Odpalanie na kable rozruchowe - gaśnie
• Strona 1 z 1
Odpalanie na kable rozruchowe - gaśnie
Witam, pojawiły się u mnie objawy padniętego akumulatora więc odpaliłem moje Er6 na kable od samochodu. Po odłączeniu kabli moto chodziło z pół godziny, zgasiłem i chciałem odpalić jeszcze raz normalnie ze startera bo myślałem że troche się podładowało lecz dalej nic. Podpiąłem znów kable rozruchowe i odpala tylko problem w tym że jak tylko odłączam kable to moto odrazu gaśnie.
Może ktoś wie co może być tego powodem?
Może ktoś wie co może być tego powodem?
-
matix1505 - Świeżak
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
akumulator powinien się naładować chociazby z tych kabli rozruchowych.
16V to za duzo, a jak spada do 6 znaczy że aku to padaka, przy odpalaniu jak powinien schodzić moze do 9-10V.
jak sprawdzić alek - zmierz napięcie na zgaszonym powinno byc koło 12V, odpal i powinno wskoczyć koło 14V,
ale skoro tobie nie odpala, to aku kompletnie nie trzyma - może mieć napięcie ale moze nie mieć w sobie prądu żeby podtrzymać, a z aku pewnie zasilana jest np pompa paliwa
16V to za duzo, a jak spada do 6 znaczy że aku to padaka, przy odpalaniu jak powinien schodzić moze do 9-10V.
jak sprawdzić alek - zmierz napięcie na zgaszonym powinno byc koło 12V, odpal i powinno wskoczyć koło 14V,
ale skoro tobie nie odpala, to aku kompletnie nie trzyma - może mieć napięcie ale moze nie mieć w sobie prądu żeby podtrzymać, a z aku pewnie zasilana jest np pompa paliwa
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa