Yamaha R6 jako drugi motocykl?
• Strona 1 z 1
Yamaha R6 jako drugi motocykl?
Hejo sezon w pełni, a ja sam ujeżdżam Ducati Monstera 620, jednak zastanawiam się nad zmianą w przyszłym sezonie na coś mocniejszego. Gdybym miał odpowiednią ilość pieniędzy to bym poszukał czegoś od Ducati, ale jednak te motocykle są drogie i trzymają swoją wartość. Dziś przeglądając allegro wpadłem na aukcje z
Yamaha R6:
http://otomoto.pl/oferta/yamaha-r6-rj-1 ... hjo6J.html
Jestem młody i nie chce się ograniczać do motocykli Ducati, zwłaszcza że warto poznać inne motocykle, zastanawiam się tylko czy przy moim wzroście 176-177 cm będę dotykał ziemi. Jakoś mam wrażenie, że włoskie maszyny czy to Ducati czy Mv Agusta są mniejsze od japońskich konkurentów. Druga sprawa, czy przesiadka z Monstera na taki sprzęt jest dobrym wyborem? Dam sobie radę? I ostatnie pytanie, bo przyznam, że nie każda R6 mi się podoba, ta z ogłoszenia, które pokazałem ma sporo dodatków i wygląda bardzo fajnie. Przyznam, że chciałbym motocykl z 2010 roku i młodsze. Czy ten motocykl ma jakieś mankamenty? Nie pytam czy się nadaje do miasta, bo pewnie jak każdy sport jest ciężko, chociaż pozycja na monsterze też jest sportowa.
Pozdrawiam!
Yamaha R6:
http://otomoto.pl/oferta/yamaha-r6-rj-1 ... hjo6J.html
Jestem młody i nie chce się ograniczać do motocykli Ducati, zwłaszcza że warto poznać inne motocykle, zastanawiam się tylko czy przy moim wzroście 176-177 cm będę dotykał ziemi. Jakoś mam wrażenie, że włoskie maszyny czy to Ducati czy Mv Agusta są mniejsze od japońskich konkurentów. Druga sprawa, czy przesiadka z Monstera na taki sprzęt jest dobrym wyborem? Dam sobie radę? I ostatnie pytanie, bo przyznam, że nie każda R6 mi się podoba, ta z ogłoszenia, które pokazałem ma sporo dodatków i wygląda bardzo fajnie. Przyznam, że chciałbym motocykl z 2010 roku i młodsze. Czy ten motocykl ma jakieś mankamenty? Nie pytam czy się nadaje do miasta, bo pewnie jak każdy sport jest ciężko, chociaż pozycja na monsterze też jest sportowa.
Pozdrawiam!
- Philosoph
- Świeżak
Akurat ja mam tak, że lubię zgłębić temat bardzo mocno i zanim kupię motocykl za duży hajs to zwyczajnie chciałbym wszystko o nim wiedzieć. Wiadomo, że nie pytam o ten konkretny egzemplarz, ale o ogólne wrażenia z jazdy ludzi, którzy mieli doświadczenia z R6, a te raczej się nie zmienią czy zapytam dziś czy w zimie. Monsterem zrobiłem już lekko ponad 7 tysięcy km, bo drugi sezon miałem słaby - brak kasy i motywacji do jazdy, Monstera mam już 3 lata i jest świetny, jednak jeśli chodzi o nowsze modele to zwyczajnie są za drogie. Czas zwyczajnie się rozejrzeć i zobaczyć co konkurencja ma do zaproponowania, bo na decyzje jest czas, ale żeby zgłębić pewne informacje jest idealna pora.
- Philosoph
- Świeżak
Lepiej odpowiedz na pytania z podwieszonego wątku, bo może się okazać, że do Twoich zastosowań lepiej wziąć Tripla Triumpha albo KTM RC 390. Albo CBR650F (widziałem "pierwszą w promieniu 100km" CB650F i prezentowała się całkiem zacnie).
Póki co, to wróżenie z fusów.
Póki co, to wróżenie z fusów.
BMW -> KTM. Mogę mieć spaczenie zawodowe.
-
jasnoksieznik - Stały bywalec
Jakie masz doświadczenie (ile km na jakim sprzęcie): Ducati Monster 620, 3ci sezon, około 7 tysięcy km
Wiek, waga, wzrost: 22lata, 62 kg, 176-177 cm wzrostu
Do jakich celów chcesz używać motocykla (jazda na co dzień - do pracy/szkoły/ po mieście czy trasie, weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki, turystyka dłuższa/dalsza, jazda z plecaczkiem czy bez, jazda po torze, jazda po szutrach lub cięższym terenie), w jakich udziałach procentowych? Miasto/trasa, wypady z znajomymi, generalnie do wszystkiego + wypad na tor
Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie? Ile się da
Budżet? 25-30 tysięcy maksymalnie
Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… - sportowe, nakedy, turystyki, enduro: Sportowe, nakedy
Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę? Yamaha R6, Ducati 848 evo - sportowe, Ducati Monster 1100 evo, Mv Agusta brutale 800, Kawasaki z800
Wiek, waga, wzrost: 22lata, 62 kg, 176-177 cm wzrostu
Do jakich celów chcesz używać motocykla (jazda na co dzień - do pracy/szkoły/ po mieście czy trasie, weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki, turystyka dłuższa/dalsza, jazda z plecaczkiem czy bez, jazda po torze, jazda po szutrach lub cięższym terenie), w jakich udziałach procentowych? Miasto/trasa, wypady z znajomymi, generalnie do wszystkiego + wypad na tor
Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie? Ile się da
Budżet? 25-30 tysięcy maksymalnie
Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… - sportowe, nakedy, turystyki, enduro: Sportowe, nakedy
Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę? Yamaha R6, Ducati 848 evo - sportowe, Ducati Monster 1100 evo, Mv Agusta brutale 800, Kawasaki z800
- Philosoph
- Świeżak
-
jasnoksieznik - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości