Zobacz wÄ…tek - kurs Kat A
NAS Analytics TAG

kurs Kat A

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Postprzez SEPKOSKY » 12/4/2015, 22:44

Koleżka ile Ty masz lat? 27 czy 17? Zadajesz pytania jak 7 latek. Chłopem trzeba być, a nie miętką fają. Rodzina i dziewczyna będzie na motocyklu jeździła czy Ty? Chcesz jeździć to rób prawko i się nie oglądaj co mówią inni.
SEPKOSKY
Świeżak

Postprzez pablloss » 13/4/2015, 07:36

.

Jeśli Cię stać (głównie czasowo, bo o pieniądzach dżentelmeni nie rozmawiają ;)), rób i jedną, i drugą kategorię, ale na pewno nie odkładaj B.

No wlasnie koncze B i mam egzamin lada moment
pablloss
Świeżak

Postprzez pablloss » 13/4/2015, 07:37

SEPKOSKY napisał(a):Koleżka ile Ty masz lat? 27 czy 17? Zadajesz pytania jak 7 latek. Chłopem trzeba być, a nie miętką fają. Rodzina i dziewczyna będzie na motocyklu jeździła czy Ty? Chcesz jeździć to rób prawko i się nie oglądaj co mówią inni.

Tu juz nie chodzi o wiek czy jaja chce tylko rady doświadczonych kierowców nic wiecej
pablloss
Świeżak

Postprzez SlowMotion » 13/4/2015, 07:46

Jak słyszę o sprzętach typu z750 na pierwszy motocykl (i to bez żadnego doświadczenia na drodze) to rozumiem dlaczego odradzają Ci robienie prawka na A. Moja sugestia jest taka, żeby prawko zrobić, ale rozsądnie podchodząc do tematu i kupując coś o mocy 50-70km na start. Takie motocykle ważą zwykle 150-200kg i ta moc w zupełności wystarcza żeby nimi żwawo jeździć, a nie będą Cię próbowały sponiewierać w każdej możliwej sytuacji. W przeciwnym wypadku też odradzam robienie kat. A, niektórzy ze swoim podejściem się po prostu do tego nie nadają, a ja nie życzę nikomu żeby sobie zrobił krzywdę.
SlowMotion
Świeżak

Postprzez RSSSS » 13/4/2015, 08:11

Croowab napisał(a):Jazda autem jest "bezpieczniejsza" a doswiadczenie w drodze przekłada się na postrzeganie i przewidywanie w ruchu drogowym.

Zgadzam się, doświadczenie z obcowania z ruchem ulicznym to jeden z głównych elementów, który może nam zapewnić większe bezpieczeństwo!

Mając 17 lat za kółkiem bawię się nawet podczas jazdy w przewidywanie i zgadywanie co inni zaraz mi przed nosem "wycudują".
BMW S1000RR
RSSSS
Bywalec

Postprzez pablloss » 13/4/2015, 08:47

To juz trzymajmy sie głównego tematu bo nie chce wywołać wojny na odwieczny temat "pierwsze moto" to co mi sie podoba a kupie jak zaczne robic i zdam A to dwa inne swiaty...
pablloss
Świeżak

Poprzednia strona

Powrót do Motocykle

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości

na górê