[Aktualności] Przekroczysz prędkość o 50 km/h -...
• Strona 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
Ale chodzi o kwestie uprawnień, ponieważ jestem w trakcie robienia kategorii A i czy jesli teraz mnie złapią, to sa jakieś ostrzejsze kary, czy po prostu 300zl (z kat. B) jak to było do tej pory?<br><hr>cezarypioroKomentatorzy napisał(a):Witam,
Proszę mi powiedzieć jak zmienia się sytuacja gdy posiadam uprawnienia do kierowania pojazdem kat B a kieruję motorem kat A.
Czy nadal obowiązuję kara 300 zł czy weszły jakieś wzmianki?
Pozdrawiam<br><hr>scyntx<br>Komentatorzy napisał(a):Dołączam sie do pytania<br><hr>cezarypioro<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
No wlasnie dokładnie tak samo to zrozumiałem, ale wole sie upewnić, zeby mnie nie zaskoczyli. Czyli chyba wszystko po staremu. Dzięki, pozdro i miłego dnia koledzy<br><hr> cezarypioroKomentatorzy napisał(a):Witam,
Proszę mi powiedzieć jak zmienia się sytuacja gdy posiadam uprawnienia do kierowania pojazdem kat B a kieruję motorem kat A.
Pozdrawiam<br><hr>scyntx<br>Komentatorzy napisał(a):Z tego co czytam
"Od 18 maja kierowcy, którzy będą prowadzili pojazd, pomimo tego że prawo jazdy zostało im wcześniej odebrane przez starostę popełnią przestępstwo. Będzie za to grozić grzywna, ograniczenie wolności lub pozbawienie wolności do 2 lat. Do tej pory było to wykroczenie. Niezależnie od rodzaju zastosowanej kary, sąd będzie mógł także orzec zakaz prowadzenia pojazdów."
Wynika ze nadal jest to wykroczenie, gdyz zmiana dotyczy osób którym odebrano uprawnienia, a nam przecież nie odebrano za popełnienie przestępstwa , poprostu nie mamy czasu na ten cały bezsensowny kurs ,który podobno nas nauczy techniki jazdy pffMoim zdaniem tak to wygląda ale 100% pewnosci nie mam
pzdr
<br><hr>Pako<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
generalnie temat jest jasny. posiadasz uprawnienia na kat B a nie na kat A (to że robisz nie oznacza że je masz bo robić można przez całe życie) więc w przypadku kontroli odpowiadasz za nieposiadanie uprawnień do kierowania pojazdem. Do tego nie działają ubezpieczenia itp itd. <br><hr>mikKomentatorzy napisał(a):Witam,
Pozdrawiam<br><hr>scyntx<br>Komentatorzy napisał(a):Dołączam sie do pytania<br><hr>cezarypioro<br>Komentatorzy napisał(a):Ale chodzi o kwestie uprawnień, ponieważ jestem w trakcie robienia kategorii A i czy jesli teraz mnie złapią, to sa jakieś ostrzejsze kary, czy po prostu 300zl (z kat. B) jak to było do tej pory?<br><hr>cezarypioro<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Zgadza się mik, tylko po prostu interesuje mnie kwestia, czy zmienił się taryfikator w tej sprawie.<br><hr>cezarypioroKomentatorzy napisał(a):Witam,
Pozdrawiam<br><hr>scyntx<br>Komentatorzy napisał(a):Dołączam sie do pytania<br><hr>cezarypioro<br>Komentatorzy napisał(a):Ale chodzi o kwestie uprawnień, ponieważ jestem w trakcie robienia kategorii A i czy jesli teraz mnie złapią, to sa jakieś ostrzejsze kary, czy po prostu 300zl (z kat. B) jak to było do tej pory?<br><hr>cezarypioro<br>Komentatorzy napisał(a):generalnie temat jest jasny. posiadasz uprawnienia na kat B a nie na kat A (to że robisz nie oznacza że je masz bo robić można przez całe życie) więc w przypadku kontroli odpowiadasz za nieposiadanie uprawnień do kierowania pojazdem. Do tego nie działają ubezpieczenia itp itd. <br><hr>mik<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A Ja proponuje porównać stan i ilość naszych dróg Ekspresowych i Autostrad.Komentatorzy napisał(a):Jeżeli uważacie że nasze przepisy i kary są surowe to polecam dowiedzieć się jak to wygląda u naszych sąsiadów z zachodu .
<br><hr>kamyk82<br>
Jak by było podobnie możemy debatować o krach. O zarobkach już nie wspominam.<br><hr>Lukasz
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Oni akurat nie posiadają i nigdy nie posiadali prawa jazdy...<br><hr>.Komentatorzy napisał(a):mam nadzieję, że najpierw pozabieraja prawka tym idiotom ze spranymi mózgami którzy są za tymi po;;;banymi przepisami<br><hr>horynaród<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ja natomiast proponuję , aby nie "małpować " naszych sąsiadów zarówno z zachodu. jak i wschodu , czy z południa.Komentatorzy napisał(a):Jeżeli uważacie że nasze przepisy i kary są surowe to polecam dowiedzieć się jak to wygląda u naszych sąsiadów z zachodu .
<br><hr>kamyk82<br>
Pomysły naszych sąsiadów bywają "kontrowersyjne" np. nadmierne picie piwa, wódki, czy organizowanie "polskich obozów zagłady"...<br><hr>.
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Tu akurat porównanie jest proste, jest u nas znacznie mniej dróg ekspresowych i autostrad i właśnie DLATEGO nie powinno się tak zap*rdalać<br><hr>sojers1Komentatorzy napisał(a):Jeżeli uważacie że nasze przepisy i kary są surowe to polecam dowiedzieć się jak to wygląda u naszych sąsiadów z zachodu .
