Suzuki DR 125 - Silnik nie pracuje równo/problem z odpalanie
• Strona 1 z 1
Suzuki DR 125 - Silnik nie pracuje równo/problem z odpalanie
Cześć wszystkim
ostatnio mam drobne problemy ze starą DR'ką. Mianowicie, moto nie odpala po nocy w garażu (trzeba pchać) ale jak już się rozgrzeje to leci z rozrusznika (ale trzeba dawać po manetce, tu też moje pytanie, bo powinno odpalać na dotyk). Silnik w moto nie pracuję równo tzn. skacze po obrotach gdy stoi, tak jakby łapał jakieś fałszywe powietrze. I ostatnim nurtującym mnie problemem jest fakt, że na biegu gdy stoję moto bez gazu przygasa, muszę co jakiś czas walnąć manetką, żeby mi nie zgasł (ale na luzie jest ok).
DR'kę postanowiłem odpalić bo stała długo jako iż dawno na niej nie jeżdżę, ale chce się za nią znowu zabrać i sprzedać. w tym tygodniu zdążyłem ją pomalować i obszyć siedzenie
Ale co ważniejsze to wymieniłem tłok, uszczelniacze i akumulator. Czy ktoś wie co może powodować te rzeczy ? dodam, ze nie regulowałem gaźnika ani zapłonu czy to może być przyczyna ? Z góry dzięki za odpowiedź 

DR'kę postanowiłem odpalić bo stała długo jako iż dawno na niej nie jeżdżę, ale chce się za nią znowu zabrać i sprzedać. w tym tygodniu zdążyłem ją pomalować i obszyć siedzenie

- Lanori
- Świeżak
zapewne tak, zacznij od czyszczenia gaźnika, potem ewentualna regulacja. mozna by podmienic swiece dla pewnosci. rozumiem że jak wszystko skłądałes to ustawiłes na nowo zawory.
zapłon tam sie reguluje ?
zapłon tam sie reguluje ?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
świeca też nowa, a co do zapłonu te kurde sam pewien nie jestem XD wydaje mi się, że tak. zawory były regulowane. zauważyłem chwilę temu jeszcze ze w airboxie jest dziurka jakby wywiercona a z gaźnika mam jeden wolny wężyk ciśnieniowy.
- Lanori
- Świeżak
ale jak dołu nie rozbierałeś to zacznij od gaxnika
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 41 gości