Zobacz wątek - Yamaha r6 brak ładowania

Yamaha r6 brak ładowania

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Moderatorzy: Walenty, Movi, adam_tomasz, Czester, madcap, Leg1oN, Lovtza, Terror, melvin, Landryss25, kravec, gelo007, Bostorn, Miczab, leff, henio12323, rosa, cycu_rsko

Yamaha r6 brak ładowania

Postprzez HubeR6 » 3/5/2015, 16:15

Witam wszystkich. Przedwczoraj wracałem do domu nagle motocykl zgasł i nic na liczniku sie nie pokazywało zatrzymałem się przekręciłem kluczyk i zapchałem motocykl do garażu. Gdy przekrecilem kluczyk nagle jakby ładowanie wróciło wszystko sie pokazalo na liczniku ale motor nie zapalil bo byl slaby akumulator. Naładowałem akumulator włożyłem i zapaliła bez problemu, ale po pewnej chwili dalej sie wyładował. Licznik wariował włączał się i wyłączał światła przygasały. Zmierzyłem napięcie akumulator na włączonym silniku i wynosiło 11,80V czyli strasznie mało. Co może być powodem że tak się dzieje przepraszam za błędy jestem tutaj nowy. Pozdrawiam ;)


Po czym stwierdasz, że alternator jej padnięty?
Ostatnio edytowano 3/5/2015, 22:18 przez HubeR6, łącznie edytowano 1 raz
HubeR6
Świeżak
 
Posty: 3
Dołączył(a): 3/5/2015, 09:35


Postprzez SpeedyGonzales » 3/5/2015, 19:44

Wyczyść klemy, sprawdź prąd ładowania, powinien wynosić ok 14.4V, na sucho 12.6-8V. Zwykle padają regulatory (napięcie skacze jak szalone, na wyższych obrotach może być ładowanie a na wolnych nie itd) napięcia, bo zakładam że połączenia sprawdzone?
Avatar użytkownika
SpeedyGonzales
Mieszkaniec forum
 
Posty: 1730
Dołączył(a): 25/11/2013, 22:20
Lokalizacja: Sandomierz/TBG

Yamaha r6 brak ładowania

Postprzez HubeR6 » 3/5/2015, 20:26

połączenia tzn jakie? naładowałem akumulator pokazał 12,15V na sucho po włożeniu i odpaleniu spada do 10,80V włączę światła i jest 10,50V po dodaniu nie wzrasta. Po ok.10 minutach chodzenia wyciągnąłem akumulator i nie było 12,15V tylko 10,58V czyli akumulator wyładowuje Regiel nie dawno zmieniałem ale słyszałem że lecą one często. Możliwe ze alternator już szlak trafił?
HubeR6
Świeżak
 
Posty: 3
Dołączył(a): 3/5/2015, 09:35

Postprzez Vergon » 3/5/2015, 21:04

Stojan alternatora masz zjarany. Na Allegro był gość, który je regenerował wysyłkowo.
Avatar użytkownika
Vergon
VIP Ścigacz.pl
 
Posty: 3302
Dołączył(a): 24/2/2010, 10:11
Lokalizacja: Warszawa



Powrót do Mechanika motocyklowa



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości




na gr