Wymiana układu napędowego
• Strona 1 z 1
Wymiana układu napędowego
Mam motorower marki YinxIang (nazwa sama wskazuje ;p) części do tego pasują od bartona i rometa, więc tak: chciałem kupić sobie zębatki i łańcuch i teraz czy kupować zwykłe chińskie po taniości czy wydać te 10-20zl więcej i czuć się bezpieczniej? I czy jest jakaś różnica bo wybrałem zębatkę pasującą do mojego motoroweru a w jej opisie był typ pojazdu Cross czy to robi jakąś różnicę?
EDIT: I jeszcze jedno czy coś się zmieni jeśli aktualnie mam 13 zębów z przodu i 44 z tyłu a teraz na tył dam np.45? Bo zębatki z 44 nie mogę znaleźć..
EDIT: I jeszcze jedno czy coś się zmieni jeśli aktualnie mam 13 zębów z przodu i 44 z tyłu a teraz na tył dam np.45? Bo zębatki z 44 nie mogę znaleźć..
- Marquez
- Świeżak
Wystarczy kupić zębatki w odpowiednim ułożeniem mocować i ilością zębów. Z pewnością nie będziesz katował maszyny więc pęknięcia zebatki odpadają (A nawet bardzo rzadko się zdarzają). Jedynym problemem może być "tani" łańcuch, chociaż i na to nie ma zasady gdyż w swoim RMX'ie miałem już dwa razy porządny i drogi łańcuch od RM'a i takowy się rozsypał a z łańcuszkiem od MZ'ki jeżdżę cały sezon 

-
Makhartris - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości