Skuter 50ccm pali żarówki
• Strona 1 z 1
Skuter 50ccm pali żarówki
Witam serdecznie,
posiadam skutera o pojemności 50ccm i od jakiegoś czasu mam problem. Zauważyłem że mam spalone żarówki to je wymieniłem na nowe pojeździłem dosłownie chwile i znowu się spaliły. Pomyślałem pewnie regulator napięcia padł to go wymieniłem na nowy i niestety dalej to samo. Czego to może być przyczyna ?
posiadam skutera o pojemności 50ccm i od jakiegoś czasu mam problem. Zauważyłem że mam spalone żarówki to je wymieniłem na nowe pojeździłem dosłownie chwile i znowu się spaliły. Pomyślałem pewnie regulator napięcia padł to go wymieniłem na nowy i niestety dalej to samo. Czego to może być przyczyna ?
-
Adoz3251 - Świeżak
Może być zwarcie w instalacji elektrycznej. Najlepiej jakbyś przejrzał kabelki, czy nie są gdzieś wytarte, połamane. Z przodu o to nie problem, kręcisz kierownicą, plastik dociśnie i już masz załatwione takie właśnie akcje.
Jeżdżenie "ścigaczem" po mieście to jak bieganie po lesie w garniturze.
-
Rolnik62 - Bywalec
Gdzie i jakie żarówki kupujesz zacznijmy od tego?
Jeśli żarówka jest wstrząśnięta to prędzej czy później się spali...
Regulator napięcia to podstawa... sprawdź jakiegoś kumpla swego regulator i zobacz czy będzie to samo...
Dzisiaj w sklepach można taki szajs kupić że głowa mała...
Kable też należało by sprawdzić... może po prostu woda sie gdzies dostała i temu tak się dzieje... Przedmuchaj każda kosteczke z przodu powietrzem bo może być tam gdzieś woda...
Jeśli żarówka jest wstrząśnięta to prędzej czy później się spali...
Regulator napięcia to podstawa... sprawdź jakiegoś kumpla swego regulator i zobacz czy będzie to samo...
Dzisiaj w sklepach można taki szajs kupić że głowa mała...
Kable też należało by sprawdzić... może po prostu woda sie gdzies dostała i temu tak się dzieje... Przedmuchaj każda kosteczke z przodu powietrzem bo może być tam gdzieś woda...
- kamil52505
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości