Kxf 450 Nie schodzi z obrotów
• Strona 1 z 1
Kxf 450 Nie schodzi z obrotów
Witam
Mianowicie mam taki problem ze moto pali ładnie lecz gdy dodam gazu i go odejmę do końca to motocykl nie schodzi z obrotów, trzyma je przez kilka sekund i potem udaje mu się zejść (Gdy da się mu dużo gazu to zejdzie ale na wyższe niż normalne obroty, i to właśnie na nich utrzymuje się kilka sekund), dodam że to nie wina rolgazu, sprawdzone linki, wszystko ok. Gaźnik wydaje się być w porządku. Jeśli to wina gaźnika to jak ją zniwelować ? Pozdrawiam
Mianowicie mam taki problem ze moto pali ładnie lecz gdy dodam gazu i go odejmę do końca to motocykl nie schodzi z obrotów, trzyma je przez kilka sekund i potem udaje mu się zejść (Gdy da się mu dużo gazu to zejdzie ale na wyższe niż normalne obroty, i to właśnie na nich utrzymuje się kilka sekund), dodam że to nie wina rolgazu, sprawdzone linki, wszystko ok. Gaźnik wydaje się być w porządku. Jeśli to wina gaźnika to jak ją zniwelować ? Pozdrawiam
- beniu1212
- Świeżak
Standardowo przeczyść gaźnik żeby mieć jasną sytuacje od tej strony (a i przyda ci się na nadchodzący sezon ;D ) 2. Wyreguluj go zgodnie z serwisówką
3. Miałem w pewnym sensie podobną sytuacje bo motocykl utrzymywał się na strasznie wysokich obrotach, a wyregulowany zgodnie z serwiskówką, to pokręciłem tą śrubą która jest pod tą czarną gumą (u góry; już nie pamiętam czy skręcałem czy odkręcałem)
. Zdjęcie starego gaźnika ale to tu nie ma żadnej filozofii.
Trochę się nie fachowo wyrażam i pisałem ogólnikami za co przepraszam ale myślę że załapiesz o co mi chodziło.
3. Miałem w pewnym sensie podobną sytuacje bo motocykl utrzymywał się na strasznie wysokich obrotach, a wyregulowany zgodnie z serwiskówką, to pokręciłem tą śrubą która jest pod tą czarną gumą (u góry; już nie pamiętam czy skręcałem czy odkręcałem)
Trochę się nie fachowo wyrażam i pisałem ogólnikami za co przepraszam ale myślę że załapiesz o co mi chodziło.
-
Snaffy - Świeżak
Chodzi Ci o śrubę "A" na zdjęciu ?
(otwórz link)

- beniu1212
- Świeżak
Snafiemu chodzi o śrubkę regulującą naciąg linki, niestety ale tutaj jest inaczej rozwiązane doprowadzenie linek (są 2) i tutaj raczej pomoże czyszczenie (poprawne założenie przepustnicy) i regulacją śrubką "A"
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości