czy 125 (kat B) to dobry pomysł? Proszę o radę
• Strona 1 z 1
czy 125 (kat B) to dobry pomysł? Proszę o radę
Witam,
Zastanawiam się nad zakupem KTM DUKE 125. Motor używany byłby do dojazdów do pracy (ok 25km z domu do biura) i na treningi (ok 8km). Moja waga 110Kg. Zastanawiam się czy byłby on w stanie udzwignąć mnie i powiedzmy wyprzedzić autobus czy cięzarówke. Rozumiem, że to tylko 125 więc nie spodziewam się niesamowitych osiągów ale niechciałbym, żeby motor nie miał siły ruszyć spod swiateł albo zrobił to ale z wielkim wysiłkiem
Robi się ciepło a ja chciałbym trochę zaoszczędzić na dojazdach bo samochodem dostać się do Warszawy rano to mordęga a w korkach auto potrafi spalić do 10 litrów ropy.
ProszÄ™ o rade,
Pozdrawiam
Zastanawiam się nad zakupem KTM DUKE 125. Motor używany byłby do dojazdów do pracy (ok 25km z domu do biura) i na treningi (ok 8km). Moja waga 110Kg. Zastanawiam się czy byłby on w stanie udzwignąć mnie i powiedzmy wyprzedzić autobus czy cięzarówke. Rozumiem, że to tylko 125 więc nie spodziewam się niesamowitych osiągów ale niechciałbym, żeby motor nie miał siły ruszyć spod swiateł albo zrobił to ale z wielkim wysiłkiem

ProszÄ™ o rade,
Pozdrawiam
- carloss6
- Świeżak
Ja mam 181 cm i siedząc na ktm-ie miałem wrażenie, że przednie koło jest trochę za blisko. Ogólnie to jest taki kompaktowy motorek. To moje prywatne spostrzeżenia. Jeździć, nie jeździłem.
A dlaczego właśnie ktm przykuł twoją uwagę ? Nie myślałeś o czymś innym ? Oczywiście nie chodzi mi, żebyś zmienił zdanie, tylko pytam z ciekawości.
A dlaczego właśnie ktm przykuł twoją uwagę ? Nie myślałeś o czymś innym ? Oczywiście nie chodzi mi, żebyś zmienił zdanie, tylko pytam z ciekawości.
Jeżdżenie "ścigaczem" po mieście to jak bieganie po lesie w garniturze.
-
Rolnik62 - Bywalec
Najzwyczajniej mi się podoba poza tym wyczytałem, że ma bardzo dobre osiągi jak na 125. Czesto widze jak ludzie jezdzą w korkach rano skuterami i wygląda to trochę dziwnie jak ustawia się jako pierwszy na swiatłach ale jak już rusza to musi odepchnąc się nogami bo motor nie chce jechac(stąd moje pierwsze pytanie). Nigdy nie posiadałem motoru i przymierzam się do zrobienia sobie uprawnien ale wczesniej chciałbym pouczyć się samemu na czymś mniejszym.
- carloss6
- Świeżak
Te skutery mają rozregulowane gaźniki, i właściciele nic z tym nie robią, dlatego właśnie taki widok też nie jest mi obcy.
Jeśli chodzi o 125 w mieście, to nie masz się czym przejmować, nogami nie będziesz musiał się odpychać, poboczem też nie bedziesz musiał jeździć. Na ekspresówkach i autostradach to już co innego. To, czego się nauczysz na czymś mniejszym jest bezcenne. A ile kasy i czasu zaoszczędzisz, a ile przyjemności
https://www.youtube.com/watch?v=Y7CGj-RDGC0
Jeśli chodzi o 125 w mieście, to nie masz się czym przejmować, nogami nie będziesz musiał się odpychać, poboczem też nie bedziesz musiał jeździć. Na ekspresówkach i autostradach to już co innego. To, czego się nauczysz na czymś mniejszym jest bezcenne. A ile kasy i czasu zaoszczędzisz, a ile przyjemności

https://www.youtube.com/watch?v=Y7CGj-RDGC0
Jeżdżenie "ścigaczem" po mieście to jak bieganie po lesie w garniturze.
-
Rolnik62 - Bywalec
duke fajny ale drogi w zakupie i uzytkowaniu, osobiscie waze troche wiecej niz ty i mam 195cm a moje varadero radzi sobie bardzo fajnie - dla porownania jezdzilem tez na duku i juz troche zamulał , podobnie jak varadero fajnie sie jezdzi na hyosungu gt125 - tez go wez pod uwage
Honda Varadero XL125 2001r https://www.youtube.com/watch?v=8SNUFKAmj34 | http://varadero125.com.pl - portal o małym Varadero
-
darth80 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości