Fantic RC 80 jaki cylinder
• Strona 1 z 1
Fantic RC 80 jaki cylinder
Siema dziś przyszła kolej na szlif cylindra nigdy go nie robiłem średnica tłoka to 47.50 który to będzie szlif i dalej Fanatic RC 80 jaką ma tuleje nicasil czy żeliwo dodam dalej że przykładałem magnes coś tam się trzyma ale nie mocno pozdrawiam czekam na odpowiedz ! 

- Ganjamafia
- Świeżak
- Ganjamafia
- Świeżak
na przyszłosc dział offroad gdzie przenoszę
na 1 rzut oka wyglÄ…da na nicasil.
zrób test - przyłóz magnes do żeliwnego kaloryfera potem do tuleji, jak siła podobna to żeliwo. jak duuuuuzo mniejsza nicasil. fotka kiepska ale mi wygląda na nicasil.
nie wiem który to szlif/selekcja, sprawdź w katalogach częsci, pozatym czasami kazda firma moze miec swoją selekcje dla danego wymiaru. bo np selekcja A nie musi sie od tego samego wymiaru zaczynać, czasami moze byc 0.01 mm mniejsza w jakiejs firmie i potem kazda kolejna sie rózni o jakis tam wymiar. wiec sie kupuje pod srednice cylindra
tak czy siak - warto by oddac cylinder do honowania bo na tym potem wszystko dłuzej pojeździ, przy okazji jak bedzie u mechanika bedziesz mógł dokonac pomiaru żeby określić jaka selekcje tłoka wpakować
na 1 rzut oka wyglÄ…da na nicasil.
zrób test - przyłóz magnes do żeliwnego kaloryfera potem do tuleji, jak siła podobna to żeliwo. jak duuuuuzo mniejsza nicasil. fotka kiepska ale mi wygląda na nicasil.
nie wiem który to szlif/selekcja, sprawdź w katalogach częsci, pozatym czasami kazda firma moze miec swoją selekcje dla danego wymiaru. bo np selekcja A nie musi sie od tego samego wymiaru zaczynać, czasami moze byc 0.01 mm mniejsza w jakiejs firmie i potem kazda kolejna sie rózni o jakis tam wymiar. wiec sie kupuje pod srednice cylindra
tak czy siak - warto by oddac cylinder do honowania bo na tym potem wszystko dłuzej pojeździ, przy okazji jak bedzie u mechanika bedziesz mógł dokonac pomiaru żeby określić jaka selekcje tłoka wpakować
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Rozmyślałem trochę bo w cylku mam krechy bo mi wyrzygał pierścienie i teraz co zrobić z częściami do niego bardzo słabo znalazłem tec katowice i mogą mi wbić tuleje żeliwną pod tłok yamahy dt lc 80 wykonywali już taka misję jak myślicie jaki to będzie koszt ??? po 2 jednak nicasil jak mogę naprawić te rysy ???? czy w ogóle warto :/ czy dawać żeliwną tuleje ?? plus bym musiał szukać tłoka meteora np
..... więc jak żeliwna tuleja i tłok yamahy dt lc2 czy naprawa nicasilu +++ tłok za 300 400 zł ;/ pomocy ! ;/

- Ganjamafia
- Świeżak
dodam to że tłoki od yamahy dt są znaczenie większe co za tym większa moc -------- wał może dostać po piz*** ???
do tego motorku ciężko o części

- Ganjamafia
- Świeżak
edytuj posty - nie pisz jeden pod drugim
tak jak juz rozmawialismy
ale nie dodałeś ze masz rysy, skoro tak to żeliwo najrozsądniejsza opcja
i tłok do DT wcale nie moze miec wiekszej srednicy, jak oni ci roztocza cylinder oryginalny to wsadzą podobnej wielkosci tłok.
tak jak juz rozmawialismy
ale nie dodałeś ze masz rysy, skoro tak to żeliwo najrozsądniejsza opcja
i tłok do DT wcale nie moze miec wiekszej srednicy, jak oni ci roztocza cylinder oryginalny to wsadzą podobnej wielkosci tłok.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości