Zobacz wÄ…tek - Yamaha R6 jako drugi motocykl?
NAS Analytics TAG

Yamaha R6 jako drugi motocykl?

Chcesz kupić swój pierwszy lub kolejny motocykl. Nie wiesz jak wybrać. Zadaj pytanie tutaj.
Pytania o enduro, cross-y, skutery, motorowery, motocykle o pojemności do 250 ccm odpowiednio w działach niżej.
_________
ModerujÄ…: Black-Ghost, Boshi, Rosiboj, Lagiboy

Yamaha R6 jako drugi motocykl?

Postprzez Philosoph » 4/5/2015, 17:17

Hejo sezon w pełni, a ja sam ujeżdżam Ducati Monstera 620, jednak zastanawiam się nad zmianą w przyszłym sezonie na coś mocniejszego. Gdybym miał odpowiednią ilość pieniędzy to bym poszukał czegoś od Ducati, ale jednak te motocykle są drogie i trzymają swoją wartość. Dziś przeglądając allegro wpadłem na aukcje z
Yamaha R6:
http://otomoto.pl/oferta/yamaha-r6-rj-1 ... hjo6J.html

Jestem młody i nie chce się ograniczać do motocykli Ducati, zwłaszcza że warto poznać inne motocykle, zastanawiam się tylko czy przy moim wzroście 176-177 cm będę dotykał ziemi. Jakoś mam wrażenie, że włoskie maszyny czy to Ducati czy Mv Agusta są mniejsze od japońskich konkurentów. Druga sprawa, czy przesiadka z Monstera na taki sprzęt jest dobrym wyborem? Dam sobie radę? I ostatnie pytanie, bo przyznam, że nie każda R6 mi się podoba, ta z ogłoszenia, które pokazałem ma sporo dodatków i wygląda bardzo fajnie. Przyznam, że chciałbym motocykl z 2010 roku i młodsze. Czy ten motocykl ma jakieś mankamenty? Nie pytam czy się nadaje do miasta, bo pewnie jak każdy sport jest ciężko, chociaż pozycja na monsterze też jest sportowa.

Pozdrawiam!
Philosoph
Świeżak

Postprzez fincher » 4/5/2015, 18:57

177cm to akurat idealny wzrost jeśli chodzi o motocykle.
Chcesz kupić w przyszłym sezonie? To zadaj to pytanie zimą.
Ile km zrobiłeś tym potworkiem?
DragStar125>CBR125>FZS600>FZ6n
fincher
Bywalec

Postprzez Philosoph » 4/5/2015, 19:30

Akurat ja mam tak, że lubię zgłębić temat bardzo mocno i zanim kupię motocykl za duży hajs to zwyczajnie chciałbym wszystko o nim wiedzieć. Wiadomo, że nie pytam o ten konkretny egzemplarz, ale o ogólne wrażenia z jazdy ludzi, którzy mieli doświadczenia z R6, a te raczej się nie zmienią czy zapytam dziś czy w zimie. Monsterem zrobiłem już lekko ponad 7 tysięcy km, bo drugi sezon miałem słaby - brak kasy i motywacji do jazdy, Monstera mam już 3 lata i jest świetny, jednak jeśli chodzi o nowsze modele to zwyczajnie są za drogie. Czas zwyczajnie się rozejrzeć i zobaczyć co konkurencja ma do zaproponowania, bo na decyzje jest czas, ale żeby zgłębić pewne informacje jest idealna pora.
Philosoph
Świeżak

Postprzez fincher » 4/5/2015, 19:55

Co Ci po informacjach od innych ludzi których nie znasz?
Samemu musisz się przejechać danym motocyklem bo może okazać się że po pierwsze jeździe jednak czar pryśnie.
DragStar125>CBR125>FZS600>FZ6n
fincher
Bywalec

Postprzez jasnoksieznik » 4/5/2015, 22:43

Lepiej odpowiedz na pytania z podwieszonego wątku, bo może się okazać, że do Twoich zastosowań lepiej wziąć Tripla Triumpha albo KTM RC 390. Albo CBR650F (widziałem "pierwszą w promieniu 100km" CB650F i prezentowała się całkiem zacnie).
Póki co, to wróżenie z fusów.
BMW -> KTM. Mogę mieć spaczenie zawodowe.
jasnoksieznik
Stały bywalec

Postprzez Philosoph » 5/5/2015, 15:31

Jakie masz doświadczenie (ile km na jakim sprzęcie): Ducati Monster 620, 3ci sezon, około 7 tysięcy km
Wiek, waga, wzrost: 22lata, 62 kg, 176-177 cm wzrostu
Do jakich celów chcesz używać motocykla (jazda na co dzień - do pracy/szkoły/ po mieście czy trasie, weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki, turystyka dłuższa/dalsza, jazda z plecaczkiem czy bez, jazda po torze, jazda po szutrach lub cięższym terenie), w jakich udziałach procentowych? Miasto/trasa, wypady z znajomymi, generalnie do wszystkiego + wypad na tor
Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie? Ile się da
Budżet? 25-30 tysięcy maksymalnie
Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… - sportowe, nakedy, turystyki, enduro: Sportowe, nakedy
Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę? Yamaha R6, Ducati 848 evo - sportowe, Ducati Monster 1100 evo, Mv Agusta brutale 800, Kawasaki z800
Philosoph
Świeżak

Postprzez jasnoksieznik » 5/5/2015, 15:43

Co sÄ…dzisz o Street triple?
BMW -> KTM. Mogę mieć spaczenie zawodowe.
jasnoksieznik
Stały bywalec

Postprzez RSSSS » 5/5/2015, 15:59

U mnie dała radę na pierwsze moto, więc nie odradzałbym Tobie, choć wybór sprzętu to bardzo subiektywna sprawa, bo każdy inaczej chłonie umiejętności i doświadczenie.
BMW S1000RR
RSSSS
Bywalec

Postprzez Philosoph » 5/5/2015, 16:34

jasnoksieznik napisał(a):Co sądzisz o Street triple?

Byłem w salonie siedziałem na takim, jeździć nie jeździłem jednak ten wygląd nie podchodzi do mnie szczerze mówiąc.
Philosoph
Świeżak

Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê