Czy Honda CBR 600 RR to dobry pomysł na pierwszy motocykl..?
• Strona 1 z 1
Czy Honda CBR 600 RR to dobry pomysł na pierwszy motocykl..?
Cześć :D Mam pytanko.. Czy owa Honda, lub też Kawasaki Ninja (600 oczywiście) to dobry pomysł na pierwszy prawdziwy motocykl dla dziewczyny? Piszę pierwszy prawdziwy, ponieważ do tej pory jeździłam na skuterze, który wyciągnie max 95-100 km/h. Jakie jest wasze zdanie? Dodam, że mam 175 cm wzrostu i 65 kg wagi.
- sparig
- Świeżak
A jakieś zdjęcia, żeby oceniać budowę ciała? Wtedy powiemy czy motocykl będzie pasował 

Honda Fireblade | http://instagram.com/mjz_uk
-
mJZ - Świeżak
mJZ napisał(a):A jakieś zdjęcia, żeby oceniać budowę ciała? Wtedy powiemy czy motocykl będzie pasował
Przyłączam się do wniosku!
Skłaniam się ku odpowiedzi "NIE", ale wolałbym przed jej udzieleniem dogłębnie rozeznać temat!
BMW S1000RR
-
RSSSS - Bywalec
kamyk82 napisał(a):Jeżeli robiłaś prawo jazdy na nowych zasadach to czemu nie .
Bo zdanie prawka na nowych zasadach = bede bezpiecznym uzytkownikiem dla siebie i otoczenia na jadownitej RR albo Ninja..
Yamaha YZF 1000
-
skidmarks - Stały bywalec
fincher napisał(a):A tam przecież każdy wie że 120KM przy masie 180kg to nic, każde dziecko sobie z tym poradzi. Przecież to ledwo jeździ. Polecam R1albo 1000rr bo 600 szybko się znudzi.
Albo taką na przykład FJR 1300, przecież to tylko taki większy skuter z biegami

Odpowiedź na pytanie. Nie, żaden (!) sportowy motocykl nie nadaje się na pierwszy sprzęt...czy to na prawdę tak ciężko pojąć?
Kawasaki ER-6, Yamaha XJ-6, Yamaha MT-03, Suzuki GS500F, ewentualnie wspomniany wyżej Suzuki SV 650, te możesz ewentualnie brać pod uwagę...o ile chcesz pożyć w zdrowiu jeszcze kilka lat oczywiście, bo jeżeli bardzo spieszy Ci się na drugą stronę, to możesz brać i sportowy sprzęt...tylko jeździj gdzieś, żeby niczyje sumienie i zdrowie na tym nie ucierpiało.
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A