Yamaha r6 brak ładowania
• Strona 1 z 1
Yamaha r6 brak ładowania
Witam wszystkich. Przedwczoraj wracałem do domu nagle motocykl zgasł i nic na liczniku sie nie pokazywało zatrzymałem się przekręciłem kluczyk i zapchałem motocykl do garażu. Gdy przekrecilem kluczyk nagle jakby ładowanie wróciło wszystko sie pokazalo na liczniku ale motor nie zapalil bo byl slaby akumulator. Naładowałem akumulator włożyłem i zapaliła bez problemu, ale po pewnej chwili dalej sie wyładował. Licznik wariował włączał się i wyłączał światła przygasały. Zmierzyłem napięcie akumulator na włączonym silniku i wynosiło 11,80V czyli strasznie mało. Co może być powodem że tak się dzieje przepraszam za błędy jestem tutaj nowy. Pozdrawiam
Po czym stwierdasz, że alternator jej padnięty?

Po czym stwierdasz, że alternator jej padnięty?
Ostatnio edytowano 3/5/2015, 22:18 przez HubeR6, łącznie edytowano 1 raz
- HubeR6
- Świeżak
Wyczyść klemy, sprawdź prąd ładowania, powinien wynosić ok 14.4V, na sucho 12.6-8V. Zwykle padają regulatory (napięcie skacze jak szalone, na wyższych obrotach może być ładowanie a na wolnych nie itd) napięcia, bo zakładam że połączenia sprawdzone?
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
Yamaha r6 brak ładowania
połączenia tzn jakie? naładowałem akumulator pokazał 12,15V na sucho po włożeniu i odpaleniu spada do 10,80V włączę światła i jest 10,50V po dodaniu nie wzrasta. Po ok.10 minutach chodzenia wyciągnąłem akumulator i nie było 12,15V tylko 10,58V czyli akumulator wyładowuje Regiel nie dawno zmieniałem ale słyszałem że lecą one często. Możliwe ze alternator już szlak trafił?
- HubeR6
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 31 gości