dt czy Mtx ?
Killerbin18
Świeżak

Postprzez cioracz » 9/6/2015, 10:05

No za 2k to nie ma co wybrzydzac i pytac o jakies szczegoly jakby to bylo moto za 500tysięcy. No glownie to czy prosty jest, jak mechanicznie i czy papier jest. A czy DT czy MTX to juz sprawa indywualna, co Ci bardziej lezy :D
Simson s51 jest, Jawa 350 typ.632 jest
cioracz
Mieszkaniec forum

Postprzez Killerbin18 » 9/6/2015, 10:24

Zdaje sobie sprawe z tego ze za 2 kola cuda niekupie ale chodzi mi o to aby nie kupic moto ktorym przejade 10 metrow i to na tyle dobra na ogol bez roznicy czy mxt czy dt popacze na obydwa i zobaczy sie gdzie bedzie lepszy stan lepsza okazja dzieki za pomoc temacik do zamkniecia :)
Moje posty to jedynie moja sugestia co zrobiłbym w tym przypadku i jak radził bym zrobić to także tobie jeśli nie zgadzasz się z moim argumentem najlepiej napisz inny sensowniejszy :)
Killerbin18
Świeżak

Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

na górê