Zobacz wątek - Różnica w kombinezonach
NAS Analytics TAG

Różnica w kombinezonach

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Różnica w kombinezonach

Postprzez TheBrisc » 10/5/2015, 16:17

Witam.
Proszę o odpowiedź
Czy na prawdę warto dołożyć tysiąc złotych i kupić jakiegoś Alpinestars'a zamiast oszczędzając i kupić coś w takim stylu ?:
Kod: Zaznacz cały
http://allegro.pl/seca-rev-up-54-kombinezon-skorzany-leszno-i5274120996.html 
TheBrisc
Świeżak

Postprzez koperta4512 » 10/5/2015, 18:46

Według mnie warto dołożyć. Nie musi to być od razu Alpinestars ale warto jest dołożyć i kupić porządny kombinezon.
Kupując kombinezon Alpinestars, Dainese lub inny "dobry" kombinezon płacimy miedzy innymi za markę ale na cenę składają się też takie rzeczy jak: wygodę, bezpieczeństwo, lepsza jakościowo skóra. Oczywiście trzeba pamięta o tym że najtańszy kombinezon Alpiny nie musi być lepszy od najwyższego modelu np. Tschula.

Jak chcesz kupić kombinezon Alpinestars to dokładając 600zł do ceny tego kombinezony możesz już kupić GP Pro, który według mnie zapewnia przynajmniej podstawową ochronę.
Kawasaki Ninja 250R -> Yamaha FZ6 S2
koperta4512
Świeżak

Postprzez SlowMotion » 10/5/2015, 20:03

Nie widziałem kombinezonu tschula, który byłby lepszy niż najlepszy model alpinestarsa ;-) Tschul to spoko marka cenowo do jakości, ale jak dla mnie to ciuchy 'jednorazowego uzytku'. Nawet świeży przykład z ostatniego wypadu na mini tor, jeden kumpel 3 razy leżał jednego dnia i stary kombiak dainesa byl caly, a inny w tschulu raz wyleciał na zakręcie przy stosunkowo małej prędkości i przetargał go w kilku miejscach na wylot.
SlowMotion
Świeżak

Postprzez koperta4512 » 10/5/2015, 20:29

Przeczytaj jeszcze raz drugie zdanie od końca ;) Chodziło mi o najtańszy kombinezon Alpinestars a najlepszy model Tschula.
Akurat Tschul przyszedł mi pierwszy do głowy ale może być równie dobrze innej firmy kombinezon.
Kawasaki Ninja 250R -> Yamaha FZ6 S2
koperta4512
Świeżak

Postprzez SlowMotion » 10/5/2015, 22:47

Walnąłem się w moim poście, oczywiście miało być najnizszy a nie najlepszy model alpiny.
Żeby nie było, zgadzam się jak najbardziej z tym co pisałeś. Po prostu raczej nie znajdziesz takiego modelu tschula który miałby dorównać alpinie, z innych marek już można by coś wybierać (może revit, held?)
SlowMotion
Świeżak

Postprzez RSSSS » 11/5/2015, 08:07

Warto dołożyć, bo nie dopłaca się tylko za markę (w jakimś tam niewielkim stopniu na pewno), różnicę widać na pierwszy rzut oka, o przymierzeniu i użytkowaniu nawet nie wspominając.
BMW S1000RR
RSSSS
Bywalec

Postprzez jaroaro » 11/5/2015, 20:29

Alpina jakoś mi nie leżała. Moim zdaniem zdecydowanie lepszym wyborem jest Dainese i Spidi i to nie tylko moja opinia. Pamiętaj też o dobrym sklepie w którym doradzą Ci jaki masz wybrać rozmiar. Pierwszy raz w kombinezonie powinieneś ledwie oddychać, o zakładaniu butów możesz nawet zapomnieć.
Triumph Street Triple
jaroaro
Bywalec

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

na górê