Dźwięk dwusuwa w Hondzie NSR
• Strona 1 z 1
Dźwięk dwusuwa w Hondzie NSR
Planuję zakup mojego pierwszego motocykla. Jak na pierwszy motor myślę, że fajny był by wybór NSRki 125 z rocznika 97 w zwyż. Podoba mi się bo ma całkiem niezłe osiągi jak na taki lekki, mały motor. Tylko tragiczne jest bzyczenie silnika
jak w każdych dwusuwach. Mam do was pytanie, czy wogóle są jakieś sposoby na to, by troszkę ograniczyć bzyk tego motorka? Nie znam się na tym całkowicie, może są w sprzedaży jakieś tłumniki, wydech lub całkowicie inne rozwiązania które trochę niwelują ten beznadziejny dźwięk albo go nawet zmieniają?

- arbgor
- Świeżak
chlopie nie wiem czy wiesz ale nsr ma wlasnie najgorsze osiagi w swojej klasie chyba z mowimy tez o cbr ale to jedna wielka pomylka. hmm niby sa sposoby tzn mozna kupic jakis tam tlumik ale w gruncie rzeczy nsr bzykiem powstala i bzyczec bedzie chyba ze ja krec pod 8tys obrotow caly czas i nie bedzie tak bzyczala
P.s. juz ci chlopie wspolczuje
a czego to zaraz sam sie dowiesz

P.s. juz ci chlopie wspolczuje

nsr125------>dr350
motocykl-5tys zl, kask300zl,rycie banki rodzicom-12/24h,paliwo-4,50litr, wrazenia z przebytej drogi=bezcenne
motocykl-5tys zl, kask300zl,rycie banki rodzicom-12/24h,paliwo-4,50litr, wrazenia z przebytej drogi=bezcenne
- patrykmulek
- Bywalec
moze zaadaptować wydechy od gsxr'y? albo od erlana? Zyskasz dzieki temu wiecej mocy. A jak dodasz zebatke szmocy to lochoho bedzie szlo jak rakieta. Co do ograniczenia bzyku zatkaj wydech ziemniakiem. A jak juz to przeczytales to:
idz stad ..... do dzialu skutery!
idz stad ..... do dzialu skutery!
www.rosamotorcycle.pl | | FZ600/XRV650/WR450
-
rosa - VIP Ścigacz.pl
patrykmulek napisał(a): powstala i bzyczec bedzie chyba ze ja krec pod 8tys obrotow caly czas i nie bedzie tak bzyczala
P.s. juz ci chlopie wspolczujea czego to zaraz sam sie dowiesz
hehe dokładnie ja też sie przyłanczam

Właśnie bzykanie jest fajne

Yamaha RD 500 też jest w dwusuwie jak widziałem filmik jak koleś się przeleciał przez miasto to tylko jazgot szedł po ulicy
A co do tej najsłabszej klasy jest to pojęcie względne bo niektóre rotaxy nawet 15 tys nie zrobią! ale jadą 20 na godzine wiecej

Zresztą wszystko zależy od stylu "jazdy" zostaw mi swojego na dzień w garażu zobaczysz jak potem będzie jeździł

A teraz czekamy na kabaret

Bóg stworzył człowieka po to żeby jeździł motorem 

-
VCO - Świeżak
Re: Dźwięk dwusuwa w Hondzie NSR
arbgor napisał(a):Planuję zakup mojego pierwszego motocykla. Jak na pierwszy motor myślę, że fajny był by wybór NSRki 125 z rocznika 97 w zwyż. Podoba mi się bo ma całkiem niezłe osiągi jak na taki lekki, mały motor. Tylko tragiczne jest bzyczenie silnikajak w każdych dwusuwach. Mam do was pytanie, czy wogóle są jakieś sposoby na to, by troszkę ograniczyć bzyk tego motorka? Nie znam się na tym całkowicie, może są w sprzedaży jakieś tłumniki, wydech lub całkowicie inne rozwiązania które trochę niwelują ten beznadziejny dźwięk albo go nawet zmieniają?
patrykmulek napisał(a):P.s. juz ci chlopie wspolczujea czego to zaraz sam sie dowiesz
Czyli jednak Patryku rozumiesz o co chodzi, powiedz mi czy to już nie było dziesiątki razy? czy nsr nadaje się na pierwszy motocykl, jaki wydech i co jeszcze?
a kabaretu nie będzie bo założe się że i tak temat usuną.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Ścigacz.pl
Kup jakiegoś Arrowa za 2k zł i będziesz miał dźwięk bardziej metaliczny (coś al'a cross) no i przy okazji lepsze osiągi, natomiast charakterystyki silnika chociażbyć na głowie stanął to nie zmienisz.
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Ścigacz.pl
mar111cin ja to zawsze rozumialem ale trzeba sie z tym pogodzic bo zawsz bedzie duzo swierzych forumoiczow i beda durne pytania. pozdrawiam
nsr125------>dr350
- patrykmulek
- Bywalec
-
Valentino-Rossi-46 - Bywalec
to moze jchales za jakims doroslym scigaczem co? albo ta nsr to widzial w jakims filmie
nsr125------>dr350
- patrykmulek
- Bywalec
-
Masz racje z większym tlumikeim traci na osiągach ale ma troche lepszy glos. Kiedyś jeździłem taką to pracuje jak jakaś slaba 400. Ale jeżeli nie chcesz stracicc mocy kup sobie tłumik NINJA. Super bass i na prawdę niezłe osiągi 

### SUZUKI GSXR K4 ###

- gawron0
- Świeżak
-
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm