Zobacz wątek - gdzie podłączyć podcisnienie od kranika paliwa
NAS Analytics TAG

gdzie podłączyć podcisnienie od kranika paliwa

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

gdzie podłączyć podcisnienie od kranika paliwa

Postprzez zorin » 27/8/2007, 09:26

Kupiłem Suzuki gs 650 Gt z 82 roku, Jak mam kranik paliwa ustawiony na ON to po chwili gaśnie na PRI jedzie. Zacząłem sprawdzać co jest jest grane i okazało się że wężyk od podciśnienia w kraniku nie jest do niczego podłączony. Co mam z tym zrobić i gdzie go mam podłączyć.
goofy
zorin
Świeżak

Postprzez musieli » 27/8/2007, 09:37

Podciśnienie sterujące pracą kranika bierze się z cyklu pracy silnika. Więc szukaj gdzieś pod gaźnikami, może pod krućcami gaźników (gumy mocyjące gaźniki do silnika) na głowicy albo w samych krućcach. Jeśli nie znajdziesz tego miejsca to udaj się do serwisu dlatego, ze silnik łapie lewe powietrze prze to miejsce gdzi powinien być podłączony kranik. A tak nie powinno się jeździć, silnik pozatym napewno nierówno pracuje.
TWOJA RIZOMA (otwórz link)
musieli
Świeżak

Postprzez zorin » 27/8/2007, 09:47

Dzieki, sprobuje cos pokombinować a jak nic nie wyjdzie to podjadę do serwisu. Jest co prawda jeden luźny wężyk, wychodzi z dołu gaźników. Jak membrania w kraniku była nieszczelna, zalewało gaźnik to tamtędy wyciekało mi paliwo, może to jest to?
goofy
zorin
Świeżak

Postprzez musieli » 27/8/2007, 09:55

Nie, to nie będzie wężyk... Podciśnienie = połączenie wężykiem kranika z silnikiem, nie z gaźnikiem.
TWOJA RIZOMA (otwórz link)
musieli
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości

na górê