<br><hr>kamyk82<br>Komentatorzy napisał(a):A Ja proponuje porównać stan i ilość naszych dróg Ekspresowych i Autostrad.
Jak by było podobnie możemy debatować o krach. O zarobkach już nie wspominam.<br><hr>Lukasz<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
jestem ciekaw nakim były robione te badania. Przedsięwzięcie jak dojebać obywatelom <br><hr>dziadek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
dlaczego zabije w niemczech na większości autostrad niema ograniczeń i jakoś się nie wybijaja. Może zamiast karać nauczyliby ludzi dobrze jeżdzić w mieście jak i poza a nie 30h + egzamin i masz kolejną łamage na drodze<br><hr>nickKomentatorzy napisał(a):Jeśli komuś za wolno 99 po mieście, 149 za miastem i 179 na autostradzie to faktycznie lepiej niech wyjedzie "z tego kraju" i zabije kogoś w swoim nowym domu, szerokiej drogi!<br><hr>emisarius<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Frekwencja wyniosła ok. 50% , więc mniej więcej tylu...<br><hr>.Komentatorzy napisał(a):Osoby które to popierają są idiotami. Cel może i szczytny, ale nie zdają sobie sprawy jak policja będzie naginać zmiany na niekorzyść kierowców. W sumie to nie jest tajemnicą, że 36%+34%=69% Polaków to debile. Z przykrością stwierdzam ale co tam, dawajcie się dalej rżnąć na kase. <br><hr>SML<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
To był głos ludu.<br><hr>.Komentatorzy napisał(a):bardzo dobrze zabrać IDIOTĄ bez żadnej ulgi
<br><hr>kamil<br>Komentatorzy napisał(a):chyba "idiotom", pacanie?<br><hr>txa<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Bo każdy pijak to złodziej...<br><hr>.Komentatorzy napisał(a):NO W KOŃCU !!!! BRAVO BRAVO !!!
ZMNIEJSZY SIE ODSETEK PIJAKOW NA DRODZE (BO WIADOMO ZE NIE WYELIMINUJE SIE IDIOTÓW)
5 tysi. zaboli jak cholera, 10 tyś. to już przyzwoity motor bądz 10-letnie auto
<br><hr>waldi<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A niebawem jak za Hitlera - kara śmierci.<br><hr>.Komentatorzy napisał(a):Mam prawko na B, jadę motocyklem łapie mnie policja i jakie mogły by być tego konsekwencje<br><hr>patryk2431<br>Komentatorzy napisał(a):jest to traktowane juz jako przestępstwo, nie jako wykroczenie. Mozesz za to isc do wiezienia :d <br><hr>Jola<br>Komentatorzy napisał(a):Nie pójdzie do wiezienia , nie wprowadzaj ludzi w błąd. Do wiezienia pójdzie ta osoba która pomimo zakazu prowadzenia pojazdów dalej prowadziła. Jeżeli nigdy nie miałeś kategorii to grzywna 500zl albo 300zł zależy czy masz inne kategorie i chyba sąd może orzec zakaz prowadzenia wtedy pojazdów ale nie wiem czy podczas każdej kontroli odrazu idzie wniosek do sądu czy tak jak było dawniej ze mandat i dopiero za którymś razem mogą dać sprawę do sądu. <br><hr>Xyz1<br>Komentatorzy napisał(a):mandat 300/500 zł to do niedzieli - od poniedzialku grzyna do 5000, ograniczenie wolnosci lub wiezienie<br><hr>txa<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A ja jestem ciekawe jednego: Zaostrzenie przepisów wobec "młodych kierowców"
Czy jeśli mam kat B od lat ośmiu ale teraz dorosłem do tego i zorbiłem sobie kat A i mam ją od tygodnia to czy kwalifikuje się jako młody kierowca czy nie ?
ciekawa zagadka<br><hr>CiSek89
Czy jeśli mam kat B od lat ośmiu ale teraz dorosłem do tego i zorbiłem sobie kat A i mam ją od tygodnia to czy kwalifikuje się jako młody kierowca czy nie ?
ciekawa zagadka<br><hr>CiSek89
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Są równi i równiejsi...<br><hr>mobikKomentatorzy napisał(a):Nie dotyczy: Sędziów, Posłów, Senatorów i innych wymachujących immunitetem!!<br><hr>jas13<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Pokaż mi gdzie w Niemczech masz w mieście powyżej 60ciu?<br><hr>ZuluKomentatorzy napisał(a):Jeśli komuś za wolno 99 po mieście, 149 za miastem i 179 na autostradzie to faktycznie lepiej niech wyjedzie "z tego kraju" i zabije kogoś w swoim nowym domu, szerokiej drogi!<br><hr>emisarius<br>Komentatorzy napisał(a):dlaczego zabije w niemczech na większości autostrad niema ograniczeń i jakoś się nie wybijaja. Może zamiast karać nauczyliby ludzi dobrze jeżdzić w mieście jak i poza a nie 30h + egzamin i masz kolejną łamage na drodze<br><hr>nick<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Czy kierowca posiadający prawo jazdy kategori A i B przekraczając dozwoloną prędkość motocykle traci obie kategorie czy tylko jedną ?<br><hr>maly
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Czy kierowca posiadający prawo jazdy kategori A i B przekraczając dozwoloną prędkość motocykle traci obie kategorie czy tylko jedną ?<br><hr>maly
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 318 gości