Romet crs 125
• Strona 1 z 1
Romet crs 125
Witam
Chciał bym kupić jakiś motocykl 125cm tak żebym mógł jezdzić na prawo jazdy kat. B.
Miałem dużo komarków więc obycie mam.
Moge przeznaczyć 3tyś zł więc wyboru za dużego nie mam i tu moje pytanie czy warto kupić rometa crs 125 w dobrym stanie za 2700?
Myślałem też na suzuki gn 125, ale nie ma w okolicy.
W okolicy jest tez dealim 125 wyglada podobnie jak suzuki gn 125 i kosztuje 3200.
Motor ma mi służyć do jazdy rekreacyjnej po asfalcie jak i w terenie np dojechać sobie pod samą wisłę na ryby.
ProszÄ™ o radÄ™.
Chciał bym kupić jakiś motocykl 125cm tak żebym mógł jezdzić na prawo jazdy kat. B.
Miałem dużo komarków więc obycie mam.
Moge przeznaczyć 3tyś zł więc wyboru za dużego nie mam i tu moje pytanie czy warto kupić rometa crs 125 w dobrym stanie za 2700?
Myślałem też na suzuki gn 125, ale nie ma w okolicy.
W okolicy jest tez dealim 125 wyglada podobnie jak suzuki gn 125 i kosztuje 3200.
Motor ma mi służyć do jazdy rekreacyjnej po asfalcie jak i w terenie np dojechać sobie pod samą wisłę na ryby.
ProszÄ™ o radÄ™.
- chcecrossa
- Świeżak
Różne opinie na temat Rometów krążą...oczywiście zależy czego sie oczekuje i z jaką świadomością taki sprzęt kupuje.
Ja posiadam od października 2014 Rometa CRS 125 i póki co jestem zadowolony. Kupiłem nowy z salonu, gdzie przestał 3 lata. Dużo nie pojeździłem z uwagi na koniec sezonu, ale na ten moment ma przejechane 700km i poza "spalonymi" diodami w tylnej lampie nic sie nie dzieje. Jeżdżę głównie po mieście - do 100km kanapa jest ok, potem zaczyna sie robić niewygodnie
Prędkość optymalna dla niego to 80km/h - powyżej robi sie za głośno i zaczynają sie mocniejsze drgania. Spalanie na poziomie ok 2,7 l/100km. Lekki co na pewno ulatwia nauke jazdy, mocy nie za wiele bo chyba 8KM, ale spod swiatel da sie dynamicznie ruszyc.
Można mieć zastrzeżenia do spasowania plastików, ich jakości, jakości np manetek i całego ich otoczenia - widać różnice w stosunku np do hondy, ale...
Ale ja mojego crs kupilem nowego za 3,5tys - wiedziałem ze ma to byc sprzet do nauki, mechanikiem nie jestem, nie mialem tez za bardzo czasu szukac uzywki w dobrym stanie, wiec przy glebie nie bedzie szkoda.
Choć powoli brakuje mocy i myślę nad A to jednak ciesze sie ze na poczatek ten sprzet jest jaki jest
Ja posiadam od października 2014 Rometa CRS 125 i póki co jestem zadowolony. Kupiłem nowy z salonu, gdzie przestał 3 lata. Dużo nie pojeździłem z uwagi na koniec sezonu, ale na ten moment ma przejechane 700km i poza "spalonymi" diodami w tylnej lampie nic sie nie dzieje. Jeżdżę głównie po mieście - do 100km kanapa jest ok, potem zaczyna sie robić niewygodnie

Można mieć zastrzeżenia do spasowania plastików, ich jakości, jakości np manetek i całego ich otoczenia - widać różnice w stosunku np do hondy, ale...
Ale ja mojego crs kupilem nowego za 3,5tys - wiedziałem ze ma to byc sprzet do nauki, mechanikiem nie jestem, nie mialem tez za bardzo czasu szukac uzywki w dobrym stanie, wiec przy glebie nie bedzie szkoda.
Choć powoli brakuje mocy i myślę nad A to jednak ciesze sie ze na poczatek ten sprzet jest jaki jest

- marczek
- Świeżak
Dzięki wielkie na takiej opinii posiadacza najbardziej mi właśnie zależało.
80km/h prędkości przelotowej ujdzie. Ogólnie dużo to nie będę jeździł 2tyś jak zrobię na rok to max!
Spytam się jeszcze z ciekawości jaki v-max tego motocykla, bo sprzedawca pisał mi że 120km/h, ale cięzko mi w to uwierzyć. (Waże 83kg i 185cm)
Jutro pojadę go zobaczyć przejadę się i zobaczę jak to pracuje.
Ogólnie zamiar mam potrzymać ten motor rok i kupić jakąś dobrą 125, albo dokończyć prawo jazdy kat. A i kupić coś większego( 4 lata temu chodziłem na kurs ale nie zdałem był koniec sezonu później nie miałem czasu i nie dokończyłem.
Mile widziane inne opinie na temat tego motoru.
Pozdrawiam
80km/h prędkości przelotowej ujdzie. Ogólnie dużo to nie będę jeździł 2tyś jak zrobię na rok to max!
Spytam się jeszcze z ciekawości jaki v-max tego motocykla, bo sprzedawca pisał mi że 120km/h, ale cięzko mi w to uwierzyć. (Waże 83kg i 185cm)
Jutro pojadę go zobaczyć przejadę się i zobaczę jak to pracuje.
Ogólnie zamiar mam potrzymać ten motor rok i kupić jakąś dobrą 125, albo dokończyć prawo jazdy kat. A i kupić coś większego( 4 lata temu chodziłem na kurs ale nie zdałem był koniec sezonu później nie miałem czasu i nie dokończyłem.
Mile widziane inne opinie na temat tego motoru.
Pozdrawiam
- chcecrossa
- Świeżak
Postanowiłem jednak zwiększyć budżet do 4tyś i znaleźć jakiegoś japonczyka.
Co proponujecie w tej cenie?
Co proponujecie w tej cenie?
- chcecrossa
- Świeżak
To co w lepszym stanie w twojej okolicy. Takich tematów tutaj jest pełno, wystarczy poczytać. Zobacz, co jest u ciebie na mieście za 4 koła, i daj linki.
Jeżdżenie "ścigaczem" po mieście to jak bieganie po lesie w garniturze.
-
Rolnik62 - Bywalec
v-max 120km/h nie uwierze
myślę, że maks maksów co by sie dało to 110, ale to juz byloby blisko granicy
przy 90km/h ma ok 8tys obrotów - do wiecej niz 10 sie raczej nie wkreci ale taka jazda to bedzie meka i dla Ciebie i motorka.
moje gabaryty - 177cm i 90kg - takze calkiem niezle motorek sobei z takim klockiem radzi
ja go kupiłem z mysla z o nauce i pewnie w niedalekiej przyszlosci zrobieniu kat. A, a co z nim bedzie pozniej to sie okaze - poki co sie nie martwie.

moje gabaryty - 177cm i 90kg - takze calkiem niezle motorek sobei z takim klockiem radzi

ja go kupiłem z mysla z o nauce i pewnie w niedalekiej przyszlosci zrobieniu kat. A, a co z nim bedzie pozniej to sie okaze - poki co sie nie martwie.
- marczek
- Świeżak
- chcecrossa
- Świeżak
- chcecrossa
- Świeżak
- chcecrossa
- Świeżak
No i jest honda cbf 125 normalnie bajka!!! Nie wiedziałem, że ten motor ma takie dobre przyśpieszenie, a to najbardziej lubie, świetnie się prowadzi, ładny wygląd dla mnie ideał
)

- chcecrossa
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości