Honda cbr f1 600 czy suzuki bandit 400
• Strona 1 z 1
Honda cbr f1 600 czy suzuki bandit 400
Witam! Niedługo mam zamiar robić prawo jazdy A2 i zastanawiam się nad zakupem suzuki bandit 400 albo hondy f1 600 zblokowanej i przerobionej pod stunt (podobnie jak na zdjęciu). Który motocykl waszym zdaniem będzie lepszy na początek? Czekam na wasze odpowiedzi i może jakieś porady odnośnie innych motocykli. Pozdrawiam!
Co do doświadczenia to za wyśmienite to on nie jest bo latałam tylko od czasu do czasu na nsr-ce chłopaka. Mam 164cm wzrostu i szukam moto do 5 tysi. A co do oczekiwań od moto to jest ono troszke szerokie. No ale na początek mało awaryjny, w miarę żeby miał troche mocy żeby za szybko sie nie znudziło ale też nie za dużo. Sprzęt żeby dojechać do szkoły czy do pracy ale też na dłuższe trasy...
Co do doświadczenia to za wyśmienite to on nie jest bo latałam tylko od czasu do czasu na nsr-ce chłopaka. Mam 164cm wzrostu i szukam moto do 5 tysi. A co do oczekiwań od moto to jest ono troszke szerokie. No ale na początek mało awaryjny, w miarę żeby miał troche mocy żeby za szybko sie nie znudziło ale też nie za dużo. Sprzęt żeby dojechać do szkoły czy do pracy ale też na dłuższe trasy...
- Załączniki
-
- 11164082_815157045241520_449046927_n.jpg (94.42 KiB) PrzeglÄ…dane 1384 razy
Ostatnio edytowano 30/4/2015, 22:01 przez MotoPani , Å‚Ä…cznie edytowano 1 raz
-
MotoPani - Świeżak
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
na studiach kumpel miał bandita 400, zaraz po zakupie robił przegląd i było trochę rzeczy do wymiany, plus coś tam pękniętego (nie pamiętam) w okolicach silnika lub w silniku. odstawił do warsztatu w trójmieście na 2 tygodnie bo ściągali części ale problemu z dostępem nie było. tylko czas dostawy.
black matt=grey (color by honda)
-
lagiboy - Moderator
A przemyśl jeszcze taki fakt, że jak już kupie jakieś moto to chciałabym zrobić je pod siebie i z takim małym plusikiem żeby również miał jakiś fajny wygląd. Z parę lat na nim pojeżdżę bo za szybko nie zarobie na takie moje wymarzone moto. Noo przykro mi ale takie uroki kobiet, że na budowlankę ich nie przyjmą żeby kupić sobie coś lepszego w krótszym czasie... Więc trzeba się łapać każdej robótki i powoli zarabiać. Na pierwszy i jak na każdy kolejny motocykl będę musiała zarobić sama bo nikt mi w tym nie pomorze...
PS. I oczywiście jak już mi sie znudzi zwykła jazda to można zawsze zacząć uczyć sie stuntować
PS. I oczywiście jak już mi sie znudzi zwykła jazda to można zawsze zacząć uczyć sie stuntować
-
MotoPani - Świeżak
pies do normalnej jazdy? bez sesu, widzisz zebatke z tylu? jak sie nie umie to tym sie nie da normalnie jezdzic bo albo bedziesz tym miala non stop drifty albo na gumie bedziesz ciagle latala
Twoj podpis jest za dlugi
-
leff - ZlyCzlowiek
duperele mowisz ... Ty wiesz o czym piszesz? wiesz ile taka klatka kosztuje? wez zastanow sie do czego chcesz motocykl i wybierz odpowiedni
poza tym dzial A2 jest gdzie indziej, przenosze
poza tym dzial A2 jest gdzie indziej, przenosze
Twoj podpis jest za dlugi
-
leff - ZlyCzlowiek
Juz widze ruszanie z zielonego na takim moto... dziwne. Nie rozumiem dlaczego chcesz kupic cos tak bezsensownego na pierwsze moto, jak honda robiona pod stunt.
Wiesz ile wyniesie Cie przerobka do "cywilnego" stanu ? mniej wiecej drugie tyle za ile ja kupisz. Poza tym pomysl, czy moto ktore jest przygotowane do stuntu jezdzilo jako szosowka ?
nie rozumiem tez dlaczego na pierwsze moto chcesz kupic egzotyka. Skoro sama zarabiasz na moto i nikt Ci nie pomoŻe to tym bardziej kupilbym cos co w razie awarii nie zniszczy budżetu. Jest duzo 500, gs, er5, cb, juz nawet xj600 bedzie lepsze niz bandit. Poza tym wydaje mi sie ze taki gs albo er5 jest tanszy w zakupie niz bandit 400
Wiesz ile wyniesie Cie przerobka do "cywilnego" stanu ? mniej wiecej drugie tyle za ile ja kupisz. Poza tym pomysl, czy moto ktore jest przygotowane do stuntu jezdzilo jako szosowka ?
nie rozumiem tez dlaczego na pierwsze moto chcesz kupic egzotyka. Skoro sama zarabiasz na moto i nikt Ci nie pomoŻe to tym bardziej kupilbym cos co w razie awarii nie zniszczy budżetu. Jest duzo 500, gs, er5, cb, juz nawet xj600 bedzie lepsze niz bandit. Poza tym wydaje mi sie ze taki gs albo er5 jest tanszy w zakupie niz bandit 400
-
Tristello - Świeżak
Re: Honda cbr f1 600 czy suzuki bandit 400
MotoPani napisał(a):Niedługo mam zamiar robić prawo jazdy A2 i zastanawiam się nad zakupem suzuki bandit 400 albo hondy f1 600 zblokowanej i przerobionej pod stunt (podobnie jak na zdjęciu). Który motocykl waszym zdaniem będzie lepszy na początek?
Suzuki bandit 400 jest bardzo niszowy, ceny części i czas oczekiwania na nie jest co najmniej duży. Bandit 400 nie należy raczej do tanich motocykli w kwestii utrzymania.
Honda F1 zablokowana i przerobiona pod stunt podobnie jak każdy inny moto przerobiony pod stunt nie nadaje się na pierwsze moto (do jazdy po mieście, wycieczek, dojazdów do szkoły/pracy). Jak sama nazwa wskazuje motocykl taki jest przeznaczony do stuntu. Jesli nie zamierzasz nim śmigać tak jak napisałem tylko "bawić się" i uczyć akrobacji to wtedy zakup takiego motocykla ma sens.
Napisz jakie masz doświadczenie, wzrost, budżet oraz czego oczekujesz od motocykla a wtedy ktoś na pewno coś Ci doradzi, póki co praktycznie nic nie wiemy tylko że podobają Ci się dog'i.
Na obecna chwilę mogę zaproponować standardową trójcę. Suzuki Gs 50, Kawasaki Er5, Honda Cb500. One sa chyba najlepsze do nauki, moze jeszcze xj600n albo Diversion.
-
Tristello - Świeżak
-
Tristello - Świeżak
Re: Honda cbr f1 600 czy suzuki bandit 400
Tristello napisał(a):MotoPani napisał(a):Niedługo mam zamiar robić prawo jazdy A2 i zastanawiam się nad zakupem suzuki bandit 400 albo hondy f1 600 zblokowanej i przerobionej pod stunt (podobnie jak na zdjęciu). Który motocykl waszym zdaniem będzie lepszy na początek?
Suzuki bandit 400 jest bardzo niszowy, ceny części i czas oczekiwania na nie jest co najmniej duży. Bandit 400 nie należy raczej do tanich motocykli w kwestii utrzymania.
Honda F1 zablokowana i przerobiona pod stunt podobnie jak każdy inny moto przerobiony pod stunt nie nadaje się na pierwsze moto (do jazdy po mieście, wycieczek, dojazdów do szkoły/pracy). Jak sama nazwa wskazuje motocykl taki jest przeznaczony do stuntu. Jesli nie zamierzasz nim śmigać tak jak napisałem tylko "bawić się" i uczyć akrobacji to wtedy zakup takiego motocykla ma sens.
Napisz jakie masz doświadczenie, wzrost, budżet oraz czego oczekujesz od motocykla a wtedy ktoś na pewno coś Ci doradzi, póki co praktycznie nic nie wiemy tylko że podobają Ci się dog'i.
Na obecna chwilę mogę zaproponować standardową trójcę. Suzuki Gs 50, Kawasaki Er5, Honda Cb500. One sa chyba najlepsze do nauki, moze jeszcze xj600n albo Diversion.
No i w końcu jakaś normalna odpowiedź : ) To co miałam do uzupełnienia to dodałam do głównego pytanka.
-
MotoPani - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocykle na kategorie A2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości