[Aktualności] Skuter z silnikiem Hayabusy - ogień...
• Strona 1 z 1
[Aktualności] Skuter z silnikiem Hayabusy - ogień...
Dyskusja na temat: Skuter z silnikiem Hayabusy - ogień na wodzie!
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Skuter z silnikiem Hayabusy - ogień na wodzie!
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Skuter z silnikiem Hayabusy - ogień na wodzie!
- Ścigacz
- Mieszkaniec forum
dla informacji autora skutery wodne mają nawet po 320 KM a 200 to praktycznie standard byle RXP ma 215 KM<br><hr>m
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie wiem czy autor był kiedyś na wodzie, ale puenta jest rażąco niepoprawna. to, że się ślizgasz nie znaczy, że tam nie ma przyczepności. Jeżeli nie ma przyczepności to proszę o odpowiedź dla czego przy ruszaniu jej nie zrywa, a strzela jak rakieta?<br><hr>Jacek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jeden jak i drugi według mnie się lekko myli, do napędu skuter wodny wykorzystuje siłę odrzutu wody, na co mu więc przyczepność przy ruszaniu? Rakiety lub samoloty odrzutowe jej nie mają, a przecież jakos się napędzają <br><hr>MagicKomentatorzy napisał(a):Nie wiem czy autor był kiedyś na wodzie, ale puenta jest rażąco niepoprawna. to, że się ślizgasz nie znaczy, że tam nie ma przyczepności. Jeżeli nie ma przyczepności to proszę o odpowiedź dla czego przy ruszaniu jej nie zrywa, a strzela jak rakieta?<br><hr>Jacek<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
dokładnie, przyczepność na wodzie jest dużo większa niż opon na asfalcie... żadnym motocyklem czy samochodem na żadnych oponach nie dałoby się zrobić tak gwałtownego nawrotu o 180 stopni...<br><hr>sadff@sklfh.plKomentatorzy napisał(a):Nie wiem czy autor był kiedyś na wodzie, ale puenta jest rażąco niepoprawna. to, że się ślizgasz nie znaczy, że tam nie ma przyczepności. Jeżeli nie ma przyczepności to proszę o odpowiedź dla czego przy ruszaniu jej nie zrywa, a strzela jak rakieta?<br><hr>Jacek<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
no a jak zakręcasz? w skuterze nie masz miecza, a jedyne co może przeszkodzić w takim manewrze to środek ciężkości, nie brak przyczepności. No i chyba, że wyskoczysz z fali. oczywiście "przyczepność" to złe pojęcie, ale nie znam się aż tak na tym. jedyne co można na wodzie to dryfować, ale nie driftować <br><hr>JacekKomentatorzy napisał(a):Nie wiem czy autor był kiedyś na wodzie, ale puenta jest rażąco niepoprawna. to, że się ślizgasz nie znaczy, że tam nie ma przyczepności. Jeżeli nie ma przyczepności to proszę o odpowiedź dla czego przy ruszaniu jej nie zrywa, a strzela jak rakieta?<br><hr>Jacek<br>Komentatorzy napisał(a):Jeden jak i drugi według mnie się lekko myli, do napędu skuter wodny wykorzystuje siłę odrzutu wody, na co mu więc przyczepność przy ruszaniu? Rakiety lub samoloty odrzutowe jej nie mają, a przecież jakos się napędzają <br><hr>Magic<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Na wodzie nie ma przyczepności, jest opór wody, który kadłub i napęd muszą pokonać. A że wprowadzenie w pełny ślizg przy takiej czarciej mocy to ułamek sekundy, jak widać przy atomowym starcie na początku, to efekty są jakie są. A są zajedwabiste Chętnie wypróbowałbym to na jakimś dużym otwartym akwenie przy flaucie. Bo przy falach chwila nieuwagi i...<br><hr>Max3miasto
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
racja to jest opór wody. Nie jestem do końca pewien, czy skuter wejdzie w ślizg, bo w przeciwieństwie do motorówki nie jest napędzany kiedy odrywa się od wody, bo turbina pracuje wtedy na sucho.<br><hr>JacekKomentatorzy napisał(a):Na wodzie nie ma przyczepności, jest opór wody, który kadłub i napęd muszą pokonać. A że wprowadzenie w pełny ślizg przy takiej czarciej mocy to ułamek sekundy, jak widać przy atomowym starcie na początku, to efekty są jakie są. A są zajedwabiste Chętnie wypróbowałbym to na jakimś dużym otwartym akwenie przy flaucie. Bo przy falach chwila nieuwagi i...<br><hr>Max3miasto<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ani silnik z buzy ani 180km nie są niczym nadzwyczajnym w skuterkach wodnych. Pakowanie ciężkiego klamora obciążonego skrzynią biegów i próba konkurowania z fabrycznymi jednostkami, mającymi nie rzadko po 300 czy 500 koni to wypadło by co najmniej blado. <br><hr>tadek550
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Silnik fabrycznej Hayabusy to za mało jak na taki odjazd. Osobiście mam skuterek o mocy 260KM i wierzcie mi że ten czarny potwór ma jeszcze więcej. Co do przyczepności i driftowania - porównywanie do jazdy motocyklem jest raczej bezcelowe, trochę jakby porównać kajakarstwo z kolarstwem.<br><hr>piotr
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Film przyśpieszony... Myślę, że i bez tego byłby niezły efekt, ale ktoś chciał się i innych jeszcze bardziej podniecić, że aż zakłamał rzeczywistość.<br><hr>Tomek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Po pierwsze Panowie jest to oryginalny silnik Yamahy jet ski model FZR 1600 Turbo i film nie jest przyspieszony tylko ten jet ma takie odejście widziałem na własne oczy.<br><hr>Moto-Maniak97
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Po pierwsze Panowie jest to oryginalny silnik Yamahy jet ski model FZR 1600 Turbo i film nie jest przyspieszony tylko ten jet ma takie odejście widziałem na własne oczy.<br><hr>Moto-Maniak97
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
WIdać hayka stała się synonimem mocy wszędzie, Może kiedyś znajdziemy filmik jacht z silnikiem hajabuzy. ŁAŁ!!!!, ale musi zapier......<br><hr>adas
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Hhhauaa kolega chyba mieszka na slasku, skoro mowi ze tafla wody jest przyspieszona... Wystarczy spojrzeć na tempo opadania rozbryzgow zeby wiedziec ze to original. Pozdro dla hejterowKomentatorzy napisał(a):Film przyśpieszony... Myślę, że i bez tego byłby niezły efekt, ale ktoś chciał się i innych jeszcze bardziej podniecić, że aż zakłamał rzeczywistość.<br><hr>Tomek<br>
<br><hr>raptor 700
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl