Zobacz wątek - honda cb 500 sprzęgło
NAS Analytics TAG

honda cb 500 sprzęgło

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

honda cb 500 sprzęgło

Postprzez hanndabals » 25/3/2015, 12:12

Siema, dostałem telefon od braciaka że wraca zza granicy do polski i żeby jechać do niego i doprowadzić do stanu używalności po zimie jego honde cb 500. Wsiadłem na mojego GSa i pojechałem, więc tak zmieniłem filtr z olejem sprawdziłem resztę płynów wszystko ok, pszeszedłęm do napędu nasmarowałem sprayem łańcuch i zębatki wlałem paliwo do baku ssanie i poszła na strzała troche pogrzebałem przy gaźniku bo gubiła obroty i chodzi jak złoto, stała na stopce centralnej wrzuciłem 1 żeby smar się rozszedł i tu zaczął się problem że tylne koło kręci się (na wciśniętym sprzęgle) sprzęgło do ROBOTY? kiedy dodaje gazu na sprzęgle to koło nie kręci się szybciej niż bez gazu, wsiadłem się przejechać wszystko wydaje się ok płynie rusza z miejsca nie ślizga się biegi wskakują bardzo ładnie. To normalne czy sprzęgło do naprawy ?
POMOCY
hanndabals
Świeżak

Postprzez SpeedyGonzales » 25/3/2015, 19:34

I na początek zrób prostą rzecz, rozklej sprzęgło (na zgaszonym silniku 1 wciśnięte sprzęgło i pchasz metr, dwa) a jak nie pomoże słuchaj kolegi wyżej. Skoro motocykl stał długo to mogły się skleić tarczki a to żadna tragedia.
SpeedyGonzales
Mieszkaniec forum

Postprzez melvin » 25/3/2015, 20:40

Też to miałem w CB 500, po rozgrzaniu oleju ustępowało, znalazłem na to dobry sposób, miałem na to wyje...
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! :twisted:
melvin
PierwszyOkrutny

Postprzez hanndabals » 27/3/2015, 06:00

To chyba nic złego bo nic poza tym sie nie dzieje hania chodzi jak złoto;-)
hanndabals
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa