Zejście na kolano fazer 600
• Strona 1 z 1
Zejście na kolano fazer 600
Witam, nieustannie dąze do zejscia na kolano na małym fazerze, 2 razy odwiedziłem nim tor, ale miałem kończące się opony więc ostrożnie, teraz mam oponki to nam tor w lublinie zamknęli...
oglądałem biblię zakrętów, wiem teoretycznie co i jak, ale w reczywistosci wychodzi to gorzej...
https://www.youtube.com/watch?v=N7uPr3P_Egs (otwórz link)
opona z tyłu zamknieta, kilka razy butem o asfalt przytarłem, ale gdzie jeszcze do kolana... ?
jak siedze na moto to jeden półdupek z siedzenia spuszczony, wydaje mi sie ze wieksze obnizenie pozycji jest juz nieracjonalne....
za mało przód składam ?
Prosze o dobre rady
oglądałem biblię zakrętów, wiem teoretycznie co i jak, ale w reczywistosci wychodzi to gorzej...
https://www.youtube.com/watch?v=N7uPr3P_Egs (otwórz link)
opona z tyłu zamknieta, kilka razy butem o asfalt przytarłem, ale gdzie jeszcze do kolana... ?
jak siedze na moto to jeden półdupek z siedzenia spuszczony, wydaje mi sie ze wieksze obnizenie pozycji jest juz nieracjonalne....
za mało przód składam ?
Prosze o dobre rady
TGB 101S orion -> Yamaha XJ 600S-> Yamaha FZS 600 Fazer '02 -> ??
-
Hitman93 - Świeżak
Przedewszystkim, to ustaw stopy wyzej na podnozkach, bo niewiele brakuje a zawibiesz ja pod podnozkiem i bezdzie AUAAAAAA 1

| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
Nie znam się więc najwyżej ktoś mnie poprawi:
Po pierwsze tak jak andy napisał, stopa wyżej na podnóżku, wtedy po pierwsze możesz motocykl bardziej pochylić bo nie trzesz butem, po drugie noga układa się pod innym kątem.
Po drugie porozciÄ…gaj siÄ™ trochÄ™ w domu
a później odchylaj bardziej to kolano, początkowo spodziewałbym się nawet zakwasów po takiej sesji kolanowania 
Po pierwsze tak jak andy napisał, stopa wyżej na podnóżku, wtedy po pierwsze możesz motocykl bardziej pochylić bo nie trzesz butem, po drugie noga układa się pod innym kątem.
Po drugie porozciÄ…gaj siÄ™ trochÄ™ w domu

-
SlowMotion - Świeżak
Zmień ułożenie stóp, bo na razie jeździsz na tzw. kaczkę, stopy na podnóżkach masz mieć oparte bliżej palców, cofnij je po prostu do tyłu na "poduszkę" -nie wiem jak się to miejsce na stopie nazywa dokładnie], tak żeby za podnóżek wystawały w zasadzie tylko palce
.
Osobiście też nie zszedłem FZS-em na kolano, i jakoś mi się do tego też nie pali, ale ogólnie od bardziej doświadczonych jeźdźców słyszałem, że fazerem bez małej gimnastyki ciężko jest zejść na kolano, tak prawdę powiedziawszy też się nie oszukujmy, FZS nie był projektowany z myślą wywijania na kolanie po winklach
.

Osobiście też nie zszedłem FZS-em na kolano, i jakoś mi się do tego też nie pali, ale ogólnie od bardziej doświadczonych jeźdźców słyszałem, że fazerem bez małej gimnastyki ciężko jest zejść na kolano, tak prawdę powiedziawszy też się nie oszukujmy, FZS nie był projektowany z myślą wywijania na kolanie po winklach

Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
ustaw stopy wyzej na podnozkach
łoo, nigdy nie zwróciłem na to uwagi..
tak prawdę powiedziawszy też się nie oszukujmy, FZS nie był projektowany z myślą wywijania na kolanie po winklach
wiem że nie, ale wiem też że się da

Dzięki za dobre rady chłopaki i 3majcie kciuki!
TGB 101S orion -> Yamaha XJ 600S-> Yamaha FZS 600 Fazer '02 -> ??
-
Hitman93 - Świeżak
Jak możesz to wstaw zdjęcie przedniej opony. Tył akurat jest łatwo zamknąć i bez problemu można to zrobić na ulicy. Po przodzie można stwierdzić jak mocno się składasz. Myślę że ograniczenie siedzi w Twojej głowie. Nie wiem czy masz jakieś zdjęcia/film z pokonywania zakrętu na których widać błędy. Jeżeli nie to możesz kogoś poprosić aby zrobił Ci zdjęcia lub nagrał film i wszystko będziesz wiedział.
Triumph Street Triple
- jaroaro
- Bywalec
fazerem cieżko się składać bo podnóżki ma nisko i raczej zacznie drzeć podnóżki zanim dojdzie do kolana, na chamca wszystko można. https://www.youtube.com/watch?v=2S9jA0glDi8

black matt=grey (color by honda)
-
lagiboy - Moderator
Przede wszystkim przełam barierę psychiczną, na filmie widać, iż spokojnie jeszcze go możesz bardziej położyć, tylko prędkość musiała by być trochę większa, dla mnie pomogła szkoła i przede wszystkim przełamanie bariery i obaw przed upadkiem motocykla i Z750 czy Brevą bez problemu darłem podnóżki
Marcin
- mbied1
- Świeżak
OMFG
1. Nie rób tego na rondzie bo jest wyprofilowane tak żeby woda z niego spływała w czasie deszczu znaczy ma spadek na zewnątrz - jest pochyłe i zaraz się okaże że przyczepność zawiodła i odejdziesz "na drugi krąg":D Znajdź tor.
2. What the f*** is wrong with you kid
Stopy jak pisali wyżej - stopy na podnóżek bo jadąc z wystawioną stopą jak nią zahaczysz to ją połamiesz na zawsze
3. Siedzisz spięty jak klocek drewna ;D Pochyl się na max do przodu, ramiona luźno, kask do lusterka jakbyś chciał sprawdzić czy masz soczewki na oczach. Następnie 4litery z siodełka tak jakbyś chciał usiąść z boku moto.

1. Nie rób tego na rondzie bo jest wyprofilowane tak żeby woda z niego spływała w czasie deszczu znaczy ma spadek na zewnątrz - jest pochyłe i zaraz się okaże że przyczepność zawiodła i odejdziesz "na drugi krąg":D Znajdź tor.
2. What the f*** is wrong with you kid

3. Siedzisz spięty jak klocek drewna ;D Pochyl się na max do przodu, ramiona luźno, kask do lusterka jakbyś chciał sprawdzić czy masz soczewki na oczach. Następnie 4litery z siodełka tak jakbyś chciał usiąść z boku moto.
- tnts
- Świeżak
Fazerem to trochę ciężko na kolano zejść to nie jest moto do sportowej jazdy zdecydowanie za miękki, fazer to moto na miasto i trochę na trasę mimo słabej ochrony przed wiatrem...
- hanndabals
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości