Aprilia rs 125 - gaśnie , nie trzyma wolnych obrotów
• Strona 1 z 1
Aprilia rs 125 - gaśnie , nie trzyma wolnych obrotów
Witam serdecznie mam problem z moją Aprilią rs 125 2007 r A mianowicie problem polega na tym że gdy odpalę motocykl nie trzyma obrotów i gaśnie , muszę cały czas trzymać ją na obrotach manetką . Podejrzewam że to jest przyczyna niedziałającego ssania , kiedy zwiększam ssanie nic się nie dzieje ani gdy je zmniejszam , jak można to naprawić i czy da się we własnym zakresie . Za wszelkie odpowiedzi z góry dziękuje i pozdrawia. 

- knop3r
- Świeżak
Dlatego napisałem o mechaniku.
Ciepłotę świec dobiera się do silnika, natomiast aku dobiera się do instalacji elektrycznej pojazdu. Nie masz pojęcia, nie chce Ci się poczytać mądrej literatury to nie ruszają bo popsujesz i będzie drogo.
A BTW gasnąć może bo na wolnych daje mało prądu (poczytaj sobie o tym i nie na forach), a aku nie wydala dawać te kilka A na zapłon. Przyczyn może być bardzo wiele, przez internet nikt Ci tego nie naprawi, jak Ty nawet nie wiesz co i jak działa, tudzież co i jak sprawdzić.
Ciepłotę świec dobiera się do silnika, natomiast aku dobiera się do instalacji elektrycznej pojazdu. Nie masz pojęcia, nie chce Ci się poczytać mądrej literatury to nie ruszają bo popsujesz i będzie drogo.
A BTW gasnąć może bo na wolnych daje mało prądu (poczytaj sobie o tym i nie na forach), a aku nie wydala dawać te kilka A na zapłon. Przyczyn może być bardzo wiele, przez internet nikt Ci tego nie naprawi, jak Ty nawet nie wiesz co i jak działa, tudzież co i jak sprawdzić.
Daytona, MW, GT... byle latało
.

- Rura
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość