Zobacz wÄ…tek - Problem z aprilia etx 125
NAS Analytics TAG

Problem z aprilia etx 125

Enduro, Cross
_________

Problem z aprilia etx 125

Postprzez kasia_dw » 1/6/2015, 19:37

Dzień dobry wszystkim :)

Może zacznę od początku. Aprillka, to mój pierwszy motor, a jako baba nie mam jeszcze zbyt wielkiego pojęcia o jego mechanice, dlatego liczę na Waszą pomoc w tej kwestii.

Póki co, jeżdżę spokojnie po leśnych ścieżkach etc. jednak ostatnio przy myciu zauważyłam, że coś mi tam cieknie. Za bardzo nie wiem, czy mam się martwić, czy to jakaś drobnostka. Jako że technicznie leżę, dla łatwiejszej komunikacji podsyłam link z fotką problemu i liczę na Waszą pomoc w jego określeniu

fotosik.pl/pokaz_obrazek/01d7b597ba9aa474.html
kasia_dw
Świeżak

Postprzez henio12323 » 2/6/2015, 08:34

jeżeli mówisz o tym czarnym szlamie to w zasadzie norma, jest to niedopalony olej, jak jeździsz wolno to motocykl nie przepala wszystkiego - i nadmiar wyrzuca, generalnie charakterystyka silnika 2T jest taka że część paliwa idzie w powietrze wydechem. a im wiecej tym z tego wydechu aż cieknie. żeby to zmniejszyc możesz lać lepszy olej ( nie wiem jaki lejesz ) albo zmniejszyć ilość podawanego oleju. mogła byś też wykręcić swiece zapłonową i zrobic fotke elektrody, po jej kolorze mozna mniej wiecej określić skład mieszanki, moze byc po prostu że gaźnik podaje za duzo paliwa i też dla tego nie przepala.

ale samym wyciekiem sie nie martw, chociaż najlepiej go ograniczyć, bo masz zapewne w koncówce wydechu wate - która jak mocno nasiąknie kwalifikuje sie w zasadzie do wymiany. wiec lepiej do tego nie dopuszczać.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Powrót do Offroad

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

na górê