Yamaha YZF-R3
• Strona 1 z 1
Yamaha YZF-R3
Witam,
To mój pierwszy post tutaj, wiec proszę o wyrozumiałość. Planuje zakup pierwszego motocykla. Nie mam doświadczenia na dwóch kolach. W grę wchodzi tylko zakup nowego moto.
Moje parametry:
Cel: Motocykl ma głownie służyć do codziennej jazdy po mieście: dojazdy do pracy 4km w jedna stronę. Raz w miesiącu przejazd autostrada 170km.
Kwota na zakup motocykla (bez kakasku, kombinezonu itp): 20000-25000 PLN
Po pierwszych przymiarkach wyszły mi takie oto pozycje:
1. Yamaha YZF-R3 ABS
2. Honda CB500F ABS
3. Kawasaki ER-6n (bez ABS)
Pytania:
Co będzie optymalnym wyborem z uwagi na mój wzrost (ważę stosunkowo mało)? Najchętniej skłaniałem się w kierunku Yamahy z uwagi na to, iż jest to nowa konstrukcja, obawiam się tylko czy w pewnym momencie nie zabraknie mi mocy. Kawasaki chyba wypadnie z tej listy z uwagi na brak ABSu.
Proszę o jakieś sugestie na co powinienem zwrócić uwagę, ewentualnie inne propozycje.
To mój pierwszy post tutaj, wiec proszę o wyrozumiałość. Planuje zakup pierwszego motocykla. Nie mam doświadczenia na dwóch kolach. W grę wchodzi tylko zakup nowego moto.
Moje parametry:
Cel: Motocykl ma głownie służyć do codziennej jazdy po mieście: dojazdy do pracy 4km w jedna stronę. Raz w miesiącu przejazd autostrada 170km.
Kwota na zakup motocykla (bez kakasku, kombinezonu itp): 20000-25000 PLN
Po pierwszych przymiarkach wyszły mi takie oto pozycje:
1. Yamaha YZF-R3 ABS
2. Honda CB500F ABS
3. Kawasaki ER-6n (bez ABS)
Pytania:
Co będzie optymalnym wyborem z uwagi na mój wzrost (ważę stosunkowo mało)? Najchętniej skłaniałem się w kierunku Yamahy z uwagi na to, iż jest to nowa konstrukcja, obawiam się tylko czy w pewnym momencie nie zabraknie mi mocy. Kawasaki chyba wypadnie z tej listy z uwagi na brak ABSu.
Proszę o jakieś sugestie na co powinienem zwrócić uwagę, ewentualnie inne propozycje.
-
Damiano77 - Świeżak
Dobrze zaczynasz, tylko moto z abs!
Yamahę chyba też bym odpuścił. Sportowy charakter motocykla przeznaczony dla kogos kto chce "pociskać". Chyba, że akurat szukasz sportowe moto. Jednak po sezonie możesz nazekać na brak mocy.
Ja bym się skłaniał ku hondzie.
Może jednak używka na jeden sezon aby sie nauczyć, objeździć i póżniej mienić na właściwy nowy motocykl?
Oczywiście ubiór masz lub pomyslałeś o tym?
Yamahę chyba też bym odpuścił. Sportowy charakter motocykla przeznaczony dla kogos kto chce "pociskać". Chyba, że akurat szukasz sportowe moto. Jednak po sezonie możesz nazekać na brak mocy.
Ja bym się skłaniał ku hondzie.
Może jednak używka na jeden sezon aby sie nauczyć, objeździć i póżniej mienić na właściwy nowy motocykl?
Oczywiście ubiór masz lub pomyslałeś o tym?
-
Croowab - Bywalec
Dzięki za sugestie. Sportowe to tylko z uwagi na to, iż wpadam w kryzys wieku średniego i szukam Porsche na miarę swoich możliwości
A tak na poważnie, lubię prędkość ale do tego uzywam samochodu na dobrej Autobanie – motocykla szukam do rozważnej jazdy.

-
Damiano77 - Świeżak
lagiboy napisał(a):mt-07 i możesz drzeć asfalt.
Dzięki za info. MT-07 wyglada bardzo ciekawie, mimo ze z ABS lekko wykracza poza budżet.
skidmarks napisał(a):Tu możesz się minąć
Być może niezręcznie się wyraziłem: wsiadając na dwa kola decyduje się przyjąć ryzyko na poziomie 5%, wykluczam natomiast styl jazdy gdzie ryzyko to wzrośnie do 40% nawet jezeli bedzie to motocykl o sportowym zacieciu.
-
Damiano77 - Świeżak
Damiano77 napisał(a):lagiboy napisał(a):mt-07 i możesz drzeć asfalt.
Dzięki za info. MT-07 wyglada bardzo ciekawie, mimo ze z ABS lekko wykracza poza budżet.skidmarks napisał(a):Tu możesz się minąć
Być może niezręcznie się wyraziłem: wsiadając na dwa kola decyduje się przyjąć ryzyko na poziomie 5%, wykluczam natomiast styl jazdy gdzie ryzyko to wzrośnie do 40% nawet jezeli bedzie to motocykl o sportowym zacieciu.
bardzo sie zdziwisz jak juz sie oswoisz z moto. myslalem podobnie. teraz jak jade autem to mi sie nawet nie chce szalec bo adrenaliny mam az nadto na 2 kolkach

Suzuki SV650s k6 -> Yamaha R6 RJ11
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...
-
Samael666 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A