Ubrania na poczÄ…tek
• Strona 1 z 1
Ubrania na poczÄ…tek
Siema. Jako, że zaczynam już jazdy - pora zaopatrywać się w ciuchy. Do wydania mam około 2,5 tysiąca, ale chcę to rozłożyć w czasie. Na początek chcę kupić kask, rękawice i kurtkę, a jak będę miał kasę to dokupię spodnie i buty (ale modele za którymi powinienem się rozglądać chciałbym już poznać).
Przeglądając różne tematy i czytając opinie wybrałem rękawice Tschul 212 oraz kask HJC IS-17. Kompletnie nie mam pojęcia jakiej kurtki szukać, wiem jedynie, że chciałbym coś z tekstylnych. Motocyklem będę jeździł po mieście lub poza nim bardziej turystycznie, nie interesuje mnie sportowa jazda. Motocykl będzie coś pokroju Hondy NX650 Dominator.
Prosiłbym o doradzenie czego powinienem szukać/przymierzyć.
Kask - 800zł, rękawice - 130zł, więc na kurtkę myślę, że do 600zł mógłbym dać (ew. 700). Znajdzie się coś w tej cenie?
Przeglądając różne tematy i czytając opinie wybrałem rękawice Tschul 212 oraz kask HJC IS-17. Kompletnie nie mam pojęcia jakiej kurtki szukać, wiem jedynie, że chciałbym coś z tekstylnych. Motocyklem będę jeździł po mieście lub poza nim bardziej turystycznie, nie interesuje mnie sportowa jazda. Motocykl będzie coś pokroju Hondy NX650 Dominator.
Prosiłbym o doradzenie czego powinienem szukać/przymierzyć.
Kask - 800zł, rękawice - 130zł, więc na kurtkę myślę, że do 600zł mógłbym dać (ew. 700). Znajdzie się coś w tej cenie?
- kotlet95
- Świeżak
Znajdzie się. Najlepiej to co napisałeś- IS-17 i Tschul 212. Za IS-17 zapłacisz mniej niż 800zł (jak nie znajdziesz nic to pisz na pw).
Kurtka- bez problemu znajdzie się coś przeciętnego- np. Rebelhorn. Można patrzeć na coś przeciętnego ale lepszego- np. ze średniej półki z oferty RST. Natomiast moja propozycja to zestaw IS-17 i kurtka Held Black-8 (jeśli oczywiście sprawdziłbyś czy Ci to pasuje, przymierzył, porównał z innymi). Szczegóły już na pw.
Kurtka- bez problemu znajdzie się coś przeciętnego- np. Rebelhorn. Można patrzeć na coś przeciętnego ale lepszego- np. ze średniej półki z oferty RST. Natomiast moja propozycja to zestaw IS-17 i kurtka Held Black-8 (jeśli oczywiście sprawdziłbyś czy Ci to pasuje, przymierzył, porównał z innymi). Szczegóły już na pw.
-
kravec - Administrator
Co do Held Black 8 / Gamble - dzisiaj zmieniłem zdanie: osobiście przymierzyłem i pogadałem z chłopakiem, który w takim jeździ. To nie jest zestaw na lato, bardziej na chłodną wiosnę lub jesień. Wadą jest nie wypinana membrana: założyłem i od razu zacząłem płynąć. Chłopak też narzekał, że się gotuje - zwłaszcza przy takiej pogodzie jak dzisiaj. Poza tym czytałem w kilku miejscach opinie, że mało sztywne rękawy z tendencją do podwijania się pod łokcie od pędu. Ludziska narzekają też, że ciasno pod szyją - zapięcie kołnierza powinno by dłuższe. A tak sporo fajnych gadżetów w dobrej cenie: tactel, sastec, humax, ciekawa wentylacja.
Przyjrzyj się zestawowi Modeka Westport - wypinana membrana Humax i wypinane ocieplenie, duże panele wentylacyjne. Trzeba by tylko dobrać inne spodnie, bo w spodniach membrana Reissa. No i wymienić protektory na sastec.
W konsekwencji wizyty w sklepie i rozczarowania tekstyliami Helda dokupiłem sobie skórzane spodnie Spidi New Naked co by mi pasowały do kurtki Spidi JK - jestem mega zadowolony.
Przyjrzyj się zestawowi Modeka Westport - wypinana membrana Humax i wypinane ocieplenie, duże panele wentylacyjne. Trzeba by tylko dobrać inne spodnie, bo w spodniach membrana Reissa. No i wymienić protektory na sastec.
W konsekwencji wizyty w sklepie i rozczarowania tekstyliami Helda dokupiłem sobie skórzane spodnie Spidi New Naked co by mi pasowały do kurtki Spidi JK - jestem mega zadowolony.

Moto Guzzi V7 - szkoda życia na brzydkie motocykle.
-
Zimny72 - Zimny Drań
Held Black 8 - nie wiem o co kaman z tymi rękawami, może kolega próbuje je zaciągać na rękawice a nie pod? rękawy są spore wiec przypuszczam, że w tym może być problem...
pod szyją jest rzep więc jest jako taka regulacja, w mojej ocenie to jedna z lepszych kurtek, wloty i wylot są spore więc wentylacja jest niezła
poza tym wykonanie jest bardzo dobre
swoją ściągałem za niewiele ponad 6 stówek, w PL mozna dostać wyrwać za 700 - w tej cenie trudno dostać tak uniwersalną kurtkę
pod szyją jest rzep więc jest jako taka regulacja, w mojej ocenie to jedna z lepszych kurtek, wloty i wylot są spore więc wentylacja jest niezła
poza tym wykonanie jest bardzo dobre
swoją ściągałem za niewiele ponad 6 stówek, w PL mozna dostać wyrwać za 700 - w tej cenie trudno dostać tak uniwersalną kurtkę
- coolmen77
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości