Zobacz wątek - Przewiewne buty miejskie
NAS Analytics TAG

Przewiewne buty miejskie

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Przewiewne buty miejskie

Postprzez vtream » 5/4/2015, 11:55

Hej. Mam mały problem w doborze butów miejskich na moto. Otóż normalnie wybrałbym buty które są najwygodniejsze i zapewniają mi najlepszą ochronę, ale niestety mam taki problem, że bardzo szybko pocą mi się stopy, przez o muszę mieć buty jak najzimniejsze. Oczywiście chodzi o buty do jazdy po mieście, jak najniższe, ale żeby zapewniały to minimum ochrony przy jak największej przewiewności (wole żeby stopy mi zamarzły niż się ugotowały w butach)

Szukam czegoś w okolicach 300zł
vtream
Świeżak

Postprzez Vergon » 5/4/2015, 11:59

Mam SMX-5 i jak wystawię nogi za owiewki to w środku wieje halny. Jest jeszcze SMX-5 Vented, więc w tych musi być tylko lepiej. Tylko to buty poza Twoim budżetem, ale za 300 i tak nie kupisz niczego sensownego a co dopiero mowa o wentylowanych.
Vergon
VIP Ścigacz.pl

Postprzez vtream » 5/4/2015, 12:09

Vergon napisał(a):Mam SMX-5 i jak wystawię nogi za owiewki to w środku wieje halny. Jest jeszcze SMX-5 Vented, więc w tych musi być tylko lepiej. Tylko to buty poza Twoim budżetem, ale za 300 i tak nie kupisz niczego sensownego a co dopiero mowa o wentylowanych.

Tym bardziej, że szukam czegoś niskiego do miasta, a te które Ty masz sa wysokie :?

300zł to tak było pisane z nadzieją, że oś się może znajdzie w tej cenie.. wiedząc jak wygląda kupowanie i wybieranie sprzętu w moim przypadku, to wiem, że pewnie zdecyduję się na coś w okolicach 400zł :roll:
vtream
Świeżak

Postprzez Vergon » 5/4/2015, 12:15

Łydka Ci się nie poci tylko stopa a różnica w ochronie jest ogromna.
Vergon
VIP Ścigacz.pl

Postprzez vtream » 5/4/2015, 12:54

A jak potem jeśli chodzi o wygodę w chodzeniu po mieście? Spodziewam się, że w ciepłe dni prędzej się zagotuję w takich wysokich butach, niż w niskich :roll:

Pomijajac fakt, że na poczatku nie będę miał spodni na moto, więc może mi byc cieżko zakładac normalne spodnie na te wyższe buty ;) Generalnie jestem raczej nastawiony na niskie buty, a nie wysokie. Z nastawieniem że w wyższych mam lepsza ochronę to od razu mogę kupic takie jak na motorcoss. :wink: tylko nie do końca tego potrzebuję :)

EDIT: dodatkowo zauważyłem, że niskie buty sa raczej tańsze od wysokich, więc prędzej się wpasują w mój ograniczony budżet ;)
vtream
Świeżak

Postprzez Fugu » 5/4/2015, 13:12

Fugu
Mieszkaniec forum

Postprzez vtream » 5/4/2015, 14:29

biore wersje eko! może mi byc w nich trochę goraco, ale wygladaja genialnie. i ta ochrona! :D

co do drugich - orientujecie się jak z dostępnościa w polsce? cenowo wychodza bardzo fajnie. jeśli bym ich nie znalazł, to jak przy nich wypadaja FALCO NOVO 2? bo przy wysyłce z tamtego sklepu może mnie wyjść podobnie jeśli chodzi o cene. :?
vtream
Świeżak

Postprzez Vergon » 5/4/2015, 14:35

Spodnie się zazwyczaj wkłada do butów a nie odwrotnie. Ja jak schodzę z moto to rozpinam suwaki, rzepy, rozchylam rozpięte buty i spinam je końcówkami rzepów że mam przewiew jak w kaloszach ;)
Vergon
VIP Ścigacz.pl

Postprzez vtream » 5/4/2015, 23:55

Poszukałem i w sumie nigdzie nie znalazłem taniej tych alpinestars, a wysyłka z tamtego sklepu jest w miarę tania (spodziewałem się droższej ;) ) więc pewnie tam zmówię (w sumie wychodzi około 370zł). Fajnie by jeszcze było gdyby ktoś się wypowiedział nt wentylacji w tych butach, bo jak jest słaba, to wtedy całkiem zrezygnuję z tego modelu.. umęczyłbym się w nich strasznie.
vtream
Świeżak

Postprzez Klusekb » 13/4/2015, 22:01

Jak Ci się mocno pocą stopy to kup sobie coś z tej grupy produktów:

http://www.atm-motocykle.pl/product-pol-9176-Skarpety-FOX-Coolmax-Thin-Given-red-white.html (otwórz link)
Klusekb
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe