Cpi sm 80
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Cpi sm 80
Witam, zakupiłem dwa tygodnie temu moją cpi z 2008 roku. Problem jest w tym, że na zimnym silniku nie odpala z kopa, żeby go z rana odpalić albo chociaż po skonczonych lekcjach, to musze brać go na popych, myśle, że za duzo powietrza sie dostaje i trzeba gaznik wyregulować ale czekam na wasze odpowiedzi poniewaz jestem w tym nieco zielony. Pozdrawiam
- zen1th
- Świeżak
sanekkorzenna dzisiaj spróbuje pogrzebać i dam znać i jak cos to mi doradzisz, wykręcę caly gaźnik i sprawdze to ssanie
edit.
Dobra sprawa wygląda tak, bylem dzisiaj to sprawdzic to ssanie i jak mialem pociagniete do gory to nie chcial odpalic, dopiero po dluzszym kopaniu licznik zaczął się włączać i po jego włączeniu zapalił. Czy to wina nie naładowanego akumulatora? Dzisiaj jeszcze byłem się przejechać, był dobrze rozgrzany więc sobie chcialem v max sprawdzic, jechalem 120 km/h przez pare sekund i zwolnilem, jak dodawalem gazu to bylo brak reakcji na to po czym zgasł. Mysle ze to wina braku paliwa bo w filtrze paliwa bylo praktycznie zero ale w baku cos jeszcze było. Przy garażu go odpaliłem i chodził jak kosiarka, przed tym chodził bardziej basowo a teraz przy odpaleniu jak typowa kosiareczka. Wina jest tego ze nie bylo paliwa? Sorki ze tyle pytam no ale jestem zielony praktycznie, kupilem moto zeby sie wiecej poduczyć

edit.
Dobra sprawa wygląda tak, bylem dzisiaj to sprawdzic to ssanie i jak mialem pociagniete do gory to nie chcial odpalic, dopiero po dluzszym kopaniu licznik zaczął się włączać i po jego włączeniu zapalił. Czy to wina nie naładowanego akumulatora? Dzisiaj jeszcze byłem się przejechać, był dobrze rozgrzany więc sobie chcialem v max sprawdzic, jechalem 120 km/h przez pare sekund i zwolnilem, jak dodawalem gazu to bylo brak reakcji na to po czym zgasł. Mysle ze to wina braku paliwa bo w filtrze paliwa bylo praktycznie zero ale w baku cos jeszcze było. Przy garażu go odpaliłem i chodził jak kosiarka, przed tym chodził bardziej basowo a teraz przy odpaleniu jak typowa kosiareczka. Wina jest tego ze nie bylo paliwa? Sorki ze tyle pytam no ale jestem zielony praktycznie, kupilem moto zeby sie wiecej poduczyć

- zen1th
- Świeżak
Witam, dzisiaj wyczyściłem cały gaźnik i naprawiłem to ssanie, teraz odpala od kopa, tylko ze jak go odpalam to ma bardzo wysokie obroty, zmniejszanie nic nie dalo. Czy to chodzi o regulacje? I z cylindra dziwny dźwięk się wydobywa, tak jakbym wydechu nie miał czy coś takiego i to od tego czasu kiedy mi zgasł na drodze. Pozdrawiam licze na pomoc
- zen1th
- Świeżak
Dobra dzisiaj zrobilem i chyba zle wlozylem tą iglice bo nie reaguje na śrubkę od obrotów. Jak na niego dzisiaj wsiadłem to przy gazowaniu czułem jak moto wibruje a nigdy tak nie było no i na dodatek sprzęgło nie łapie i jak mam to zrobić? Pozdrawiam
- zen1th
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości