Instalacja Elektryczna-ProszÄ™ o pomoc
• Strona 1 z 1
Instalacja Elektryczna-ProszÄ™ o pomoc
Witam, chciałbym Kupić Całą Instalację elektryczną do mojego "Chinola" Cross Kingway Yamasaki (YM50GYS) nie Bardzo wiem skąd, Szukałem i nigdzie owej instalacji nie ma,
Jeżeli wiecie to proszę o pomoc,
albo pytanie, z którego innego motocyklu będzie pasowała Instalacja do mojego Crossa.
Dziękuję za pomoc
Jeżeli wiecie to proszę o pomoc,
albo pytanie, z którego innego motocyklu będzie pasowała Instalacja do mojego Crossa.
Dziękuję za pomoc
- ArrdjanM
- Świeżak
http://www.kingway.pl/ napisz do nich. Mają części do Yamasaki, ale nie widzę na liście instalacji. Powinni mieć, bo to chyba ich oficjalna strona. A czemu chcesz ją zmienić?
Nie wystarczy benzyna we krwi, trzeba mieć też olej w głowie.
-
MarSen - Moderator
Powiem tak- Kupiłem yamasaki, Światła,Kierunkowskazy,klakson,palenie ze startera nie działają.
Rozbieram Crossa,a tam kable poprzecierane,polutowane. próbowałem je jakoś popodłączać ale wraz nic nie działa.
Dlatego chcę Zakupić nową Elektrykę
chyba że ktoś pomoże jakoś to zrobić,sam tego nie ogarniam
+dziękuję
Rozbieram Crossa,a tam kable poprzecierane,polutowane. próbowałem je jakoś popodłączać ale wraz nic nie działa.
Dlatego chcę Zakupić nową Elektrykę

+dziękuję
- ArrdjanM
- Świeżak
Instalacja jest dość prosta. Wszystkie kable są tak zrobione, że kolor pasuje do koloru, więc Ci się przerwało to powinieneś spokojnie to zrobić. Co innego, że do Twojego motorower koszt nie przekroczy pewnie 100zł z przesyłką. Mnie instalacja nowa kosztuje 1200zł więc jak mi się zepsuła to sam naprawiłem
kosztowało mnie to łącznie 15h pracy i kawałek kabla, ale działa. W internecie znalazłem schemat do CRS 50, który podobno odpowiada. Jednak jak uda Ci się dorwać tą instalację za dobry pieniądz, a Twoja jest rzeczywiście w opisywanym stanie to kup nową i z głowy. Poszukaj tej instalacji w Google grafika, pierwszy obrazek. Nie wkleję linka, bo jest problem jakiś z telefonem.

-
MarSen - Moderator
Mogę Ewentualnie Zrobić zdjęcie owej instalacji i pan sam oceni czy warto To robić.
Ogółem Lepiej dla mnie było by Działać z tą Instalacją która obecnie jest,tylko najwyżej polutować kable ale aby elektryka działała.
męczę się z tym i męczę, Gdzie zadzwonię to nie mają do takiego modelu na stanie.
Idę zrobić zdjęcie tej instalacji i pokażę panu, może pan mi jakoś pomoże
Ogółem Lepiej dla mnie było by Działać z tą Instalacją która obecnie jest,tylko najwyżej polutować kable ale aby elektryka działała.
męczę się z tym i męczę, Gdzie zadzwonię to nie mają do takiego modelu na stanie.
Idę zrobić zdjęcie tej instalacji i pokażę panu, może pan mi jakoś pomoże
- ArrdjanM
- Świeżak
Napisz do kingway. Możesz wrzucić zdjęcie co i gdzie masz urwane. Jakbym miał tą instalację w rękach to zapewne bym ją zrobił, na odległość będzie ciężko
i żaden Pan. Na forach internetowych się nie Panuje, bo zaraz Cię wyśmieją.

-
MarSen - Moderator
No jak prace przy instalacji to chyba oczywiste, że należy ją wyjąć, łączyć co trzeba ze sobą lub ewentualnie wymienić na nowe (najlepiej w tym samym kolorze) i mierzyć miernikiem po podłączeniu. Dopiero później wsadzać do moto.
-
MarSen - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości