Zobacz wątek - Warto kupić używane buty motocyklowe?
NAS Analytics TAG

Warto kupić używane buty motocyklowe?

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Warto kupić używane buty motocyklowe?

Postprzez thekonrab » 12/3/2015, 19:07

Witam!
Czy jest sens kupowania używanych butów motocyklowych ? Pytam bo mam możliwość zakupienia SIDI B2 z normalnymi śladami użytkowania.
thekonrab
Świeżak

Postprzez SpeedyGonzales » 12/3/2015, 20:36

Ja miałbym lekkie opory, to nie kurtka że upierzesz i pasi. Teoretycznie da się zdezynfekować tanio, wymienić wkładki ale jak kto woli. Ja nie krytykuję, bo to nie buty kisnące 8h w pracy, ale jak kto lubi. Jak by ktoś nie trafił z rozmiarem, i sprzedawał po kilku założeniach tanio to jak najbardziej (ale nikt prawdy nie napisze, każde mało używane, tak jak każdy motocykl "paanie bezwypadkowy"), jak jakieś poniszczone i zaniedbane to nie warto.
SpeedyGonzales
Mieszkaniec forum

Postprzez lagiboy » 12/3/2015, 22:28

jak barkuje kasy na nowe to warto, lub jesli sprzedaje ktoś kogo znasz i wiesz jak były użytkowane, czasami ktoś wymienia na nowsze a stare są jeszcze w dobrym stanie. Jeśli z nieznanego źródła to ryzyk fizyk. Część ludzi będzie sprzedawać w dobrej intencji, reszta będzie chciała opchnąć badziew za złoto... np nie chciałbym kupić butów od kogoś kto zmienia skarpetki 2 razy w tygodniu, nie myje nóg, nie dba o higienę, waży ponad 120kg bo ugniecie wnętrze buta. Ale np od brata spokojnie bym brał bo znam jego podejście i wiem jak dba o rzeczy.
black matt=grey (color by honda)
lagiboy
Moderator

Postprzez Zimny72 » 13/3/2015, 09:18

Jak się nie ma kasy to się nie wybrzydza. Ale osobiście jak miałbym wydać kasę na używane z górnej półki, to wolałbym kupić nowe z niższej. Przyjrzyj się markom Falco i Gaerne - też włoskie buty, dobrej jakości i tańsze. Mam Falco Oxegen 2 i Novo 2 i jestem zadowolony. Niemniej mając wybór - nie chciałbym nosić po kimś majtek albo butów.
Moto Guzzi V7 - szkoda życia na brzydkie motocykle.
Zimny72
Zimny Drań

Postprzez Movi » 13/3/2015, 10:42

Ja bym wolał kupić niższą półkę ale nowe, niż nawet najlepsze buty używane...

Brzydzę się po prostu i tyle...

W ogóle nie jestem zwolennikiem jakiejkolwiek używanej odzieży..
Movi
Moderator

Postprzez RSSSS » 13/3/2015, 12:01

Movi napisał(a):Ja bym wolał kupić niższą półkę ale nowe, niż nawet najlepsze buty używane...

Brzydzę się po prostu i tyle...

W ogóle nie jestem zwolennikiem jakiejkolwiek używanej odzieży..

Mam tak samo...

Kupiłem nawet buty do bowlingu, choć gram raz na ruski rok, żeby tylko nie musieć ubierać tych co dają na kręgielni.
BMW S1000RR
RSSSS
Bywalec

Powrót do Akcesoria motocyklowe