Zawody Motocross
• Strona 1 z 1
Zawody Motocross
Witam. Mam kilka pytań dotyczących motocrossu. Pierwsze to : mam 14 lat i mieszkam w Toruniu czy w okolicach lub Bydgoszczy jest jakiś team/szkółka motocross? Czy jeśli nie będzie to czy mogę z licencją ścigać się sam bez drużyny? Jaki sprzęt jest potrzebny jaki motocykl do 15000 i czy motocyklem z sezonu np.2013 da sie jeździć w zawodach w roku 2015, 2016 etc.? Z góry dziękuje za odpowiedź.
- mxmydream
- Świeżak
na pewno jest, google.pl twoim przyjacielem.
mozesz chyba byc nie zrzeszony, ale mozesz ise zapisać do byle jakiego klubu w polsce, nie ma na to spiny. abys składke zapłacił.
motocykl - obojętne, kazda markowa crossówka sie nada. hehe mozesz kupic motocykl z 80 roku i startować w zawodach, nikt ci tego nei zabroni.
mozesz chyba byc nie zrzeszony, ale mozesz ise zapisać do byle jakiego klubu w polsce, nie ma na to spiny. abys składke zapłacił.
motocykl - obojętne, kazda markowa crossówka sie nada. hehe mozesz kupic motocykl z 80 roku i startować w zawodach, nikt ci tego nei zabroni.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Dołączę się do tematu, żeby nie zakładać nowego.
Od ilu lat można startować na OML'u w klasach 250 ?
Oczywiście chodzi mi o 4t, bo mam 13 lat i chciałbym nie raz wystartować, nieważne które miejsce nawet ostatnie
Od ilu lat można startować na OML'u w klasach 250 ?
Oczywiście chodzi mi o 4t, bo mam 13 lat i chciałbym nie raz wystartować, nieważne które miejsce nawet ostatnie

-
ariven76 - Świeżak
nie ma ograniczen wiekowych, i to nie oml tylko MML teraz
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
A wiesz może czy trzeba mieć buzer, ochraniacze kolan, łokci, usztywniacz szyi itp?
Bo mam kask, google to wiadomo i buty. Narazie poszukujÄ™ stroju ~400zl (spodnie, rekawice i bluza) bo stary sprzedalem bo wyroslem :/
Bo mam kask, google to wiadomo i buty. Narazie poszukujÄ™ stroju ~400zl (spodnie, rekawice i bluza) bo stary sprzedalem bo wyroslem :/
-
ariven76 - Świeżak
musisz poczytac regulamin, jakas tam częst stroju jest wymagana. ale tak czy siak nie pchał bym sie na zawody bez stroju bo to totalny bez sens, nie chodzi o to że ty sie wywalisz tylko ty bedziesz startował w grupie amatorów, a uwierz mi że tam nie kazdy potrafi zahamować w nagłej sytuacji, wiec jak ktos po tobie przejedzie crossówką to bedziesz załował że stroju nie masz. wiec tutaj nawet nie ma o czym rozmawiać
usztywniacz szyi dla mnie to nie priorytet, jak miekki tor to ochraniacze łokci też sobie odpuszczam. ale kolana buzer pas nerkowy to podstawa
usztywniacz szyi dla mnie to nie priorytet, jak miekki tor to ochraniacze łokci też sobie odpuszczam. ale kolana buzer pas nerkowy to podstawa
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości