honda cb 500 sprzęgło
• Strona 1 z 1
honda cb 500 sprzęgło
Siema, dostałem telefon od braciaka że wraca zza granicy do polski i żeby jechać do niego i doprowadzić do stanu używalności po zimie jego honde cb 500. Wsiadłem na mojego GSa i pojechałem, więc tak zmieniłem filtr z olejem sprawdziłem resztę płynów wszystko ok, pszeszedłęm do napędu nasmarowałem sprayem łańcuch i zębatki wlałem paliwo do baku ssanie i poszła na strzała troche pogrzebałem przy gaźniku bo gubiła obroty i chodzi jak złoto, stała na stopce centralnej wrzuciłem 1 żeby smar się rozszedł i tu zaczął się problem że tylne koło kręci się (na wciśniętym sprzęgle) sprzęgło do ROBOTY? kiedy dodaje gazu na sprzęgle to koło nie kręci się szybciej niż bez gazu, wsiadłem się przejechać wszystko wydaje się ok płynie rusza z miejsca nie ślizga się biegi wskakują bardzo ładnie. To normalne czy sprzęgło do naprawy ?
POMOCY
POMOCY
- hanndabals
- Świeżak
I na początek zrób prostą rzecz, rozklej sprzęgło (na zgaszonym silniku 1 wciśnięte sprzęgło i pchasz metr, dwa) a jak nie pomoże słuchaj kolegi wyżej. Skoro motocykl stał długo to mogły się skleić tarczki a to żadna tragedia.
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
- hanndabals
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa