Wymiana oleju bez klucza
• Strona 1 z 1
Wymiana oleju bez klucza
Jak dokręcić miskę olejową bez klucza dynamometrycznego, żeby nie uwalić gwintu? Trochę nie opłaca mi się kupować klucza za ponad 300 zł, żeby poprawnie dokręcić jedną śrubę w motocyklu.
Możecie mi pisać, że z wyczuciem, ale wiem że go nie mam bo zdarzało mi się uwalić gwint.
Na serwis ciągał nie będę, bo wymiana oleju prosta sprawa, a najbliższy serwis 100 km od domu.
Może kupno klucza do 100 zł ma sens, jeśli chodzi o amatorskie zastosowanie?
Możecie mi pisać, że z wyczuciem, ale wiem że go nie mam bo zdarzało mi się uwalić gwint.

Może kupno klucza do 100 zł ma sens, jeśli chodzi o amatorskie zastosowanie?
-
Kirgeron - Świeżak
Kirgeron albo może masz jakiś zaprzyjaźniony warsztat który Ci pożyczy na dzien takiego klucza. Jakiegos wujka albo coś.
Ja podobnie jak senek wszystko robię na czuja, ale pare razy już szpilkę od cylindra urwałem w skuterach i simsonie. Od tamtego czasu wszystko dokręcam na wdechu. A dzwiek pekajacej szpilki nie nalezy do tych przyjemnych
Ja podobnie jak senek wszystko robię na czuja, ale pare razy już szpilkę od cylindra urwałem w skuterach i simsonie. Od tamtego czasu wszystko dokręcam na wdechu. A dzwiek pekajacej szpilki nie nalezy do tych przyjemnych

Simson s51 jest, Jawa 350 typ.632 jest
-
cioracz - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa