Daytona Touring Star GTX na pierwsze buty ? - kilka pytań
• Strona 1 z 1
Daytona Touring Star GTX na pierwsze buty ? - kilka pytań
Witam. Rok temu zdałem prawko A2, kupiłem choppera Suzuki Intruder VS800 ale to był błąd. Dlaczego ? mimo że czytałem wiele opinii na internecie nt chopperów (że nie hamują i nie skręcają) urzekł mnie wygląd choppera. Ale teraz wiem, że to nie to,zrobiłem na nim 2000km i poza wyglądem nic w nim urzekającego (jazda na nim mi zbrzydła) . Zaczynam więc od początku. Za rok planuję kupić jakiś moto do szybkiej turystyki (Hondę CBR600 F4i albo Yamahę TDM) . Stroju nie posiadam więc w tym roku planuję kupić strój, za rok motocykl. Wszystko musi mieć właściwą kolejność
Mam do Was kilka pytań odnośnie stroju. Postanowiłem najpierw kupić obuwie, potem kask i na zimę 2015/2016 kurtkę i spodnie.
Wiem, że nie będę jeździć na torze, więc nie wiem czy sportowe obuwie to dobry pomysł. Zależy mi na dobrym jakościowo obuwiu. Wpadły mi w oko DAYTONa TOURING STAR GTX. Są one wyposażone w membranę Gore Tex. Niektórzy twierdzą, że membrana ta jest nietrwała. Nie przepuszcza wody przez 3 sezony a potem zaczyna przemakać. Ile w tym prawdy ? Czy nie używana membrana Gore Tex ( bo de facto buty będą leżeć rok w szafie) traci swoje właściwości ? Co w ogóle sądzicie o takim kupowaniu po kolei każdej rzeczy ? lepiej może kupić wszystko „ na raz” przed kupnem motocykla , ale tu znowu pozostaje dylemat bo nie wiadomo czy znajdę tyle kasy, żeby kupić cały strój. Temu ten pomysł żeby wszystko kupować spokojnie, po kolei
Czekam na wasze opinie drodzy koledzy
Pozdrawiam
PS: dodam że to mój pierwszy strój na moto, na razie posiadam kask Naxa szczękowy (który idzie jeszcze w tym roku precz
) i dość dobre rękawice Shima GT 1 Waterproof.

Wiem, że nie będę jeździć na torze, więc nie wiem czy sportowe obuwie to dobry pomysł. Zależy mi na dobrym jakościowo obuwiu. Wpadły mi w oko DAYTONa TOURING STAR GTX. Są one wyposażone w membranę Gore Tex. Niektórzy twierdzą, że membrana ta jest nietrwała. Nie przepuszcza wody przez 3 sezony a potem zaczyna przemakać. Ile w tym prawdy ? Czy nie używana membrana Gore Tex ( bo de facto buty będą leżeć rok w szafie) traci swoje właściwości ? Co w ogóle sądzicie o takim kupowaniu po kolei każdej rzeczy ? lepiej może kupić wszystko „ na raz” przed kupnem motocykla , ale tu znowu pozostaje dylemat bo nie wiadomo czy znajdę tyle kasy, żeby kupić cały strój. Temu ten pomysł żeby wszystko kupować spokojnie, po kolei

Czekam na wasze opinie drodzy koledzy
Pozdrawiam
PS: dodam że to mój pierwszy strój na moto, na razie posiadam kask Naxa szczękowy (który idzie jeszcze w tym roku precz

- bockscar
- Świeżak
gore moze co najwyzej przestac oddychac ale nie przestanie izolowac od wody a nieuzywana nie traci wlasciwosci.
utrata oddychalnosci przez gore wiaze sie przewaznie z uzywaniem nieodpowiednich skarpetek, nie mozna uzywac skarpet grubych, frotte bo "pyłki" z nich zapychaja membrane
akurat mam ten model butow i polecam
utrata oddychalnosci przez gore wiaze sie przewaznie z uzywaniem nieodpowiednich skarpetek, nie mozna uzywac skarpet grubych, frotte bo "pyłki" z nich zapychaja membrane
akurat mam ten model butow i polecam
Twoj podpis jest za dlugi
-
leff - ZlyCzlowiek
Dziękuję Ci za odpowiedź
Gdziekolwiek nie poczytam, wszędzie piszą że te buty są naprawdę konkret. Więc stawiam na nie. Wolę kupić coś co wystarczy na wiele sezonów, a nie wywalać za dwa lata znowu kasy. Zwłaszcza jak napisałeś, że Gore Tex leżący w szafie nie traci właściwości.
A mam pytanie, jak z gwarancją tych butów ? Robią dużo problemów gdy trzeba je oddać na gwarancję ? Jak tam z dystrybucją w Polsce?
Gdziekolwiek nie poczytam, wszędzie piszą że te buty są naprawdę konkret. Więc stawiam na nie. Wolę kupić coś co wystarczy na wiele sezonów, a nie wywalać za dwa lata znowu kasy. Zwłaszcza jak napisałeś, że Gore Tex leżący w szafie nie traci właściwości.
A mam pytanie, jak z gwarancją tych butów ? Robią dużo problemów gdy trzeba je oddać na gwarancję ? Jak tam z dystrybucją w Polsce?
- bockscar
- Świeżak
ja bralem w motorismo wawa i generalnie wszystko zawsze zalatwiam przez nich, daytona slynie z dobrego customer service, dbaja o klienta
a przepraszam, ja mam road stary ale i tak polecam daytone
a przepraszam, ja mam road stary ale i tak polecam daytone
Twoj podpis jest za dlugi
-
leff - ZlyCzlowiek
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe